Ξύπνησε ...αργά

Ήττα στην Καβάλα με  75-70 για τον Π.Α.Ο.Κ. που έδειξε χτυπητές αδυναμίες
Ξύπνησε ...αργά
Ήττα με 75-70 στην Καβάλα για τον Π.Α.Ο.Κ. που έδειξε πολλές και χτυπητές αδυναμίες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση...

Και να σκεφτεί  κανείς ότι μετά από τις τελευταίες θετικές εμφανίσεις της ομάδας, η σημερινή μέρα έμοιαζε ως η ιδανική για να κάνουμε μια νίκη που θα δώσει και βαθμούς και ψυχολογία στην ομάδα.

Η Καβάλα βλέποντας τα ασπρόμαυρα έκανε το παιχνίδι της ζωής της... θέλω να πιστεύω ότι παρόμοια παιχνίδια θα κάνουν και με άλλους αντιπάλους και όχι μόνο με τον Π.Α.Ο.Κ. Γιατί γενικά η επαρχία έχει μια τάση να χαλαρώνει στους 2 των Αθηνών και να κάνουν τα καλύτερα παιχνίδια τους κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καθολικά, ολοκληρωτικά και μονόπλευρα της Καβάλας. Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο δεν υπήρξε για 2 δεκάλεπτα. Η ομάδα θύμισε κάτι από το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Αβίαστα και επιπόλαια λάθη, εικόνα σχολικής ομάδας, και από την άλλη Ραΐσεβιτς και Αλεξάντερ να κάνουν πάρτυ μέσα και στη ρακέτα, ενώ οι περιφερειακοί της Καβάλας σε όλη τι διάρκεια του αγώνα έβλεπαν το καλάθι... ΒΑΡΕΛΙ!!!!

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι 2 ξένοι του Π.Α.Ο.Κ. Μονρόε και Γκρέγκορι πήραν την ομάδα στις πλάτες τους επιθετικά. Η αμυντική λειτουργία είναι ένα τεράστιο θέμα και πρέπει ο κόουτς να το δει όπως το εκνευριστικό θέμα με τις βολές που δεν μπορεί να πάει κι άλλο έτσι. Η διαφορά στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν κάτω από τους 10. Τα καλάθια των Γκρέγκορι - Μονρόε κρατούσαν τον Π.Α.Ο.Κ. επιθετικά με κάποιες αναλαμπές από τον Ντρόμπνιακ, αλλά αμυντικά η ομάδα συνέχιζε να έχει τραγική εικόνα.

Ο τραυματισμός του Αλεξάντερ δεν βοήθησε τον Π.Α.Ο.Κ. να κάνει το κάτι παραπάνω, ταυτόχρονα το γνωστό κακό πρόσωπο της ομάδας των τελευταίων λεπτών έκανε και πάλι την εμφάνιση του. Το τελικό 75-70 νομίζω είναι πέρα για πέρα αληθινό και δίκαιο.

Τραγική η εικόνα της ομάδας μακριά από το Παλατάκι, αδικαιολόγητα φυσικά. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις βολές αλλά χάνουμε παιχνίδια με αυτό το θέμα που μας έχει φάει την ψυχή. Τραγικά, περιέργως και αμυντικά σήμερα η ομάδα. Κρίμα γιατί ήταν μια καλή ευκαιρία για βαθμούς. Στο Παλατάκι τώρα με τη βοήθεια του κόσμου...

Δεκάλεπτα: 28-14, 41-34, 59-51, 75-70.

ΚΑΒΑΛΑ (Πιλαφίδης): Νίκου, Αλεξάντερ 14 (2), Στεφανίδης 3 (1), Αγγελόπουλος, Κόλινς 14, Ηλιάδης 1, Σιλντς 15 (3), Ραϊτσεβιτς 8 (2), Σιγκούνας 7 (1), Τσέρανιτς 4, Γκούστας 9 (1)

Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Μονρόε 18 (3), Καυκής 6, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος, Χέλιγουελ 5, Τσιάρας, Εϊβερι, Καλαϊτζίδης 1, Παπαδόπουλος 4, Δεμερτζής 2, Ντρόμπνιακ 9, Γκετσέφσκι 5 (1)

Ο Kenny Gregory μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα: «Είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί χάνουμε για τρίτο ή τέταρτο παιχνίδι με παρόμοιο τρόπο. Στην κρίσιμη στιγμή κάνουμε τα ίδια λάθη και το πληρώνουμε. Η μεγάλη ζημιά βεβαίως έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου παίξαμε άσχημα και δώσαμε τη δυνατότητα στους αντιπάλους μας να ξεφύγουν στο σκορ και να κάνουν το παιχνίδι πολύ δύσκολο για μας. Το παιχνίδι δεν ήταν ίδιο ακριβώς με το περσινό, αλλά το γεγονός ότι και πάλι χάσαμε, με στεναχωρεί ιδιαίτερα».

Με τιμή, Roume

Διαβάστε ακόμη...