Ένας ακόμη -εκτός έδρας- τελικός!

Ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι πρόκειται να δώσει σήμερα (28/12) η ομάδα μπάσκετ, στο Ιβανώφειο, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να απαγκιστρωθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας!
Ένας ακόμη -εκτός έδρας- τελικός!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ERTSports HD. Ο Δικέφαλος θα έχει στη σύνθεσή του και τον νεοαποκτηθέντα Shannon Shorter και όλοι ευελπιστούμε πως η ομάδα, μέσα σε ένα  εχθρικό περιβάλλον,  θα πάρει την πολύτιμη νίκη.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μιλώντας για την αναμέτρηση, μεταξύ των άλλων επεσήμανε:  «Είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων. Για αυτό και πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και μαχητικότητα για 40 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε μία δύσκολη έδρα, να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Knowles κι αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει, αλλά και την πρώτη παρουσία του Shorter. Θα μας δώσει λύσεις και αριθμητικά, αλλά και περισσότερη ποιότητα στην περιφέρεια. Περιμένουμε να βγάλει σύντομα στο γήπεδο και τις ηγετικές του ικανότητες, αλλά και εκείνα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για τα οποία τον επιλέξαμε».

Πέραν του Zane Knowles του οποίου η συμμετοχή είναι αμφίβολη, ο τεχνικός της ομάδας δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Όσον αφορά τη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ με 15 βαθμούς σε 12 αγώνες βρίσκεται στη 12η θέση, ισόβαθμος με Άρη (παίζει εκτός με τον Προμηθέα) και Λάρισα (παίζει εκτός με το Λαύριο), ενώ ο Ηρακλής με 17 βαθμούς είναι στην 9η θέση.

Η ατμόσφαιρα στο Ιβανώφειο αναμένεται να είναι εχθρική, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα, σε όλα τα αθλήματα, όταν ομάδες βρίσκουν απέναντί τους ομάδες της γριάς! Γνωστό το απύθμενο κόμπλεξ τους με τον ΠΑΟΚ, με πρόσφατο παράδειγμα τα όσα έγιναν στο μεταξύ μας παιχνίδι Volley!  

Το σημερινό θα είναι το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων μετά από σχεδόν οχτώ χρόνια. Ήταν 30 Ιανουαρίου 2011 όταν συναντήθηκαν για τελευταία φορά, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από το Ιβανώφειο με 86-67 (Πάρκερ 26, Εϊτουταβίτσιους 14 – Μάρσαλ 24, Γκετσέφσκι 15).

Σε συνολικά 45 αγώνες στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ μετράει 27 νίκες έναντι 18 του Ηρακλή.

Διαβάστε ακόμη...