Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι…

Δεν έχασε απλά, αλλά διασύρθηκε. Ο κάκιστος ΠΑΟΚ, παραδόθηκε στις... ορέξεις του Κολοσσού στην Ρόδο, φεύγοντας ηττημένος από το νησί των σμαραγδιών με 87-66, και χειροτερεύοντας το ρεκόρ του στην Basket League σε 1-4.
Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι…

Ο Κώστας Φλεβαράκης επέλεξε τους Λιούις, Σμιθ, Εγκεκέζε, Ουίγκινς και Σαρικόπουλο για την αρχική του πεντάδα, με τον Δικέφαλο όμως να μπαίνει χωρίς συγκέντρωση και πλάνο στο παιχνίδι του, αναγκάζοντας τον Έλληνα τεχνικό να προχωρήσει γρήγορα σε αλλαγές ώστε αυτή η εικόνα να αλλάξει. Ο Κολοσσός, που ήταν αρκετά εύστοχος στα σουτ που επιχείρησε, προηγήθηκε με 8-0 και 19-8, ενώ το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ είναι κυρίως με καλάθια των Νόουλς και Μπεστ να μειώσει σε 21-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος έδειχνε ότι ξυπνά, καθώς μετά από τρίποντο του Σμιθ στις αρχές του, κατάφερε και μείωσε στους 3. Ο Κολοσσός, κατάφερνε και είχε συνεχώς βραχεία κεφαλή στην περίοδο, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να περάσει μπροστά στο σκορ. Ένα ξέσπασμα της ομάδας της Ρόδου στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, με σερί 6-0, έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στα αποδυτήρια με +15 και 53-38, με την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη να έχει να ανέβει ένα... βουνό στο δεύτερο μέρος.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τον Δικέφαλο, καθώς οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να βρουν σε καμία περίπτωση τον δρόμο προς το καλάθι, την ίδια στιγμή που ο Κολοσσός κυρίως με τον Κρομά, το έβλεπε σαν... βαρέλι. 18-10 επί μέρους σκορ και 71-48 στην τρίτη περίοδο, με τα πράγματα για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη να είναι εξαιρετικά δύσκολα ενόψει της τελευταίας περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να γίνεται «σάκος του μποξ».

Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι δραματικά, καθώς ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μία από τις χειρότερές του εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, και σίγουρα την χειρότερη εφέτος, καθώς κανείς δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει έστω και λίγο... θετικά. Τελικό αποτέλεσμα 87-66, με τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν την πέμπτη τους συνεχόμενη ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 53-38, 71-48, 87-66

Τα στατιστικά:

Διαβάστε ακόμη...