«Το παιχνίδι κύλησε όπως το σχεδιάσαμε»

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τη Λάρισα για την 2η αγωνιστική της Basket League για το συναισθηματικό φορτίο της σημερινής μέρας, αλλά και για τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι.
«Το παιχνίδι κύλησε όπως το σχεδιάσαμε»

Αναλυτικά:

«Το συναισθηματικό φορτίο σήμερα που υπήρχε ήταν ξεκάθαρο. Πάντα επηρεάζει ανθρώπους της ομάδας αυτή η μέρα. Σίγουρα τα παιδιά ήθελαν πολύ σήμερα να κερδίσουν και για τους φιλάθλους που έφυγαν στα Τέμπη. Το παιχνίδι κύλησε όπως το σχεδιάσαμε. Δώσαμε έμφαση στην άμυνα και θέλαμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είχαμε 19 ασίστ και λίγα λάθη και θεωρώ πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος από αυτό που έδειξε. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα επόμενα παιχνίδια, δεν έχουμε χρόνο να στεκόμαστε σε αυτό. Εύχομαι καλή επιτυχία στη Λάρισα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει αυτή η πόλη μια ομάδα σε αυτή την κατηγορία».

 

Για την αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα από τον Άρη:

«Όπως γίνεται συνήθως τις πρώτες ημέρες υπήρχε θυμός και απογοήτευση, μετά όμως επικεντρώνεσαι στον επόμενο αντίπαλο. Κάθε μέρα είναι ένα καινούριο μάθημα και τις νίκες ή τις ήττες πρέπει να ξέρεις να τις διαχειρίζεται. Αρχίζει και το Basketball Champions League σε 10 μέρες, θα έχουμε και περισσότερα παιχνίδια και ταξίδια. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνά μας έφυγε από τον βασικό της στόχο, και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Στην επίθεση υπήρχε ένα κομμάτι που παίζαμε πολύ ελεύθερο μπάσκετ. Γενικά, όμως, πρέπει να μάθουμε πότε να πατάμε φρένο και γκάζι γιατί θα έρθουν και παιχνίδια πολύ πιο κλειστά. Έχει δίκιο ο Βασίλης Φραγκιάς ότι με τους ξένους που έρχονται στο πρωτάθλημά μας, πολλά παιχνίδια είναι σαν να παίζουμε στη G-League. Όταν, όμως, έχεις στόχους πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι».

 

Για την προσαρμογή κάποιων νέων παικτών:


«Αν κοιτάμε τους αριθμούς σαν νούμερα δεν είναι καθόλου άσχημα αλλά κάποιοι έδωσαν έμφαση σε ένα χαμένο κάρφωμα του Knowles ή σε ένα λάθος του Egekeze. Τα παιδιά όμως βοηθούν. Κάποιοι έχουν το ρόλο του πρωταγωνιστή και κάποιοι του χαμάλη, αλλά όλοι είναι σημαντικοί».

Διαβάστε ακόμη...