"Ριμπάουντ και άμυνα μας οδήγησαν στην ήττα"

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό και τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτή, την απουσία του Ντάριους Γκάρετ, αλλά και τον Ντέιβιντ Μπλατ, μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.
"Ριμπάουντ και άμυνα μας οδήγησαν στην ήττα"

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Χρόνια πολλά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη. Εμείς κάναμε μια καλή και σοβαρή προσπάθεια στο θέμα της ενέργειας. Μείναμε ανταγωνιστικοί.

Για να πάρεις όμως τη νίκη, πρέπει να κάνεις τα πάντα τέλεια. Εμείς κάποιες στιγμές, δεν ακολουθήσαμε βασικές αμυντικές αρχές και δώσαμε δικαίωμα να δεχθούμε καλάθια σε κρίσιμες στιγμές και δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα, είχαμε θέμα στα ριμπάουντ. Είναι πρώτοι στην ευρωλίγκα και εμείς του δώσαμε πολλές δεύτερες επιθέσεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε τα ριμπάουντ και να ήταν άλλο το σκορ.

Στο δεύτερο ισορροπήσαμε λίγο τις κατοχές, αλλά κάναμε λάθη συγκέντρωσης, που μας στέρησαν να διεκδικήσουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου και καλή χρονιά».

Για το τι έφταιξε: «Όταν ο ηγέτης της ομάδας δεν σκοράρει, σημαίνει πως ο αντίπαλος προσαρμόστηκε πάνω του. Δημιούργησε καταστάσεις όμως για τους συμπαίκτες του. Το θέμα μας επιμένω πως ήταν στην άμυνα και στις δεύτερες επιθέσεις του Ολυμπιακού.

Δεν μπορείς να κερδίσεις με έναν μόνο παίκτη. Χάσαμε αρκετές βολές και ελεύθερα σουτ, όμως και φάσεις με ένας εναντίον ενός. Κρατάω όμως τα λάθη στις συνεργασίες στην άμυνα. Γενικά, τα αγωνιστικά κομμάτια δεν με προβληματίζουν. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό επίπεδο, με κάποιες αυξομειώσεις. Έχουμε τα λύσουμε σημαντικά θέματα για να μπορέσουν να προχωρήσουμε».

Για την απουσία του Γκάρετ: «Σίγουρα, η απουσία του Γκάρετ έπαιξε ρόλο. Ο Ολυμπιακός είναι καλός ακόμα και με ψηλότερες ομάδες. Θα μπορούσαμε αν ήταν ο Γκάρετ να ήμασταν καλύτεροι. Θεωρώ πως στα μέσα της εβδομάδας θα ξεκινήσεις προπονήσεις μαζ΄κι μας».

Για τα θέματα που πρέπει να λυθούν: «Δεν πετάω το μπαλάκι αλλού. Εδώ ο ένας στηρίζει τον άλλο. Το αγωνιστικό έχει να κάνει με παίκτες και ανθρώπους γύρω από την ομάδα. Το αγωνιστικό είμαστε σε θέση να το αλλάξουμε και να βελτιωθούμε και άλλο. Απλώς πρέπει να ισορροπήσουμε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά για να δουλέψουμε με καλύτερη συγκέντρωση».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μπλατ για τον ίδιο: «Ευχαριστώ τον κ. Μπλατ. Ένας προπονητής του δικού του διαμετρήματος του είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στο πρωτάθλημα. Εμείς δουλεύουμε συνέχεια για να έχουμε μια αξιοπρεπή εικόνα και συνέπεια σε όλα τα παιχνίδια».

Οι ευχές του για το νέο έτος: «Στις 3 Νοεμβρίου είχα μιλήσει για τον Άγιο Βασίλη. Δεν έχει έρθει ακόμη. Θέλω όλοι μας μαζί να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να πετύχουμε τους βασικούς μας στόχους. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και να τους πραγματοποιήσουμε. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος και τον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά. Χαιρόμαστε να παίζουμε σε γήπεδο με τέτοια εικόνα»

Διαβάστε ακόμη...