«Αφιερώνουμε την πρόκριση στον Απόλλωνα»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας επί της ΑΕΚ και την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs της Basket League.
«Αφιερώνουμε την πρόκριση στον Απόλλωνα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι η ομάδα του άξιζε την πρόκριση καθώς ήταν καλύτερη και στα δύο παιχνίδια, αφιέρωσε την πρόκριση στην μνήμη των Ποντίων που έχασαν την ζωή τους στη Γενοκτονία, αλλά και στον τραυματία Απόλλωνα Τσόχλα.

Αναλυτικά:

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι γιατί καταφέραμε και πετύχαμε μια σημαντική πρόκριση και πήγαμε στις 4 καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος που ήταν από τους βασικούς μας στόχους. Πολλές φορές λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει και τη δόξα στον νικητή. Ξέραμε με ποια ομάδα παίζαμε. Έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για τις επιτυχίες της φετινής ομάδες της ΑΕΚ, οι οποίες είναι ιστορικές και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στις δικές μας νίκες και στην πρόκριση.

Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια, αν εξαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη και αξίζαμε και με την παρουσία μας σε αυτή τη σειρά και γενικότερα με την εν γένει παρουσία μας σε όλο τον δεύτερο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος την είσοδό μας στην τετράδα.

Οι παίκτες είναι αυτοί που παίρνουν τα εύσημα για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν με τα ψυχικά χαρίσματα που είχαν και στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να ευχαριστηθούμε, να διασκεδάσουμε όσον το δυνατόν περισσότερο και να κερδίσουμε πράγματα από τη σειρά με τον Παναθηναϊκό.

Θέλω να αφιερώσω τη σημερινή νίκη πρώτα από όλα γιατί η 19η Μαΐου είναι μια ιστορική μέρα λόγω της Γενοκτονίας των Ποντίων και σήμερα έπαιζαν δύο προσφυγικά σωματεία. Επίσης, είχαμε έναν τραυματισμό στο τελευταίο παιχνίδι ενός εκ των αρχηγών της ομάδας μας, του Απόλλωνα Τσόχλα, ο οποίος είναι ο καθρέφτης του τι εκπροσωπεί ο ΠΑΟΚ, ένας πραγματικός ηγέτης για εμάς και ο τραυματισμός του μας έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Θέλουμε όλοι να του αφιερώσουμε την πρόκριση και τη νίκη και να του ευχηθούμε να γυρίσει γρήγορα κοντά μας».

Για το αν σημαίνει κάτι το 4-0 επί της ΑΕΚ στα φετινά παιχνίδια: «Μερικές φορές παίζει ρόλο και το timing. Πότε πετυχαίνεις δηλαδή, μια ομάδα, σε ποιο σημείο της χρονιάς. Είναι πάρα πολύ τιμητικό για εμάς το γεγονός ότι φέτος έχουμε κερδίσει τέσσερις φορές μια ομάδα με τέτοια παρουσία, αλλά δεν νομίζω ότι μόνο αυτό αντικατοπτρίζει την προσπάθειά μας. Είναι για εμάς πολύ σημαντικό, αλλά επαναλαμβάνω παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το σημείο της χρονιάς που βρίσκεσαι. Εμείς κρατάμε την πρόκριση επί ενός μεγάλου αντιπάλου και προχωράμε».

Για το «ταβάνι» της ομάδας: «Η ομάδα έχει πετύχει δύο σημαντικούς στόχους. Είμαστε ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης και έχουμε στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όπως είπα και πριν, ο στόχος μας είναι να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα, αυτή την στιγμή, του πρωταθλήματος, τον αήττητο Παναθηναϊκό, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε ποια στα αλήθεια είναι η διαφορά μας από την κορυφή».

Διαβάστε ακόμη...