«Να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φτάσει ψηλά»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο και παρά το γεγονός ότι πέρασε μόλις τρία χρόνια της ζωής του στη Θεσσαλονίκη, η επιστροφή του στην πόλη που ενηλικιώθηκε και η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, μόνο θετικά συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν στον Ανδρέα Χριστοδούλου.
«Να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να φτάσει ψηλά»

«Επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη μετά από 7-8 χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι και πάλι εδώ. Θεωρώ ότι μεγάλωσα σε αυτή την πόλη, ενηλικιώθηκα εδώ και χαίρομαι που θα δω φίλους, τις οικογένειες που με βοήθησαν στα τρία χρόνια που ήμουν εδώ και μου συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν δική μου οικογένεια. Xαίρομαι όμως πολύ που θα είμαι στον ΠΑΟΚ, σε ένα πολύ μεγάλο Club και θα έχω την ευκαιρία να συμμετέχω σε μία προσπάθεια να φτάσει και πάλι η ομάδα ψηλά», λέει ο Ανδρέας Χριστοδούλου και εξηγεί πως έφτασε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και ποιοι είναι οι στόχοι του με τους ασπρόμαυρους... «Μίλησα με τον κόουτς, μου εξήγησε κάποια πράγματα, ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλος σύλλογος, έχει πολύ κόσμο που τον υποστηρίζει, έχει στόχους, βλέπει μπροστά και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την εικόνα που είχα από την περσινή σεζόν, δεν μου δημιούργησαν κανένα ενδοιασμό για την απόφασή μου. Θέλω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και αυτής της παρέας και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους του ΠΑΟΚ».

Με τον κόουτς Λυκογιάννη θα συνεργαστεί πρώτη φορά, τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα την φορέσει πρώτη φορά επίσης, ωστόσο υπάρχει σύνδεση με το νέο του περιβάλλον. Ο Josh Carter και ο Βασίλης Τολιόπουλος. «Με τον Carter μιλήσαμε ήδη και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστούμε ξανά. Είχαμε παίξει μαζί στο Ρέθυμνο, για λίγο, αλλά αυτό το διάστημα ήταν αρκετό. Πρόκειται για τρομερό άνθρωπο. Είναι καταπληκτικός τύπος, με ήθος και αρχές και νομίζω ότι το ξέρετε ήδη κι εσείς από την περσινή του παρουσία στον ΠΑΟΚ. Χαίρομαι που θα είμαι και με τον Βασίλη Τολιόπουλο. Κάνουμε παρέα, είμαστε φίλοι και πολλές φορές το καλοκαίρι κάνουμε μαζί προπόνηση».

Πως έβλεπε όμως πέρσι τον ΠΑΟΚ και ως αντίπαλος ο Ανδρέας Χριστοδούλου; «Η εικόνα της ομάδας στην αρχή δεν ήταν τόσο σταθερή, αλλά με τις αλλαγές που έγιναν διορθώθηκε η κατάσταση και στο τέλος νομίζω ότι θα μπορούσε ή δικαιούταν κάτι περισσότερο. Γενικά η εικόνα που δημιουργήθηκε, όχι μόνο σε μένα, αλλά πιστεύω σε όλους, είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που είναι σε ανοδική πορεία, θέλει να κάνει πράγματα, μπορεί να τα διεκδικήσει και αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να θέλεις να είσαι εκεί. Για αυτό θέλω να είμαι κι εγώ στον ΠΑΟΚ, να βοηθήσω την προσπάθεια της ομάδας και να βοηθηθώ κι εγώ...», λέει ο Ανδρέας Χριστοδούλου και περιμένει με αγωνία την στιγμή που θα μπει σε γήπεδο και θα δει ξανά κόσμο στις κερκίδες... «Δεν το συζητάμε. Μου έχει λείψει πάρα πολύ η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο Το σκεφτόμουν πολύ, να είμαι σε γεμάτο γήπεδο, με τον κόσμο να δίνει ώθηση από την κερκίδα. Είναι κάτι που έχει λείψει, σε όλους έχει λείψει και νομίζω ότι θα το δούμε πολύ στο γήπεδό μας την επόμενη σεζόν»

Διαβάστε ακόμη...