Anni Mäkitalo: Η βασική Guard της Εθνικής Φινλανδίας στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!

Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα μπάσκετ γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με την αθλήτρια, Anni Mäkitalo, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.
Anni Mäkitalo: Η βασική Guard της Εθνικής Φινλανδίας στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!

Γεννημένη στην Φινλανδία στις 08/11/1991, η Anni Mäkitalo αγωνίζεται ως Guard έχει ύψος 175cm.

Σε συλλογικό επίπεδο, είναι τρεις φορές πρωταθλήτρια Φινλανδίας και τρεις φορές κυπελλούχος.

Έχει αγωνιστεί επίσης στο Τσέχικο, τον Γαλλικό, το Ουγγρικό και το Γερμανικό Πρωτάθλημα.

Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν έπαιξε στο φινλανδικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της FOA Basketball, καταγράφοντας μέσο όρο, 10.1 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ και 1.7 κλεψίματα.

Όσον αφορά τις διεθνείς συμμετοχές της, η Anni Mäkitalo είναι η βασική πλέιμεϊκερ της Εθνικής Φινλανδίας. Στα προκριματικά του Eurobasket 2021 ήταν βασικό στέλεχος, καταγράφοντας: 7.5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Μάλιστα, την παράσταση έκλεψε το παιχνίδι της κόντρα στην υπερδύναμη του γυναικείου μπάσκετ, Βέλγιο, με την Anni να σημειώνει 15 πόντους, 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 25 λεπτά!

Για την έναρξη συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ, η Anni Mäkitalo δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Οικογένεια του ΠΑΟΚ, χαιρετίσματα από την Φινλανδία. Είμαι η Άννι Μκιτάλο και σε λίγες μέρες θα έρθω στην Θεσσαλονίκη για να ενταχθώ και εγώ στην Οικογένεια σας. Έχω απολαύσει το μπασκετικό μου ταξίδι ως τώρα και τις διεθνείς παραστάσεις που είχα τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με την Εθνική μου ομάδα, και είμαι ενθουσιασμένη που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ για τον ιστορικό ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα. Θα δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο EuroCup. Σας περιμένω στο PAOK Sports Arena, Πάμε ΠΑΟΚ».

Tervetuloa Anni!

Διαβάστε ακόμη...