Πρώτη προπόνηση με Sagaba Konate

Όλα θα έπρεπε να γίνουν με ταχύτητα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, προκειμένου ο Sagaba Konate να προλάβει να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να προπονηθεί και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Κώστα Μέξα για τον αγώνα του Σαββάτου (5/12) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ,
Πρώτη προπόνηση με Sagaba Konate

αλλά και για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Λάρισα (9/12) και Άρη (13/12).

Το πρόγραμμα του αθλητή από το Μάλι ξεκίνησε ουσιαστικά από την Τρίτη, καθώς στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα και προτού «πετάξει» για τη Θεσσαλονίκη πέρασε από την απαραίτητη για την έκδοση του δελτίου του διαδικασία του «ντόπινγκ κοντρόλ» και νωρίς σήμερα το πρωί ακολούθησαν οι ιατρικές εξετάσεις από τον γιατρό του ΠΑΟΚ Δρ.Ιωσήφ Γαβριηλίδη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Sagaba Konate συμμετείχε και στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, την μία από τις δύο που θα προλάβει να πραγματοποιήσει πριν από το ντεμπούτο του στη Stoiximan Basket League. «Ήρθα σε μία ομάδα με ιστορία και με ένα πολύ καλό υλικό, με παίκτες έμπειρους και αξιόλογους. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω σκληρά και να τα δώσω όλα για την ομάδα μου», σχολίασε ο Sagaba Konate, που ξεκίνησε ήδη ταχύρυθμα μαθήματα για να προσαρμοστεί άμεσα στο νέο του περιβάλλον και δήλωσε έτοιμος... «Είναι κάτι νέο για μένα όλο αυτό, αρχίζω να μαθαίνω και θα χρειαστώ μερικές ημέρες για όλα αυτά, αλλά νομίζω ότι είμαι σε θέση να ανταποκριθώ. Μίλησα με τον κόουτς, ξέρω τι θέλει από μένα, όπως γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουμε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια ξεκινώντας από τον αγώνα του Σαββάτου».

Ο 23χρονος απόφοιτος του West Virginia δεν είναι ο πρώτος παίκτης από το συγκεκριμένο κολέγιο, με το εξαιρετικό πρόγραμμα, που έρχεται για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είχε προηγηθεί ο Darryl "Truck" Bryant, με τον οποίο μάλιστα γνωρίζεται ο Sagaba Konate και όπως έλεγε σήμερα... «Έχουμε να μιλήσουμε καιρό, αλλά τον ξέρω τον Truck. Έχουμε κάνει προπόνηση μαζί, αλλά και έχουμε παίξει καλοκαίρια στο κολέγιο. Νομίζω ότι θα έχω έναν ακόμη λόγο τώρα να μιλήσω μαζί του».

Διαβάστε ακόμη...