«Ενθουσιασμένος που έρχομαι στον ΠΑΟΚ»

Πριν από μερικά χρόνια ο αδερφός του Nazareth, όταν ακόμη αγωνιζόταν στο κολέγιο, αποφάσισε να προσθέσει στη φανέλα του και το επώνυμο -Mitrou- της μητέρας του για να την ευχαριστήσει, για όσα είχε κάνει για αυτόν.
«Ενθουσιασμένος που έρχομαι στον ΠΑΟΚ»

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Elijah Mitrou-Long, να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της μητέρας του και να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την Ελλάδα, την χώρα καταγωγής της! Για αυτή την πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα και για τις πρώτες του σκέψεις γα τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο www.paokbc.gr ο Elijah Mitrou-Long με προφανή τον ενθουσιασμό του για ερχομό του στην Ελλάδα.

-Ήταν εύκολη η απόφαση να αποδεχθείς την πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος, όχι μόνο επειδή θα είμαι μέλος ενός οργανισμού που έχει πίσω του μεγάλη ιστορία, αλλά επειδή θα βρεθώ σε έναν τόπο τον οποίο τον θεωρώ το δεύτερό μου σπίτι, εξαιτίας της Ελληνικής μου καταγωγής. Για αυτό και ήταν μία εύκολη απόφαση για μένα. Γνωρίζω αρκετά πράγματα για τον ΠΑΟΚ, την ιστορία του, τους σπουδαίους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι καταλαβαίνω το βάρος που έχει αυτή η φανέλα. Έχω ακούσει επίσης ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι πολύ εκδηλωτικοί και υποστηρικτικοί για την ομάδα».

-Η Ελλάδα είναι η χώρα καταγωγής της μητέρας σου. Οπότε είναι λογικό να πρόκειται για μία ιδιαίτερη απόφαση για σένα το να ξεκινήσεις από τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα την επαγγελματική σου καριέρα. Αλήθεια, τι είπε για όλα αυτά η μητέρα σου;

«Είναι η πρώτη φορά που θα έχω μία επαφή με την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Έχω ακούσει σπουδαία πράγματα για την πόλη και ανυπομονώ να την δω από κοντά και να διαπιστώσω και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Καναδά και Ελλάδας. Έκανα μία πρώτη έρευνα και διαπίστωσα ότι η πόλη έχει θαυμάσια αρχιτεκτονική και πράγματα που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ελλάδα σημαίνει πάρα πολλά για την οικογένειά μου. Περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, λόγω της κουλτούρας, αλλά και επειδή είναι οι ρίζες της μητέρας και των θείων μου εκεί. Η μητέρα μου ονειρευόταν πάντα να επισκεφτεί την Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα της δώσω αυτή τη δυνατότητα μέσα από το μπάσκετ».

-Ποιες είναι οι προσδοκίες και οι στόχοι σου την επόμενη σεζόν με τον ΠΑΟΚ;

«Θέλω να βελτιωθώ σαν επαγγελματίας αθλητής, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν όλα με σωστή σειρά, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και όλο τον οργανισμό και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να συνηθίσει να κερδίζει. Είναι πολύ σημαντική η διαδικασία. Το να μπορώ να προσθέσω το ταλέντο μου, σε έναν ιδιαίτερο οργανισμό όπως ο ΠΑΟΚ είναι αυτό που θα κάνω και σίγουρα θα συνεχίσω να δουλεύω με στόχο τη νίκη».

-Τι πρέπει να περιμένουμε από σένα μέσα στο γήπεδο;

«Πολλά πράγματα: Πάθος, όρεξη για μπάσκετ, σεβασμό, να είμαι ενοχλητικός για τους αντιπάλους και ηγετική ικανότητα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο τρόπος που αγωνίζομαι. Το παιχνίδι μου. Είμαι πολύ γρήγορος στην επίθεση, μου αρέσει να προσφέρω θέαμα στους φιλάθλους, αλλά πάντα σε συνδυασμό με νίκες».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους και σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έρχομαι σε μία ιστορική ομάδα και γνωρίζοντας ότι με έχετε ήδη αποδεχθεί με πολύ όμορφο τρόπο, αυτό με κάνει να προσπαθήσω ακόμη πιο σκληρά για την πόλη, την ομάδα και τους φιλάθλους της. Με την δουλειά που θα κάνουμε και τον τρόπο που θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, και στις καλές στιγμές, αλλά και στις δύσκολες, όλα θα μπουν σε μία σειρά. Αυτό το μέρος θα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και της καριέρας μου, γιατί θα ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα».

Διαβάστε ακόμη...