Ο Κώστας Μέξας για τον Elijah Mitrou-Long

Elijah Mitrou-Long ο πέμπτος!
Ο Κώστας Μέξας για τον Elijah Mitrou-Long

Ποιος είναι όμως ο 24χρονος Καναδός με τις Ελληνικές ρίζες, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα για να ξεκινήσει από τον ΠΑΟΚ την επαγγελματική του καριέρα; Ο Κώστας Μέξας σκιαγράφησε το προφίλ του Elijah Mitrou-Long και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή αυτή.

«Τον έχουμε παρακολουθήσει εδώ και καιρό, τον έχουμε αξιολογήσει και έτσι όπως θέλουμε να δομήσουμε την ομάδα μας, θεωρούμε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει στις δύο θέσεις των γκαρντ. Προέρχεται από μία καλή χρονιά ως τελειόφοιτος στο κολέγιό του, το UNLV, είναι αρκετά γρήγορος και δυνατός για το ύψος του, μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των γκαρντ, έχει ικανότητα με την μπάλα για να μπει μέσα στο καλάθι, έχει αξιόπιστο σουτ και δυνατά πόδια για την άμυνα. Σίγουρα ψάχναμε ένα τέτοιο παιδί», εξήγησε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο ότι ο Elijah έχει πολύ μεγάλο κίνητρο. Όταν μιλήσαμε, μου είπε ότι θέλει πάρα πολύ να παίξει στην Ελλάδα, που είναι και η χώρα καταγωγής της μητέρας του και για τον ρόλο που τον έχουμε πάρει μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι ρούκι, άρα πρέπει να του δώσουμε χρόνο και να τον βοηθήσουμε για να δείξει αυτά που μπορεί και με τα έμπειρα παιδιά που θα είναι δίπλα του, όπως ο Griffin και ο Παπαντωνίου, αλλά και γενικά στην ομάδα, πιστεύω ότι θα το πετύχουμε αυτό. Όσο περνά ο χρόνος και προσαρμόζεται θα μπορεί να μας βοηθήσει πραγματικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ξέρει ότι το παιχνίδι είναι διαφορετικό εδώ σε σχέση με το κολέγιο, αλλά η δική μας δουλειά είναι να τον βοηθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες».

Ο Κώστας Μέξας, αναφέρθηκε και στις κινήσεις που ακολουθούν, αλλά και στη μάχη με το χρόνο που δίνει και λόγω συνθηκών η ομάδα: «Έχουμε μπει σε μία ικανοποιητική διαδικασία για την ολοκλήρωση του ρόστερ, θέλουμε να κάνουμε σχετικά γρήγορα τις επόμενες επιλογές μας και είμαστε και αναγκασμένοι να το κάνουμε. Είναι πλέον διαφορετικές οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα λόγω του κορωνοϊού. Οι ξένοι παίκτες για παράδειγμα χρειάζονται μια διαφορετική και πολύ συγκεκριμένη διαδικασία κι αυτό μας αναγκάζει να τρέξουμε λίγο πιο γρήγορα το θέμα των ξένων παικτών».

Διαβάστε ακόμη...