«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα μου»

Ο Yanick Moreira έφτασε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.
«Θα κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα μου»

Ο νέος σέντερ του ΠΑΟΚ στάθηκε μεταξύ άλλων στην επαφή που είχε με τον Ηλία Παπαθεοδώρου πριν την υπογραφή του συμβολαίου και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της ομάδας στο Basketball Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Yanick Moreira:

Για το τι τον έκανε να υπογράψει στον ΠΑΟΚ: «Ήμουν στην Κίνα με την Εθνική ομάδα της Ανγκόλα, όταν επικοινώνησα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Μου είπε τα πάντα για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα και τι περιμένει από μένα και έτσι η απόφασή μου ήταν εύκολη».

Για τις προσδοκίες του από τη σεζόν που έρχεται: «Θα είναι μια δύσκολη σεζόν. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος, καθώς από όσο ξέρω έκανε μερικές καλές μεταγραφές. Ο στόχος είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι και αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αρχίσουμε τη δουλειά από την προετοιμασία για να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Για το δυνατό του στοιχείο στο γήπεδο: «Απλά κάνω ό,τι θέλει ο προπονητής μου να κάνω. Δεν είναι στη φιλοσοφία μου να κάνω ό,τι μου αρέσει. Πρώτα έρχεται η ομάδα και μετά το "εγώ". Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα μου έναν αγώνα».

Για το αν έχει πληροφορηθεί για την ιστορία του ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω πάρα πολλά. Μου έχει πει κάποια πράγματα ο ατζέντης μου, αλλά θέλω να μάθω πολύ περισσότερα στην πορεία. Είμαι μερικά χρόνια στην Ευρώπη, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν που αρχίζει με τον ΠΑΟΚ, καθώς θα είναι η πρώτη μου σεζόν στο Basketball Champions League. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ σε τρεις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τον παρακολουθούσε εδώ και κάποια χρόνια: «Μου προκάλεσε έκπληξη όταν μου είπε ότι με... ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θα δουλέψουμε μαζί. Ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν».

Για το αν θα αγωνιστεί στους αγώνες της Εθνικής ομάδας: «Δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Πρέπει να μιλήσω με τον Ηλία Παπαθεοδώρου πρώτα, να περάσω τα ιατρικά τεστ και να αρχίσω προπονήσεις. Θα πρέπει να μιλήσω με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και να αποφασίσουμε. Δεν σκέφτομαι την Εθνική ομάδα της χώρας τώρα, πάντως, αλλά μόνο τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...