Η παρουσίαση Γλυνιαδάκη, Χρυσικόπουλου, Κόνιαρη

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε σήμερα τρία από τα νέα της μεταγραφικά αποκτήματα, τους τρεις Έλληνες παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ...
Η παρουσίαση Γλυνιαδάκη, Χρυσικόπουλου, Κόνιαρη

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατσίδης παρουσίασε τους Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Αντώνη Κόνιαρη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο KARABURNO, τον φιλόξενο χώρο των αδερφών Σάββα και Δημήτρη Δαμιανίδη, που για 4η συνεχόμενη χρονιά είναι χορηγοί της ομάδας.

«Τέτοιες εταιρείες όπως το Karabourno, του Σάββα και του Δημήτρη Δαμιανίδη έχουν βοηθήσει τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εστίασης για τους παίκτες και μέσα από μία εξαιρετική συνεργασία και τους ευχαριστούμε», είπε στην εισαγωγή του και μεταξύ άλλων ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ και συνέχισε αναφερόμενος στους τρεις Έλληνες παίκτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην ομάδα δίνουμε μεγάλη σημασία στην παρουσία καλών Ελλήνων παικτών στο ρόστερ μας. Σε αυτή τη ρότα πρέπει να συνεχίσουμε. Ο Αντώνης Κόνιαρης, επέστρεψε μετά από μία διακοπή δύο ετών στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Μεγάλωσε στο σπίτι μας. Ξέρουμε ποια είναι η πραγματική του αξία, η δυναμική που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του και το ταλέντο του. Στην προηγούμενη θητεία του στον ΠΑΟΚ ήταν ένα ταλέντο, τώρα που ήρθε θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει αυτό που όλοι περιμένουμε. Δείξαμε ότι υπολογίζουμε στον Αντώνη για σήμερα, αλλά και για έναν πραγματικά σπουδαίο παίκτη για το μέλλον της ομάδας. Είναι στο χέρι του να δουλέψει σκληρά. Εμείς είμαστε δίπλα του για να τον βοηθήσουμε σε ότι χρειάζεται».

Αναφερόμενος στο Λίνο Χρυσικόπουλο, ο μάνατζερ της ομάδας του ΠΑΟΚ είπε: «Παρόμοια με του Κονιαρη, είναι και η ιστορία του Λίνου Χρυσικόπουλου. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα παιδί με μεγάλο ταλέντο. Ήταν άτυχος όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι τραυματισμοί, κάποιες άσχημες συνθήκες, ήταν αυτά που τον έκαναν να σταματήσει λίγο, για να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο όπως του αξίζει. Σήμερα που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, έχει συγκεκριμένο ρόλο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανταπεξέλθει. Το μπάσκετ που έχει μέσα του και η επιθυμία να βγει στο παρκέ».

Ολοκληρώνοντας ο Τέλης Ζουρνατσίδης αναφέρθηκε στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη... «Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε αυτή τη χρονιά, αλλά η σημαντικότερη προσθήκη και το "κλειδί" για την ολοκλήρωση του στησίματος της ομάδας και της δικής μας αναζήτησης για την ομάδα, είναι ο ερχομός του Ανδρέα. Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες ψηλοί είναι λίγοι. Ήταν στόχος να έχουμε έναν Έλληνα ψηλό μαζί με τον Μαργαρίτη. Το δεύτερο ήταν ότι αυτός ο άνθρωπος να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θέτουμε σε προτεραιότητα. Ο επαγγελματισμός του, ο χαρακτήρας του που είναι σε υψηλά στάνταρ. Έχει δείξει ποιος είναι. Χρειαζόμασταν και έναν να μπορεί να κατευθύνει τα νέα παιδιά, να είναι εκεί στις δύσκολες στιγμές και στις ευχάριστες να τους προσγειώνει. Όλα αυτά τα στοιχεία τα ψάχναμε και τα βρήκαμε στο πρόσωπο του Ανδρέα. Κάποια στιγμή είχαμε εγκλωβιστεί στην επιλογή του Ανδρέα. Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι στο κομμάτι των χρημάτων και προσπαθήσαμε να τον πείσουμε ότι θα είναι μια μεγάλη χρονιά και για αυτόν και για εμάς. Σε αυτή τη διαδικασία, βοήθησαν πολύ και οι εκπρόσωποι του παίκτη».

Ακολούθησαν οι ομιλίες των τριών Ελλήνων παικτών, που δήλωσαν κατά σειρά:

Ανδρέας Γλυνιαδάκης: «Η επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη. Μου μίλησαν με σεβασμό από την αρχή και το οικονομικό δεν ήταν προτεραιότητα. Ήταν αγωνιστικό το κίνητρο. Ήρθα για αυτό το λόγο. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν μια οικογένεια. Έχω συνεργαστεί ξανά με τον κόουτς και έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που κάνει την υπέρβαση κάθε χρόνο με βάση τα οικονομικά δεδομένα της. Ήταν τεράστιο κίνητρο και το Champions League. Αυτοί ήταν οι λόγοι που επέλεξα τον ΠΑΟΚ. Η δουλειά στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντική για μια ομάδα, πόσο μάλλον σε εμάς που έχουμε παιδιά που προέρχονται από πανεπιστήμια, που δεν έχουν παίξει ποτέ στην Ευρώπη, ή ακόμη και στην Α1. Νομίζω ότι μπορώ να το διαχειριστώ πολύ καλά αυτό. Να μπορέσει να παίξει στο επίπεδο που μπορεί. Είναι μεγάλη χαρά να μπορώ να βοηθήσω με την εμπειρία μου. Είμαστε από την ίδια πόλη και είναι υποχρέωση μου να τον βοηθήσω. Οι άνθρωποι εδώ με αγκάλιασαν. Ότι είπαμε πριν έρθω, συμβαίνει και με το παραπάνω. Η εμπειρία μου μου επιτρέπει να προσαρμόζομαι πολύ εύκολα. Μπορώ να κάνω αυτά που ζητάει ο προπονητής, πολύ πιο γρήγορα. Θα ήθελα αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και από μένα και από όλους για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Γλυνιαδάκης αναφέρθηκε και στον Αντώνη Κόνιαρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλο το κίνητρο, να δω τον Αντώνη να παίξει στο επίπεδο του και αν μπορώ εγώ να τον βοηθήσω. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, το καλύτερο πράγμα και αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι να μοιράζομαι την εμπειρία μου και να δω και άλλους παίκτες να κάνουν περισσότερα πράγματα. Θα χαρώ να το κάνει ο Αντώνης. Έχουμε συζητήσει εκτός γηπέδου και αγωνιστικά, στον τρόπο που μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι. Θα συζητήσουμε και άλλα μέσα στη χρονιά. Είμαστε και «δωμάτιο»! Είμαστε και από την ίδια πόλη οπότε έχω μια υποχρέωση, να βγει ένας καλύτερος από τα Χανιά».

Λίνος Χρυσικόπουλος: «Το μεγαλύτερο ρόλο για να έρθω στον ΠΑΟΚ τον έπαιξε το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, κι ο προπονητής. Η εμπειρία που έχουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για μένα. Η ομάδα παίζει στο Champions League κάτι που κάνει το κίνητρο μου μεγαλύτερο. Αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά για μένα. Είμαι από την προετοιμασία τώρα, δεν έρχομαι στα μέσα της σεζόν. Βαθιά μέσα μου, νιώθω ότι έχω αφήσει κάτι στη μέση, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι. Μακάρι όντως να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια».

Αντώνης Κόνιαρης: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΠΑΟΚ που επέστρεψα εδώ. Που επέστρεψα στη μπασκετική μου οικογένεια. Εδώ μεγάλωσα, ξέρω τους προπονητές, δε χρειάζεται να αποδείξω κάτι παραπάνω από ότι είμαι. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Α1 με ενεργό ρόλο. Δε θα βάλω ποτέ το εγώ μου πάνω από την ομάδα και θα προσπαθήσω πάντα να τη βοηθάω. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά. Μου ζητάει να είμαι πάντα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Να μην κάνω το κάτι παραπάνω ώστε να δείξω πράγματα που δεν ξέρει ο κόσμος. Ότι αυτά που κάνω είναι αρκετά και όσο μπορώ να βάζω και άλλα πράγματα στο παιχνίδι μου με το πέρασμα του χρόνου. Νομίζω δεν υπήρχε άλλη ομάδα στην Α1 για μένα, με αυτό το κλίμα και αυτούς τους συμπαίκτες. Είναι η καλύτερη μέσα και έξω από το γήπεδο. Με βοηθάει κάθε μέρα, πάρα πολύ».

Διαβάστε ακόμη...