«Είμαστε περήφανοι, τα πάντα για το τρόπαιο»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε μετά το τέλος του ημιτελικού με την Κύμη και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 20 χρόνια.
«Είμαστε περήφανοι, τα πάντα για το τρόπαιο»

Αναλυτικά:

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον σύλλογο μας. Από την αρχή της χρονιάς ήταν ίσως ο πιο βασικό μας στόχο να παίξουμε σε έναν τελικό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Νιώθουμε πολύ περήφανοι και ικανοποιημένοι που καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα στον τελικό.

Είχαμε προετοιμαστεί να παίξουμε με μια ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο σε σχέση με το πώς ήταν το προηγούμενο διάστημα και λόγω της ποιότητας που υπάρχει πλέον σε κομβικές θέσεις. Μπορεί να ελέγχαμε το ματς για 40 λεπτά αλλά η προσπάθειά μας ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Ήταν κομβικό κομμάτι για εμάς ο έλεγχος του παιχνιδιού. Καταφέραμε να χτίσουμε μια διαφορά και να την κρατήσουμε ως το τέλος με μεγάλο κόπο.

Δεν νομίζω ότι η Κύμη θα κινδυνέψει, παίζει πολύ καλύτερο μπάσκετ σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της, είναι νέοι άνθρωποι που πήραν την ευκαιρία τους και την εκμεταλλεύονται.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που σήμερα πραγματικά δεν νιώθαμε ότι παίζαμε εκτός έδρας. Είχε παλμό, μας έδωσε θάρρος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους κάναμε περήφανους. Είμαστε χαρούμενοι γιατί κρατάμε πάρα πολύ ψηλά τη σημαία του ΠΑΟΚ σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, είμαστε μέσα σε τρεις διοργανώσεις, είμαστε το μοναδικό τμήμα του συλλόγου που συνεχίζει στην Ευρώπη. Θέλω να δώσω για άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν, η οποία ανταμείβεται. Καλή συνέχεια στην Κύμη. Εμείς ξεκινάμε προετοιμασία για τον τελικό της Κυριακής.

Για το αν υπήρξε πίεση στο δεύτερο μέρος: «Υπάρχουν δύο πράγματα που έπαιξαν ρόλο ώστε να μην έχουμε την ίδια λειτουργία. Ο τραυματισμός του Phil Goss, o οποίος έκανε ένεση στο ημίχρονο γιατί είχε ένα σπασμό στη μέση και ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να μας βοηθήσει, ενώ η Κύμη κατάφερε να παίξει καλή άμυνα και μας περιόρισε επιθετικά.

Όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ και συμμετέχεις σε έναν ημιτελικό, έχοντας κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, υπάρχει πίεση και άγχος, αλλά νομίζω ότι μεγαλύτερη σημασία έπαιξαν η απουσία του Goss και η αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού της Κύμης».

Για τον τελικό: «Με όποιον και να παίξουμε, ο αντίπαλος μας θα είναι μία από τις δύο κορυφαίες ομάδες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Για το που αφιερώνει την πρόκριση: «Υπάρχουν πολλοί που αξίζουν αυτή την αφιέρωση και δεν θέλω να αδικήσω κάποιον».

Διαβάστε ακόμη...