Ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του BCL …

Το Basketball Champions League μπαίνει στον έκτο χρόνο της ζωής του και ο ΠΑΟΚ mateco θα είναι εκεί και την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Για 5η φορά, στα συνολικά 6 χρόνια της διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από το ξεκίνημά της και με ένα διάλειμμα μόλις ενός μόνο έτους.
Ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του BCL …

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα το BCL, ο ΠΑΟΚ mateco είναι στις 28 ομάδες που συμμετέχουν από τώρα στους ομίλους της διοργάνωσης και οι οποίες περιμένουν τις 4 ομάδες που θα έρθουν μέσα από μία συγκεκριμένα διαδικασία αγώνων της προκριματικής φάσης. Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν σε 4 διαφορετικές πόλεις και θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου 2022.

Το σύστημα διεξαγωγής δεν αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν 32 ομάδες, χωρισμένες σε 8 ομίλους των 4. Συνεπώς η κανονική περίοδο θα έχει 6 αγώνες, που θα διεξάγονται κάθε 15 ημέρες, με εξαίρεση τους δύο πρώτους ή τους δύο τελευταίους αγώνες κάθε ομίλου.

Οι πρώτοι των 8 ομίλων προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι ομάδες που θα έχουν κατακτήσει την 2η και 3η θέση θα παίξουν στα Play-Ins. Αυτή η διαδικασία που θα διεξαχθεί αρχές Ιανουαρίου του 2023, απαιτεί δύο νίκες για πρόκριση στους «16».

Οι 8 ομάδες που θα συνεχίζουν, πάλι με τη διαδικασία του "best of three", θα αναζητήσουν τα 4 εισιτήρια για το Final Four του BCL, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μέσα Μαΐου του 2023.

Η κλήρωση του νέου BCL θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου στη Γενεύη. Εκείνη την ημέρα θα μάθει ο ΠΑΟΚ mateco τους αντιπάλους του, καθώς θα γίνουν γνωστοί οι 8 όμιλοι της κανονικής περιόδου, ενώ θα γίνει νωρίτερα και η κλήρωση της προκριματικής φάσης.

Οι ομάδες που συμμετέχουν απευθείας τους ομίλους του BCL για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, είναι (με αλφαβητική σειρά): AEK (GRE), Bahcesehir College (TUR), BAXI Manresa (ESP), Bnei Herzliya (ISR), Darussafaka (TUR), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (ITA), ERA Nymburk (CZE), Filou Oostende (BEL), Galatasaray Nef (TUR), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR), Hapoel Holon (ISR), Hungarian champion (Egis Kormend or Falco Szombathely), Igokea m:tel (BIH), JDA Bourgogne (FRA), Legia Warszawa (POL), Lenovo Tenerife (ESP), Limoges CSP (FRA), MHP Riesen Ludwigsburg (GER), PAOK mateco (GRE), Pau-Lacq-Orthez (FRA)*, Peristeri (GRE), Pinar Karsiyaka (TUR), Rytas Vilnius (LTU), Surne Bilbao (ESP), Telekom Baskets Bonn (GER), UCAM Murcia (ESP), Unahotels Reggio Emilia (ITA), VEF Riga (LAT).

* Ο αστερίσκος για την περίπτωση της Pau-Lacq-Orthez, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του BCL, έχει σχέση με το εάν η γαλλική ομάδα θα αποκτήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της χώρας της για την επόμενη περίοδο. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, την θέση της στην κανονική περίοδο θα πάρει η SIG Strasbourg, που αυτή την στιγμή είναι στους προκριματικούς. Τότε στα προκριματικά θα βρεθεί η TFT Skopje.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά και από τις οποίες μόνο 4 θα βρεθούν στους ομίλους είναι (με αλφαβητική σειρά): Bakken Bears (DEN), Brose Bamberg (GER), Budivelnyk (UKR), CSO Voluntari (ROU), FMP Meridian (SRB), Fribourg Olympic (SUI), Golden Eagle Ylli (KOS), Heroes Den Bosch (NED), Hungarian runner-up (Egis Kormend or Falco Szombathely), Karhu Kauhajoki (FIN), Keravnos (CYP), Leicester Riders (GBR), NINERS Chemnitz (GER), Norrkoping Dolphins (SWE), Opava (CZE), Parnu Sadam (EST), Patrioti Levice (SVK), Rio Breogan (ESP), Siauliai (LTU), SIG Strasbourg (FRA), SL Benfica (POR), Swans Gmunden (AUT), Tofas Bursa (TUR), Unicaja (ESP).

Διαβάστε ακόμη...