Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα Play-Offs του Basketball Champions League

Η regular season του Basketball Champions League ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται για 3η διαδοχική σεζόν στα Play-Offs της διοργάνωσης.
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα Play-Offs του Basketball Champions League

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο "House of Basketball" της Γενεύης το μεσημέρι της Παρασκευής (13:00) και θα αφορά τόσο τη φάση των 16 όσο και τα προημιτελικά του Basketball Champions League, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του ΠΑΟΚ στο Facebook.

Ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί στην κλήρωση από τον τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τέλη Ζουρνατσίδη.

Η κλήρωση της φάσης των 16

Οι 16 ομάδες που έχουν περάσει στα Play-Offs έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ ανάλογα με τη θέση που έχουν τερματίσει στον όμιλο της regular season.

POT 1: UCAM Murcia (Ισπανία), Iberostar Tenerife (Ισπανία), ΑΕΚ (Ελλάδα), Virtus Bologna (Ιταλία).

POT 2: Banvit (Τουρκία), Venezia (Ιταλία), Hapoel Jerusalem (Ισραήλ), Besiktas (Τουρκία).

POT 3: Nizhny (Ρωσία), Nanterre (Γαλλία), Brose Bamberg (Γερμανία), Neptunas (Λιθουανία).

POT 4: Le Mans (Γαλλία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Antwerp (Βέλγιο), Προμηθέας (Ελλάδα)

Έτσι, ο ΠΑΟΚ που πήρε την 4η θέση στον 2ο όμιλο βρίσκεται στο "POT 4" και θα αντιμετωπίσει στη φάση των 16 μία από τις ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου τους και βρίσκονται στο "POT 1" (UCAM Murcia, Virtus Bologna και ΑΕΚ), καθώς δεν γίνεται να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο. Αντίστοιχα, οι ομάδες που είναι στο "POT 2" θα κοντραριστούν με ομάδες που είναι στο "POT 3".

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 5/6 Μαρτίου στις έδρες των ομάδων που είναι στα "POT 3" και "POT 4" (αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον πρώτο αγώνα στο "PAOK Sports Arena"), ενώ οι επαναληπτικοί θα πραγματοποιηθούν στις 12/13 Μαρτίου στις έδρες των ομάδων που είναι στα "POT 1" και "POT 2".

Η κλήρωση των προημιτελικών

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Οι τέσσερις νικητές των ζευγαριών που θα προκύψουν από τα "POT 1" και "POT 4" θα κληρωθούν με τους τέσσερις νικητές των ζευγαριών που θα προκύψουν από τα "POT 2" και "POT 3" και θα έχουν τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους. Αυτό σημαίνει ότι αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά, θα δώσει τον δεύτερο αγώνα στο "PAOK Sports Arena". Στα προημιτελικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους δύο ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο της regular season.

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 26/27 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί για το διήμερο 2/3 Απριλίου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...