«Να τελειώσουμε την πρώτη φάση με νίκη»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τον αγώνα με αντίπαλο την Iberostar Tenerife (5/2, 21:30) κατά τη διάρκεια της σημερινής media day που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο "PAOK Sports Arena".
«Να τελειώσουμε την πρώτη φάση με νίκη»

Για το τι σημαίνει το ότι ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει πριν την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση του: «Δείχνει ότι κάναμε και φέτος μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, σε έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο όμιλο, με ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους και καταφέραμε μία αγωνιστική πριν το τέλος, να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση μας. Είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, να τελειώσουμε αυτήν την πρώτη φάση, με ένα καλό παιχνίδι, με μια νίκη».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αν σκέφτεται κάποιες αλλαγές αύριο: «Είναι γεγονός ότι η ομάδα έχει καταπονηθεί πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Είχε ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, με πάρα πολλά ταξίδια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπήρχε το «πρέπει» για μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τα παιδιά έχουν κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια. Κατάφεραν και έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Έχουμε κάποια προβλήματα που μας απασχολούν με αρκετούς παίκτες. Ο Phil Goss είναι σίγουρο ότι δε θα παίξει αύριο. Θα δούμε για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη Μαργαρίτη, γιατί έχει και αυτός κάποιες ενοχλήσεις, θα δούμε και για τον Jamal Jones. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση αυτές τις μέρες και θα προσπαθήσουμε με τα παιδιά που είναι 100% έτοιμα, να τα στηρίξουμε για να μας βοηθήσουν».

Για το αυριανό παιχνίδι και αν αποτελεί ευκαιρία για τον κόσμο να δώσει ώθηση στην ομάδα ενόψει της συνέχειας: «Είναι μια καλή ευκαιρία. Νομίζω ότι έχουμε δώσει πολλές ευκαιρίες στον κόσμο μας. Υπάρχει στήριξη από μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων, που έρχεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και μας βοηθάει. Θέλουμε και αύριο, να χειροκροτήσουν πιο πολύ την προσπάθεια των παιδιών, για όλα αυτά που έχουν κάνει για την ομάδα στο Basketball Champions League και ταυτόχρονα, να δώσουν κι ένα μήνυμα συμπαράστασης για τη συνέχεια που είναι πολύ απαιτητική και δύσκολη».

Για το παιχνίδι με την Κύμη που ακολουθεί μετά την Iberostar Tenerife: «Είναι πολύ μακριά. Αργεί... Δεν παίζεται μία χρονιά σε αυτό το παιχνίδι. Εγώ προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Εγώ βλέπω έναν ημιτελικό Κυπέλλου, που θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, πρώτα από όλα για μας και για το σύλλογο που εκπροσωπούμε. Από εκεί και πέρα, είναι ένας παιχνίδι. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που ο ΠΑΟΚ έχει να μετάσχει σε έναν τελικό αρκετά χρόνια, αλλά εμείς εδώ βιώνουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα για να αντιμετωπίσουμε, από έναν τελικό Κυπέλλου. Οπότε είναι ένα ακόμα παιχνίδι για εμάς».

Για τη διαχείριση του αγώνα με την Κύμη λόγω της έξτρα πίεσης που υπάρχει στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό: «Προφανώς και είναι πιο δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερο όνομα σαν ομάδα από την Κύμη. Θεωρητικά έχει περισσότερες πιθανότητες, αλλά όλα αυτά θα αποδειχτούν στην πράξη. Όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Εμείς θα το δούμε σαν ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη έμφαση στον αντίπαλο μας πρώτα από όλα, να προετοιμαστούμε σωστά και αν τα κάνουμε αυτά, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας την επόμενη Τετάρτη».

Διαβάστε ακόμη...