«Παίζουμε συνέχεια στο όριο μας»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την τεράστια σημασία της νίκης του ΠΑΟΚ επί της Reyer Venezia στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.
«Παίζουμε συνέχεια στο όριο μας»

«Ήταν μια τεράστια και σημαντική νίκη για εμάς. Παίξαμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Για αυτό τον λόγο θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τον τρόπο που παίξαμε και τους φιλάθλους μας για την υποστήριξη τους».

Για το γεγονός ότι ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν σούταρε τρίποντα και είχε περισσότερο inside game: «Είχαμε ένα στόχο να εκμεταλλευτούμε την άμυνα του Austin Daye στο χαμηλό ποστ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος, που τροφοδοτήθηκε στοχευμένα, έκανε εξαιρετική δουλειά, τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο, χωρίς να έχει αντίπαλο τον Daye. Πήρε κρίσιμες αποφάσεις και ήταν καθοριστικός και στο ξεκίνημα του αγώνα που πήραμε μια διαφορά και στο τελείωμα που μας έδωσε ηρεμία και ανάσες με τις δύο κατοχές που πήρε στο ποστ».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ περιόρισε τα επιθετικά ριμπάουντ της Venezia: «Η Venezia παίζει με πάρα πολλά σου 3 πόντων, όπως και οι περισσότερες ομάδες στο σύγχρονο μπάσκετ. Όταν δεν μπει το τρίποντο έχει και πολλές διεκδικούμενες κατοχές. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολύ καλή δουλειά, στο δεύτερο χάσαμε κάποιες μάχες απέναντι σε παιδιά που έχουν μεγάλη αθλητικότητα, ποιότητα και φρεσκάδα. Το ρόστερ της Venezia είναι πολύ μεγάλο. Για παράδειγμα, o Deron Washington, που σήμερα είχε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ είναι ο 13ος παίκτης της ομάδας. Εμείς σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, είχαμε μία πτώση στην απόδοσή μας, σε συνδυασμό με την αντίδραση της Venezia. Δεν τα παρατήσαμε όμως ποτέ και επιστρέψαμε στο παιχνίδι και με μεγάλα καλάθια πήραμε μία σημαντικό νίκη».

Για το ροτέισον της ομάδας: «Ο Milenko Tepic είχε ένα πρόβλημα στη μέση, δεν προπονήθηκε χθες, δοκίμασε να μπει αλλά δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Χρησιμοποιήσαμε έντεκα παίκτες. Όλοι είναι χρήσιμοι και σημαντικοί. Οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για όσο χρόνο τους ζητηθεί να παίξουν. Από τη στιγμή που το είπε και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ο Phil Goss, οι άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν».

Για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα στη διοργάνωση μετά τις νίκες επί της Tenerife και της Venezia: «Ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος. Η Venezia και η Tenerife έχουν πολύ καλό ρόστερ, εμπειρία, ποιότητα και είναι εξαιρετικοί οργανισμοί σε όλα τα επίπεδα. Εμείς καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια και πρέπει να παίζουμε στο όριό μας συνέχεια και λίγο παραπάνω. Για αυτό το πράγμα δουλεύουμε καθημερινά. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, δεν λέει τίποτα ότι είμαστε στο 5-3. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και ταπεινοί. Πρέπει να παίζουμε στο 100% συνέχεια. Όσο παίζουμε εκεί, έχουμε τύχη. Παλεύουμε και δημιουργούμε μόνοι το μέλλον μας και θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν σε υψηλότερο επίπεδο».

Για τον Malik Pope, που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής: «Υπάρχουν πράγματα που αφορούν την τακτική ικανότητα και τη συγκέντρωση, εκτός από την αθλητικότητα και σε αυτό δεν είναι ακόμα κοντά ώστε να μας βοηθήσει. Σήμερα υπήρχε πλάνο να αγωνιστεί, αλλά έτσι όπως πήγε το ματς δεν έγινε. Σε κάποιο άλλο ματς μπορεί να παίξει. Προσπαθεί, παλεύει, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός. Ακόμα δεν είναι έτοιμος και δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα αρκετά».

Διαβάστε ακόμη...