«Δεν πήραμε όσα έπρεπε να πάρουμε»

Στην υπερπροσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Pinar Karsiyaka για τη φάση των 16 του Basketball Champions League.
«Δεν πήραμε όσα έπρεπε να πάρουμε»

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι η εμφάνιση των παικτών του ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε όσα έπρεπε βάσει της εμφάνισής του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μας για την σημερινή τους προσπάθεια. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία διαθέτει πολύ ταλαντούχους παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Νομίζω ότι είχαμε μια πολύ καλή εμφάνιση για 40 λεπτά, με εξαίρεση κάποια κρίσιμα λάθη, αλλά αυτό είναι το παιχνίδι. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα. Τώρα θα πρέπει να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τον Άρη, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλω να συγχαρώ τους φιλάθλους μας για την στήριξη τους και συνεχίζουμε»...

Για το που οφείλονται τα λάθη στο τέλος: «Σε ένα παιχνίδι παίζουν 2 ομάδες. Εμείς πήραμε μια διαφορά παίζοντας μεθοδικά, όχι βιαστικά. Είχαμε έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και στην άμυνα και στην επίθεση. Οι παίκτες της Karsiyaka είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου και για να έχουμε τη διαφορά στους 19 πόντους σημαίνει ότι κάναμε μια υπερπροσπάθεια. Ήταν λογικό, λοιπόν, στο τέλος να υπάρχει κούραση και έλλειψη συγκέντρωσης που οδηγούν σε λάθη και είναι φυσιολογικό και η αντίπαλη ομάδα να αντιδράσει. Μας στοίχισαν τα λάθη, καθώς μειώθηκε στο τέλος η διαφορά, γιατί θεωρώ ότι η εμφάνιση μας και στα δύο ημίχρονα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι που φαίνεται σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα κάναμε την Καρσίγιακα, η οποία είναι μια ομάδα που σκοράρει 85 πόντους, να μην βλέπει το καλάθι. Δυστυχώς, δεν πήραμε αυτό που έπρεπε να πάρουμε βάσει της εμφάνισής μας. Το είπα και χθες όμως, ότι η πρόκριση θα κριθεί στα 2 παιχνίδια. Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν πήραμε τη διαφορά, αλλά θα πρέπει να προβάλλουμε την εμφάνιση. Λίγο προβολή στο θετικό και την υπερπροσπάθεια»...

Για τη διαφορά στις βολές: «Δεν θα ήθελα να πάρω θέση στην ερώτηση. Το παιχνίδι το είδε πολύς κόσμος. Θεωρώ ότι και οι 2 ομάδες έπαιξαν πολύ σκληρά. Δεν είναι στο χέρι μου ή στο χέρι του τεχνικού επιτελείου να ελέγξει αυτή την κατάσταση».

Για το αν πήρε κάποια πράγματα από το σημερινό παιχνίδι εν όψει επαναληπτικού: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να πεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο προπονητής της Karsiyaka τόνισε νωρίτερα ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ δυνατά και ότι θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν. Περιμένουμε μια ίδια αντίδραση στο δεύτερο παιχνίδι. Παίζουμε σε μια έδρα με 5.000 κόσμο και η συγκέντρωσή μας θα πρέπει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο σε συνδυασμό με την ποιότητά μας σε άμυνα και επίθεση».

Για το δύσκολο πρόγραμμα: «Νομίζω ότι η ομάδα είναι πλήρης αυτή την στιγμή. Έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό παικτών που μπορούν να ανταπεξέλθουν αν είναι υγιείς και να τα καταφέρουν σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες».

Από την πλευρά της Pinar Karsiyaka, o Alexandar Trifunovic δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του στο σημερινό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα με πολύ καλή ισορροπία στο ροτέσιον και διαπίστωσα ότι παίζει με πολύ ωραίο τρόπο στην άμυνα. Το γεγονός ότι έκαναν 30 φάουλ θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στον επαναληπτικό.

Υπήρχε ένα σημείο στο παιχνίδι στο οποίο χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ. Ποτέ δεν θα πω στους παίκτες μου να σταματήσουν να σουτάρουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η νοοτροπία μας στην άμυνα. Δώσαμε στους παίκτες του ΠΑΟΚ πολλά ελεύθερα σουτ και του δώσαμε τη δυνατότητα να τρέξει και να φτάσει τη διαφορά στους 19 πόντους, σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο για εμάς.

Θα μας προβληματίσει ιδιαίτερα η αμυντική μας προσέγγιση. Ευτυχώς για εμάς ξυπνήσαμε στο τέλος και καταφέραμε να μικρύνουμε τη διαφορά. Ποτέ δεν είναι καλό να χάνεις. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πολύ σκληρό όπως και το σημερινό. Ελπίζω να έχουμε τη συμπαράστασή του κόσμου μας».

Διαβάστε ακόμη...