"Δύο εταιρείες χορηγοί της ΚΑΕ" (vid)

Η διοίκηση Πρωτοδικείου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρέθεσε στην Paok Sports Arena την ετήσια απολογιστική συνέντευξη Τύπου και η είδηση που βγήκε έχει να κάνει με τη σύναψη συμφωνίας της με δύο εταιρείες του Κοντομηνά.
"Δύο εταιρείες χορηγοί της ΚΑΕ" (vid)

 Στο πάνελ ήταν ο Μπάνε Πρέλεβτς και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, με τον Μπάνε να παίρνει πρώτος το λόγο:

"Πριν από ένα χρόνο περίπου που αναλάβαμε την διοίκηση της ΚΑΕ είχαμε βάλει ένα στόχο: το πως θα προχωρήσουμε. Η αλήθειαείναι πάντα σκληρή. Εμείς σα διοίκηση ακολουθήσαμε το δρόμο της πραγματικότητας με αρκετό προσωπικό κόστος, αλλά πιστεύουμε ότι είναι σωστός. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έχουν την υπομονή και μας ακολουθούν και να ζητήσουμε μια συγγνώμη από όσους τυχόν αδικήσαμε σε αυτό το διάστημα. Γνωρίζουμε καλά ότι παράλληλα με την εξυγίανση ο κόσμος δε δέχεται η ομάδα να μην πρωταγωνιστεί αγωνιστικά. Ούτε εμειίς το δεχόμαστε. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Εφόσον βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο κάποια στιγμή, η ομάδα θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι ένας δρόμος δύσκολος. Από πλευράς μας είμαστε ευχαριστημένοι που υπάρχει κατανόηση, τόσο από το αγωνιστικό τμήμα όσο και τους υπαλλήλους της ΚΑΕ που επίσης δουλεύουν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης. Για να δούμε και πάλι τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί, είναι κάτι που καμία διοίκηση πρωτοδικείου δεν μπορεί να πεύχει από μόνη της. Πιστεύουμε έχουμε καταφέρει να περάσουμε την άποψη ότι πρώτα χρειάζεται η οικονομική εξυγίανση και μετά η αγωνιστική ανάκαμψη".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος που αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι κάνοντας έναν οικονομικό απολογισμό...

Αρχικά ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ΚΑΕ (διοίκηση και υπαλληλικό προσωπικό): "Παρά τις δύσκολες συνθήκες, βοηθάνε το σύλλογο και βοηθάνε σε μία περίοδο που γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις για να κατέβουν οι οφειλές και πραγματικά τους ευχαριστούμε γι΄αυτό".

Αναλύοντας τα έσοδα και τα έξοδα του τελευταίου χρόνου ανέφερε: "Τα έσοδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ από 1/7/2011 έως το 30/6/2012 είναι 1.200.373 € και προήλθαν από τα εισιτήρια των αγώνων, τα εισιτήρια διαρκείας, από την χορηγία του ΟΠΑΠ, το τηλεοπτικό συμβόλαιο και από τις χορηγίες και τις εταιρίες που μπήκαν στο γνωστό πρόγραμμα (300). Αν δεν είχαμε παλιές οφειλές, θα καλύπτονταν όλα τα έξοδα της εταιρείας από αυτά τα έσοδα που ανέφερα. Πληρώσαμε 617.413 για τη δική μας χρήση.

Συγκεριμένα: Για παίκτες 217.000 €, για προπονητή και τιμ 87.000 €, προσωπικό και έξοδα γραφείου 57.000 €, ταξίδια της ομάδας 57.000 €, ενώ πληρώσαμε τους διαιτητές, μάνατζερ παικτών κ.α με τα υπόλοιπα λεφτά. Δώσαμε και 518.000 € που αφορούν σε παλιές οφειλές και το μεγάλο μέρος αφορά ρυθμίσεις στο ΙΚΑ και την εφορία, μάνατζερς παικτών 22.000 €, οφειλές παικτών 90.000 €, άρθρο 99, 87.000€, πρόστιμα του ΕΣΑΚΕ 20.000 € (από πέρσι που η ομάδα είχε 62.000 ), τιμ και τον προπονητή από προηγούμενες χρήσεις 35.000€. Από εκεί και πέρα 430.000, τα οποία είναι τα χρέη της δικής μας χρήσης, 130.000 σε αθλητές 20.000 σε προπονητές, 26.000 σε τιμ, 12.000 στο προσωπικό, ενοίκια κοινόχρηστα και μάνατζερ παικτών.

Αν τα αθροίσετε θα δείτε ότι μπορούσε η τελευταία χρήση να έχει θετικό πρόσημο. Αν όμως έχει μία εταιρία χρέη, πρέπει να τα ρυθμίζει, γι' αυτό δώσαμε ένα ποσό για τα παλιά χρέη και προς τους παίκτες και προς τους μάνατζερ και κυρίως προσπαθήσαμε να είμαστε συνεπείς με το δημόσιο. Από εκεί και πέρα γνωρίζετε ότι η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να ρυθμίσουμε στο ΙΚΑ και την εφορία ένα ποσό που φθάνει στις 445.000 ευρώ. Αυτά είναι σε ό,τι αφορά στον οικονομικό απολογισμό".

Και συνέχισε: "Αυτό που θέλουμε σα διοίκηση είναι να συνεχίσουμε την εξυγίανση γιατί είναι ο μόνος δρόμος με αχτίδα φωτός και φυσικά έχοντας πετύχει την ανανέωση συνεργασίας με το προπονητικό τιμ, είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε βάθος πενταετίας. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα. Το απαραίτητο συστατικό είναι η βοήθεια του κόσμου, να βρίσκεται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια γιατί βάλαμε τις βάσεις. Αφιερώνουμε πολλές ώρες για να επιτευχθεί και η εξυγίανση αλλά και να φτιαχτεί μία πολύ καλή ομάδα που θα χαίρεται πραγματικά ο κόσμος".

Χορηγοί δύο εταιρείες του Κοντομηνά!

"Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό γεγονός που τρέχει εδώ και περίπου 20 ημέρες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, εγώ και ο Πρέλεβιτς να ανακοινώσουμε ότι ο μεγάλος χορηγός ασφαλιστική θα είναι η Prime Insurance και η Village Cinemas του κ. Κοντομηνά, στον ίδιο όμιλο ανήκει και ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA που είναι κοντά  μας και τον ευχαριστούμε.  Θα είναι χορηγία στη φανέλα, το παλεύαμε 20 μέρες. Θεωρούμε ότι είναι επιτυχία για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή θα γίνει και παρουσίαση και συνέντευξη Τύπου και πιστεύπυμε ότι θα βοηθηθεί πολύ η ομάδα".

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Μπάνε Πρέλεβιτς, συνοπτικά είπε: "Εχουμε τηλεοπτικά με κεντρική διαχείριση. Ξέρουμε πότε θα τα πάρουμε; Αρα ο οικονομικός υπολογισμός γίνεται με βάση την εμπειρία μας. Στόχος μας είναι η σταθερή αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Τι θα γίνει αν συζητάμε για το τηλεοπτικό συμβόλαιο από τον Σεπτέμβριο και πάρουμε χρήματα το Φεβρουάριο; Στάνταρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο αυτά που έχουν ανακοινωθεί, όπως η χορηγία τώρα, η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και κάποιοι άνθρωποι που πάντα βοηθούν.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε προλάβει τα επικίνδυνα βάζοντας την ομάδα στο άρθρο 99. Είναι δύσκολο να το καταλάβουν αλλά πρέπει να είναι χαρούμενοι που αυτή την στιγμή μπορούμε και μιλάμε για την ομάδα. Υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώνονται. Ετσι όπως είναι το ελληνικό μπάσκετ. Να ξέρετε ότι δε θα είναι μεγάλες οι διαφορές των ομάδων, εκτός βέβαια από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που και αυτοί, όμως, έχουν αρχίσει να μειώνουν το μπάτζετ τους.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος είναι τεχνικός διευθυντής, ασχολειται καθαρά με το αγωνιστικό, με τις Ακαδημίες και σήμερα δεν είναι στο πάνελ στην συνέντευξη Τύπου, γιατί δεν είχε δουλειά εδώ. Εμείς ξαναλέμε η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους, όποιος έχει διάθεση μπορεί να αφιερώσει έστω και λίγο χρόνο".

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μιλώντας για τα διαρκείας τόνισε: "Ο ΠΑΟΚ είχε έτσι και αλλιώς το πιο φθηνό διαρκείας αλλά ακόμη και αυτό θα μειωθεί ακόμη πιο κάτω. Θα μειωθούν και τα υπόλοιπα διαρκείας, θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση και για το οικογενειακό διαρκείας. Στόχος μας είναι όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια να πάνε για να καλυφθεί το μπάτζετ της ομάδας".

Διαβάστε ακόμη...