Η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ (vid)

Η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε για τους άξονες που έχουν τεθεί στην καινούργια προσπάθεια, που έχει πολλές δυσκολίες όπως ανέλυσαν.
Η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ (vid)

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου, βρέθηκε ο πρόεδρος, Άρης Καρακούσης, ο αντιπρόεδρος, Νίκος Κωνσταντινίδης και τα δύο μέλη, Γιώργος Δακουράς και Λεωνίδας Δεδέογλου.

Αρχικά, τοποθετήθηκε ο κ. Καρακούσης:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά που νέοι άνθρωποι ασχολήθηκαν με τον ΠΑΟΚ. Επιχειρηματίες και άνθρωποι του ΠΑΟΚ, πήρα την απόφαση να συμμετάσχουν. Θέλω να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και πρόεδρος της εταιρείας «Αναδομώ», είναι δίπλα στην ομάδα, πολλά χρόνια. Θα ασχοληθεί με το μάρκετινγκ και το εμπορικό κομμάτι.

Δίπλα του είναι ο κύριος Δεδέογλου, γιος του Θανάση που έδωσε μαζί με τον αδερφό του το οικόπεδο του γηπέδου. Ο κύριος Δεδέογλου θα ασχοληθεί με το μάρκετινγκ.Ο κ. Δακουράς είναι δικηγόρος, υπήρξε αθλητής του συλλόγου θα είναι εκπρόσωπος στις υπερκείμενες αρχές.

Ο Πόλυς Κατσιώρας θα ασχοληθεί με το εμπορικό κομμάτι, ως παλιότερο μέλος της διοίκησης.

Ξεκινήσαμε στις 19 Αυγούστου, σε μια συνάντηση με τον Ερασιτέχνη, σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς να έχουμε τίποτα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Αμοιρίδη και τον κ. Σαββίδη που η συμβολή τους, ήταν καθοριστικής σημασίας. Σε 40 μέρες, ανακοινώσαμε την πρόσληψη του κ. Φλεβαράκη και σε χρόνο ρεκόρ, δημιουργήσαμε ρόστερ. Ήμασταν η πρώτη ομάδα με άδεια από την ΕΕΑ. Είμαστε έτοιμοι, τη στιγμή που δέκα ομάδες δεν έχουν πάρει ακόμα αδειοδότηση.

Η ομάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα. Η συμπαράσταση του κόσμου, είναι συγκινητική. Είναι κάτι που χρειάζονται περισσότερα τα νέα παιδιά που αναλαμβάνουν».

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Δακουράς:

«Όπως γνωρίζεται κανείς μας δεν είναι επαγγελματίας παράγοντας. Είμαστε δίπλα στον ΠΑΟΚ με άλλες ιδιότητες. Μας έφερε η αγάπη μας για τον ΠΑΟΚ εδώ. Κανείς μας δεν ισχυρίζεται ότι είναι μεσσίας. Κανένας δεν υπόσχεται θαύματα. Γνωρίζουμε τους κινδύνους και το προσωπικό κόστος σε βάρος οικογένειας και εργασίας κι έχουμε επίγνωση του ρόλου μας. Ο καθένας μας έχει μία διαδρομή δεκαετιών στον επαγγελματικό του χώρο και δεν υπάρχει κανείς, που περίμενε τον ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων για να λύσει το πρόβλημα του. Είναι πολύ πιθανό, να προκαλέσει ή να διογκώσει το πρόβλημα, παρά να το λύσει.

Κανείς μας δεν ήρθε για να προβληθεί. Όποιος το κάνει θα βρει μπροστά του, όλους εμάς. Θα κάνω μία αυτονόητη διευκρίνιση, αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό, οι θέσεις του Δ.Σ., εμφανίζονται ως περιζήτητες, πρέπει να τα πω. Κανείς μας δεν αμείβεται. Η θέση μας και η παρουσία του καθενός, είναι στη διάθεση του Α.Σ. ανά πάσα στιγμή. Οποτεδήποτε προκύψει, παρουσιαστεί η προσφερθεί, άλλος πιο ικανός και πιο πρόθυμος, έχει στη διάθεση του την παραίτησή μας, για να παραχωρηθεί η θέση στον επόμενο.

Προσπαθούμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη του Α.Σ. Επιλέξαμε να γίνει τώρα αυτή η συνάντηση, ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερη και πληρέστερη εικόνα. Δε ζητούμε περίοδο χάριτος ή την ανοχή σας. Δεχόμαστε την κριτική όταν είναι τεκμηριωμένη. Ο διχαστικός και υποτιμητικός λόγος δεν οδηγεί πουθενά. Η ανάγκη για συσπείρωση είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Φαινόμενα ανθρωποφαγίας είναι εκτός της δικής μας αισθητικής. Δε θα τα παρακολουθήσουμε, όχι γιατί δεν περισσεύει κανείς, αλλά γιατί έχει να κάνει με ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Για τον Χρήστο Καραμπέρη, επειδή αναπτύχθηκε ιδιαίτερη παραφιλολογία, είναι ένα σημαντικότατο μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και όλοι το αναγνωρίζουμε αυτό. Η συμμετοχή του σε πολλά Δ.Σ. και στα τελευταία, τον καθιστούσε άμεσο γνώστη και έλαβε αποφάσεις που μπορεί να μειοψήφισε. Σεβόμαστε την απόφαση του. Για τον Χρήστο και για όλους όσους θέλουνε το καλό της ΚΑΕ, δε χρειάζεται να έχουν θέση στο ΔΣ για να βοηθήσουν. Από τη στιγμή που επικαλέστηκε τους λόγους που επικαλέστηκε δε χρειάζεται να το συνεχίσουμε. Ο λόγος που επικαλείται είναι γνωστός, δεν έχουμε κανένα λόγο να τοποθετηθούμε διαφορετικά και να διαψεύδουμε το Χρήστο. Δεν έχουμε κανένας μας, προσωπικό πρόβλημα. Δεν ωφελούν σε κάτι αυτά.

Για τον Τέλη Ζουρνατσίδη, ως άνθρωπο και ως στέλεχος θα μπορούσα να μιλάω με ύμνους. Τον γνωρίζω 35 χρόνια και που όλοι γνωρίζεται ότι η προσφορά του αναγνωρίζεται η προσφορά του στην ομάδα. Αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος τιμ μάνατζερ ακόμα τη Ευρώπης από αντιπάλους. Έχει ανεβάσει τη θέση σε δυσθεώρητο επίπεδο. Έχει τοποθετηθεί κι αυτός για τους λόγους που παραιτήθηκε, οπότε η αναφορά περαιτέρω δε θα ωφελούσε.

Αυτό που έχουμε σα στόχο είναι να προσεγγίσουμε τον κάθε φίλαθλο του ΠΑΟΚ. Έχουν προστρέξει πρώτοι οι οργανωμένοι. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να υποσχεθούμε διακρίσεις και τίτλους, αλλά το να τους δώσουμε μια ειλικρινή τοποθέτηση για την ανάγκη της παρουσίας τους, για τον πραγματικό ΠΑΟΚτσή αρκεί. Για την προσπάθεια που κάνουμε, αυτός είναι ο στόχος και μπορεί να αποδεικνύεται και με τα νούμερα ότι είμαστε και σε καλό δρόμο».

Στη διαδικασία των ερωτήσεων, ο Άρης Καρακούσης, απάντησε για:

Για το αν μπορεί να γίνει κουβέντα για το αγωνιστικό και τους στόχους που μπορεί να έχει η ομάδα:

«Σε πρώτη φάση στόχος είναι να σωθεί η εταιρεία. Κάναμε μία ομάδα, που έκανε ο προπονητής σε πολύ λίγο χρόνο με το μισό μπάτζετ από πέρσι. Πιστεύουμε ότι θα είναι ανταγωνιστικό».

Το ρόλο του Νίκου Σταυρόπουλου μετά την παραίτηση Ζουρνατσίδη:

«Θα είναι μαζί μας ο κ. Σταυρόπουλος, με λίγο πιο διευρυμένο ρόλο. Δεν ήταν ότι δε συμμετείχε και πριν, τώρα τον βλέπω υγιέστατο. Αν χάσει άλλα 10 κιλά.., θα τον βάλουμε να παίξει κι αν χρειαστεί. Θα είναι μαζί μας και τον ευχαριστούμε».

Για το πως νιώθει ο ίδιος μετά τις παραιτήσεις Καραμπέρη-Ζουρνατσίδη:

«Για τον κ. Ζουρνατσίδη, προσπαθούσα να τον μεταπείσω μισή μέρα. Ήταν ανένδοτος, είχε πάρει την απόφαση του. Είχα δίπλα μου τον κ. Καραμπέρη 20 χρόνια. Ένας ήρεμος κι ένας φωνακλάς. Ο καλός κι ο κακός μπάτσος. Φυσικά και θα τον ήθελα, αλλά ήταν δική του η απόφαση. Εγώ ήμουν δέκτης των παραιτήσεων. Ο πρώτος που έμαθε για την παραίτηση του Τέλη, ήμουν εγώ και προσπαθούσα να τον μεταπείσω τουλάχιστον 4 ώρες».

Ερωτήσεις έγιναν και στον κ. Δακουρά, για:

Για αγωνιστικό και αν μπορούν να μπουν στόχοι τώρα:

«Εγγυήσεις για επίτευξη στόχων, δε θα ήταν σοβαρό από μέρους μας να μπουν. Τα μπάτζετ δεν παίζουν εντός των γραμμών. Έγινε μία επιλογή ενός πολύ καταξιωμένου προπονητή, έγιναν ταχύτατες ενέργειες και συγκροτήθηκε ένα ρόστερ, που φαίνεται ότι είναι ανταγωνιστικό. Δε θα ήταν σοβαρό εκ μέρους μας να μιλήσουμε για στόχους και για ταβάνι επιτευγμάτων».

Για το ρόλο του Νίκου Σταυρόπουλου στην ομάδα:

«Ο Νίκος Σταυρόπουλος έχει τεράστια διαδρομή σαν αθλητής και ο ρόλος του και η προσφορά του είναι πολύ μεγαλύτερη από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Θα συνεχίσει με αυτόν τον ρόλο, αλλά με τις συζητήσεις που κάναμε, καλείται να συνδράμει με το ειδικό βάρος που έχει, στα καθημερινά και στη σύνδεση του αγωνιστικού με το διοικητικό τμήμα. Μέχρι να φούμε τι θα γίνει με τη θέση του τιμ μάνατζερ, ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός».

Για το πως θα καλυφθεί η θέση του τιμ μάνατζερ από τη στιγμή που υπάρχουν διάφορα ανοικτά ζητήματα:

«Σαφώς και η θέση του τιμ μάνατζερ, είναι μια πολύ ευαίσθητη θέση. Σαφέστατα πρέπει να καλυφθεί. Αυτό που δε θέλουμε, είναι να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις. Θα πρέπει να προσέξουμε η επιλογή να είναι όσο το δυνατόν πιο σωστή. Για το θέμα των διακανονισμών και των διαπραγματεύσεων με παίκτες που έχουν λαμβάνειν, οι ρόλοι έχουν επιμεριστεί στα μέλη του Δ.Σ. και σε ανθρώπους που έχουν τέτοια εμπειρία. Η κατάληξη μιας αποτυχημένης διαπραγμάτευση είναι αυτονόητη. Ξέρετε ποια είναι τα δικαιώματα του καθενός. Για την ώρα, δόξα τω Θεώ, το αντιμετωπίζουμε και οι ενδείξεις είναι τέτοιες που ελπίζουμε να ανταποκριθούμε».

Για το αν... βγαίνει ο μήνας αυτός οικονομικά:

«Έχουμε μία αναλυτικότατη ενημέρωση για τα οικονομικά της ΚΑΕ. Ακόμα και για το μήνα, γίνονται καθημερινές ενέργειες για την αντιμετώπιση τους. Αισιοδοξούμε ότι θα ανταποκριθούμε, έτσι δείχνουν οι ενδείξεις».

Για την «ανθρωποφαγία» την οποία έκανε λόγο ο ίδιος:

«Σχετικά με την «ανθρωποφαγία» σύμφωνα με τη δική μας αισθητική, θεωρούμε ότι η άδικη, ατεκμηρίωτη και προσβλητική κριτική, ειδικά για πρόσωπα που έχουν προσφέρει κι έχουν αποτελέσει κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ, είναι εντελώς άδικη. Είναι σκληρή και υπερβολική. Αυτά τα πράγματα, θα θέλαμε να μην επαναληφθούμε. Δεν αφορούσε το καινούργιο Δ.Σ. Θέλαμε να προλάβουμε ερωτήσεις που θα είχαν και κομμάτι σχολίου για κάποιους ανθρώπους που εμείς, θεωρούμε ότι έχουν υποστεί άδικη κριτική και δεν είναι τώρα στη διοίκηση.

Σας διαβεβαιώνω ότι δε ζητήσαμε κανένα αξίωμα και καμία θέση. Μας εμπιστεύτηκε σε αυτές τις θέσεις ο Α.Σ. Δεχτήκαμε αυτήν την πρόσκληση, γνωρίζοντας ότι στα μέσα Αυγούστου, όταν γίνονταν αυτές οι επαφές, πως τα πράγματα είναι πολύ δυσοίωνα. Ήταν πολύ άδικο να λέγεται για μέλη αυτής της διοίκησης, ότι κάποιο αξίωσαν ή ζήτησαν τη θέση».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League και φέτος:

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει πάντοτε στην Ευρώπη. Ο στόχος είναι να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά, για διάφορους λόγους. Οικονομικούς, αγωνιστικούς και πρεστίζ και αυτός είναι ο στόχος. Δε μπορούν να οριοθετηθούν υψηλότεροι στόχοι, από αυτά που βλέπουμε βήμα βήμα».

Πηγή κειμένου: sdna.gr

Διαβάστε ακόμη...