Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ξεκίνησε και μαζί με την άμεση ανταπόκριση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από όλο τον κόσμο, προκύπτουν και απορίες.
Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Συγκεντρώσαμε τις απορίες που προέκυψαν από την πρώτη ημέρα και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις, για να γίνει πιο εύκολη, άμεση και ουσιαστική η διαδικασία συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου για όλους...

1) Μπορώ να κάνω κατάθεση με web banking ή μόνο με φυσική παρουσία στην τράπεζα;

Μπορείτε, εύκολα, απλά και με ασφάλεια να κάνετε την κατάθεσή σας με web banking, όπως κάνετε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές σας.

2) Μπορώ να καταθέσω όσα χρήματα θέλω; Μπορώ να το κάνω μόνο μία φορά;

Υπάρχει μόνο ελάχιστο όριο ανά κατάθεση, το οποίο είναι 10€ και στο ποσό αυτό αντιπροσωπεύει την ονομαστική αξία 2 μετοχών. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Συνεπώς μπορείτε να καταθέσετε όσα χρήματα θέλετε και να αγοράσετε όσες μετοχές θέλετε.

Μοναδική προϋπόθεση είναι το ελάχιστο ποσό των 10€ για κάθε κατάθεση.

3) Χρειάζεται να βάλω και το ΑΜΚΑ μου στα στοιχεία που απαιτούνται στην κατάθεση;

Όχι, δεν χρειάζεται το ΑΜΚΑ. Η λέξη ΑΜΚ που αναφέρθηκε αρχικά, είναι τα αρχικά των λέξεων Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθούν το ονοματεπώνυμο και το κινητό σας τηλέφωνο.

4) Είμαι κάτοικος εξωτερικού. Μπορώ να αγοράσω μετοχές; Είναι διαφορετική η διαδικασία;

Φυσικά και μπορείτε να αγοράσετε μετοχές. Η διαδικασία είναι απλή και ουσιαστικά η ίδια, εφόσον έχετε λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα.

Εάν δεν έχετε λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα, τότε, εκτός από το ΙΒΑΝ θα χρειαστεί να προσθέσετε και το SWIFT που συνοδεύει κάθε λογαριασμό και στην προκειμένη περίπτωση.

Τράπεζα Πειραιώς...

ΙΒΑΝ: GR2601722120005212101757663

BIC: PIRBGRAA

5) Θα υπάρχουν λογαριασμοί σε άλλες τράπεζες;

Ναι. Ξεκινήσαμε με τράπεζα Πειραιώς και Εθνική τράπεζα και θα ακολουθήσουν η Eurobank και η Alpha Bank.

6) Εμείς που θα συμμετέχουμε στη διαδικασία της ΑΜΚ, θα πάρουμε κάτι στα... χέρια μας που να φαίνεται ότι είμαστε μέτοχοι;

Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα αποσταλεί σε όλους τους μετόχους ειδική βεβαίωση που θα πιστοποιεί την συμμετοχή τους στη διαδικασία και τον αριθμό των μετοχών που θα έχουν στην κατοχή τους.

7) Είναι υποχρεωτικό να βάζω χρήματα κάθε χρόνο;

Όχι δεν είναι υποχρεωτικό. Ο κάθε μέτοχος έχει ωστόσο το δικαίωμα να συμμετάσχει σε κάθε μελλοντική Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας.

8) Έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις ως μέτοχοι?

Εάν το ποσοστό μετοχών που θα έχετε είναι μικρότερο του 1% του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας τότε δεν έχετε υποχρεώσεις. Έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε στις Γενικές Συνελεύσεις της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Έχετε δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, ανάλογα με το ποσοστό των μετοχών σας.

Τώρα έχουμε όλοι την ευκαιρία να πάρουμε ένα μικρό κομμάτι του δικού μας ΠΑΟΚ.

9) Θέλω να αγοράσω μετοχές αλλά γίνεται να είναι στο όνομα κάποιου ανηλίκου;

Ναι γίνεται. Ωστόσο, θα εκπροσωπείται από τον έχοντα τη γονική μέριμνα αυτού.

10) Είναι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κανονική ή βάζουμε απλά τα χρήματα μας;

Είναι κανονική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως προβλέπει ο νόμος των Ανώνυμων εταιρειών, με την άδεια μάλιστα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

11) Πότε θα ολοκληρωθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου;

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι ανοιχτή για δύο τουλάχιστον μήνες.

Αναλυτικές πληροφορίες για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας www.paokbc.gr και πιο συγκεκριμένα στη διεύθυνση

https://www.paokbc.gr/el/nea/omadas/1267-irthe-i-ora-na-metrithoume

Πληροφορίες: 2310-472561, 2310-472551 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-18:00) & [email protected]

Διαβάστε ακόμη...