«... Πρωτάθλημα εμείς...»

Για τον δεύτερο αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΚΑΣΘ, τα κορίτσια του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ γνώρισαν την ήττα με 43-48 από τον Παναθλητικό.
«... Πρωτάθλημα εμείς...»

Στο πρώτο δεκάλεπτο, τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού ήταν εκείνα που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας από νωρίς διαφορά έξι πόντων, 8-2. Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος έχασε έδαφος, επιτρέποντας στην ομάδα του Παναθλητικού να μειώσει, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 9-7.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος και πάλι ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα, παίρνοντας στα μέσα της περιόδου διψήφιο προβάδισμα με 20-9. Οι κακές επιθετικές επιλογές επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να πλησιάσουν στο σκορ, με το ημίχρονο να κλείνει στο 23-18.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα των πέντε πόντων μέχρι τα μέσα της περιόδου. Δύο συνεχόμενα τρίποντα των Λέξα και Χατζηδάκη ανέβασαν στους δέκα την διαφορά περίπου 4:50 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, 33-23. Η κόρνα της λήξης της τρίτης περιόδου, βρήκε τον Δικέφαλο προηγούμενο στο σκορ με 38-33.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Στις αρχές οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα καλάθι, 40-35. Ο Δικέφαλος στη συνέχεια πέρασε μπροστά με επτά, 42-35, αλλά οι φιλοξενούμενες με επτά μαζεμένους πόντους έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, 42-42, με τέσσερα λεπτά να απομένουν για την λήξη. Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ συνέχισαν να υστερούν στο σκοράρισμα, και επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να περάσουν μπροστά με τέσσερις 42-46. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να αναστρέψει το αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την ήττα με 43-48.

Μετά το «break» στο «break», ο τίτλος θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι, την ερχόμενη Τρίτη στις 28 Ιουλίου.

Τα δεκάλεπτα: 9-7, 23-18, 38-33, 43-48

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ(Μασλαρινός Β.-Αγγελίδης): Κουμαντσιώτου, Λέξα, Γκατζιώλη, Μπουτσούκη, Σοφιανάκου, Χατζηδάκη, Κεσίδου, Γιατζακλίδου, Κομματά, Μιχαηλίδου Ε., Μιχαηλίδου Κ.

Διαβάστε ακόμη...