ΠΑΟΚ mateco – Rytas Vilnius στα Play-In του Basketball Champions League

Την Rytas Vilnius από τη Λιθουανία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ mateco στη διαδικασία των Play-In του Basketball Champions League, την ενδιάμεση φάση της διοργάνωσης πριν από το Top16 και με στόχο τις δύο νίκες που δίνουν και την πρόκριση.
ΠΑΟΚ mateco – Rytas Vilnius στα Play-In του Basketball Champions League

Η Rytas Vilnius νίκησε την τελευταία αγωνιστική την Tenerife στη Λιθουανία και εξασφάλισε την 2η θέση στον όμιλο της, για να βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ mateco.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν για τελευταία φορά αντιμέτωπες σε όμιλο του Uleb Cup τη σεζόν 2015-16 και ο ΠΑΟΚ mateco νίκησε δύο φορές, ενώ με το διπλό που είχε πάρει το Δεκέμβριο του '15 στη Λιθουανία, πήρε και την πρόκριση στο Top16 εκείνης της διοργάνωσης.

Είχαν προηγηθεί άλλες 4 αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων, στα πλέι οφ του Uleb Cup τη σεζόν 2004-05 και σε όμιλο του FIBA Europe Cup τη σεζόν 2002-03. ΠΑΟΚ mateco και Rytas Vilnius έχουν από 3 νίκες, σε αυτές τις 6 μεταξύ τους αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί.

Αναλυτικά τα 8 ζευγάρια των Play-In, από τα οποία θα προκύψουν οι 8 ομάδες που θα συνεχίσουν στο Top16 του Basketball Champions League, είναι...

UCAM Murcia - Pinar Karsiyaka

AEK - Tofas Bursa

Hapoel Atsmon Holon - Igokea m:tel

Bahcesehir College - Filou Oostende

MHP RIESEN - Limoges

S.L. Benfica - Darüssafaka

JDA Bourgogne Dijon – Περιστέρι

Rytas Vilnius - ΠΑΟΚ mateco

Υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται δύο νίκες για την πρόκριση και οι ομάδες που αναφέρονται πρώτες έχουν πλεονέκτημα έδρας. Θα δώσουν δηλαδή το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, αλλά και το τρίτο, εφόσον χρειαστεί.

Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των αγώνων θα γνωστοποιηθούν άμεσα, ωστόσο τα Play-In θα ξεκινήσουν με την είσοδο του νέου χρόνου.

1ος αγώνας: 3 η 4 Ιανουαρίου 2023

2ος αγώνας: 10 ή 11 Ιανουαρίου 2023

3ος αγώνας: 17 ή 18 Ιανουαρίου 2023

Οι όμιλοι του Top16

Παρά το γεγονός ότι προέχουν τα παιχνίδια στα Play-In, ο ΠΑΟΚ mateco γνωρίζει ήδη ότι σε περίπτωση πρόκρισης θα βρεθεί στον όμιλο J, όπου έχουν ήδη πάρει θέση η Telekom Baskets Bonn από τη Γερμανία, η BAXI Manresa από την Ισπανία, ενώ εκκρεμούν οι άλλες δύο ομάδες, αυτή που θα περάσει από το ζευγάρι του ΠΑΟΚ, αλλά και η ομάδα που θα υπερισχύσει από τον αγώνα Bahcesehir College – Filou Oostende. Η φάση των «16» θα ξεκινήσει στις 24 Ιανουαρίου και είναι μία διαδικασία 6 αγωνιστικών.

Διαβάστε ακόμη...