Λύγισε στην παράταση

Στο πλαίσιο του 2ου τελικού της Handball Premier, o ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο σπίτι του χάντμπολ από την ΑΕΚ,  στην παράταση με 35-32 ...
Λύγισε στην παράταση

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τους: Καραγκιοζόπουλο, Αποστόλου, Λιάπη, Νικολαΐδη, Σεϊρεκίδη, Τζωρτζίνη και τερματοφύλακα τον Άρσιτς.

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και παρά τις απουσίες των Παπαβασίλη και Τσαναξίδη, επέβαλλε τον ρυθμό του για το μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου. Έχοντας σε καλή ημέρα τους Μέντουριτς και Σεϊρεκίδη επιθετικά, και με τον Στογιάνοβιτς να δίνει άλλη «πνοή», ο Δικέφαλος βρέθηκε μπροστά με τρία τέρματα, 15-12. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, μερικά «περίεργα» σφυρίγματα και δίλεπτες αποβολές, έφεραν το παιχνίδια στα ίσια, με το πρώτο μέρος να κλείνει ισόπαλο, 16-16.

Σε ένα δεύτερο ημίχρονο πραγματικό «θρίλερ», ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα και με σερί 2-0, προηγήθηκε με 18-16, έχοντας τον Άρσιτς σε καταπληκτική μέρα. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν ισορροπώντας το παιχνίδι, 21-21, με το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού να είναι δραματικό. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε, η ΑΕΚ απαντούσε, η ΑΕΚ σκόραρε, ο ΠΑΟΚ απαντούσε, και μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο το σκορ ήταν στο μηδέν, 26-26. Ισορροπημένη ήταν η εικόνα και στο τελευταίο πεντάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, με την κανονική διάρκεια να τελειώνει στο 29-29 και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, 30-29, με τον Μέντουριτς να απαντά για τον Δικέφαλο, 30-30. Οι «ασπρόμαυροι» έχοντας να διαχειριστούν την κόπωση κράτησαν την επαφή τους με το σκορ στη συνέχεια, με το πρώτο μέρος να κλείνει στο 31-32.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει ωστόσο ο Μέντουριτς αστόχησε σε τετ-α-τετ. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και με γκολ άνοιξαν την διαφορά στα δύο τέρματα, 31-33. Ο Δικέφαλος μείωσε στο τέρμα, 32-33, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν... δράση άλλοι παράγοντες. Ο ΠΑΟΚ χρεώθηκε με άδικη δίλεπτη λόγω κόκκινης στον προπονητή Παναγιώτη Γούσιο, οι φιλοξενούμενοι επωφελήθηκαν και το παιχνίδι τελείωσε στο 32-35

Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ, παρά τις σημαντικές απουσίες και την έλλειψη ρυθμό λόγω της απώλειας προπονήσεων, πάλεψε στα ίσια για 60 λεπτά, βγάζοντας ψυχή και πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο περηφάνια για τους «μάγκες με τα ασπρόμαυρα» οι οποίοι παρά τις δυσκολίες έδωσαν ότι είχαν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο είχαν να αντιμετωπίσουν παραπάνω από επτά... αντιπάλους.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-3, 7-6, 11-10, 15-12, 16-16 (ημχ), 18-16, 20-19, 21-21, 24-24, 26-26, 29-29 (κ.δ.), 31-32, 32-35

Διαβάστε ακόμη...