«Δεν μας τρομάζουν οι δυσκολίες!»

Απαιτήσεις, προσδοκίες και... αεροδρόμια, επιφυλάσσει ο Νοέμβριος για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, με τον Μενέλαο Κοκκινάκη να αποκαλύπτει στο SDNA, πως οι «ασπρόμαυροι» δεν... τρομάζουν!
«Δεν μας τρομάζουν οι δυσκολίες!»

Από το σπουδαίο διπλό στο Ρέντη επί του Ολυμπιακού για το League Cup, στη Δανία για την αναμέτρηση του CEV Challenge Cup, οι παίκτες του Δικεφάλου δεν αδειάζουν βαλίτσες, έχοντας μπροστά τους έναν δύσκολο μήνα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο διεθνής λίμπερο λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση επί της Μίντλεφαρτ (10/11, 20:30), σχολιάζει στο SDNA τα τελευταία αγωνιστικά δεδομένα του Δικεφάλου ξεκινώντας από την Κυριακή το βράδυ και τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους»:

«Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, κάναμε μια καλή νίκη αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Όπως γνωρίζουμε υπάρχει και ο επαναληπτικός που είναι στην έδρα μας και εκεί είναι που πρέπει να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Μένουμε ήσυχοι, ήρεμοι και δουλεύουμε σωστά όπως κάνουμε από την αρχή της προετοιμασίας με την ομάδα, προκειμένου να καταφέρουμε να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι».

Προβάδισμα πρόκρισης; «Έχουμε δει πως δεν... μετράει κάτι τέτοιο»

«Ναι κάναμε μια νίκη 3-2, υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα. Τόσα χρόνια ωστόσο γνωρίζουμε πως δεν μετράει αυτό και πάρα πολύ, διότι το τελευταίο ματς κρίνει την κατάσταση ότι και αν έχει γίνει. Σίγουρα έχουμε ένα μικρό αβαντάζ, θα κοιτάξουμε να το εκμεταλλευτούμε αν μπορέσουμε.

Πρέπει να παίξουμε για τον κάθε πόντο και κάθε σετ. Να φτάσουμε για ακόμη μια φορά στη νίκη και να πετύχουμε τον πρώτο στόχο μας ως ομάδα, που είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε και να κατακτήσουμε το League Cup».

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πρόκληση επί της Μίντλεφαρτ: «Αν δείξουμε τον καλό μας εαυτό, θα επιστρέψουμε με τη νίκη!»

«Θεωρώ πως είναι μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας και μπορούμε να την κερδίσουμε. Ωστόσο όπως προανέφερα, όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και την ώρα του αγώνα.

Είναι μια ομάδα που παίζει ελεύθερα. Αν είμαστε ο καλός μας εαυτός, συγκεντρωμένοι και σοβαροί, θα καταφέρουμε να φύγουμε με τη νίκη, έχοντας μάλιστα ένα προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στη Θεσσαλονίκη. Εξαρτάται κυρίως από εμάς το παιχνίδι».

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο μήνας υψηλής δυσκολίας που έπεται σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν... τρομάζει τον ΠΑΟΚ:

«Ισχύει πως έχουμε έναν δύσκολο μήνα με πολλά παιχνίδια και ταξίδια. Δεν θέλουμε αυτό να είναι δικαιολογία για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις αναμετρήσεις. Σε όλα τα παιχνίδια θα πάμε για τη νίκη και το κύριο που αποσκοπούμε σαν ομάδα αλλά το ζητάει και ο προπονητής, είναι να είμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα.

Το σημαντικό για εμάς είναι να δενόμαστε όλο και περισσότερο. Με κάθε παιχνίδι, κάθε κατάσταση αλλά και κάθε συνθήκη.

Να γινόμαστε καλύτεροι. Να βελτιωνόμαστε και να παίρνουμε αυτό που θέλουμε, που δεν είναι άλλο από τις νίκες. Ευελπιστούμε για το καλύτερο σε αυτό το διάστημα. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά δεν μας τρομάζει. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε επαγγελματίες παίκτες, πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ασχολίαστη δεν έμεινε και η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας του Δικεφάλου. Ο Γιάννης Καλμαζίδης του οποίου το όνομα είναι συνυφασμένο με τα «χρυσά χρόνια» του συλλόγου, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ωστόσο όπως τονίζει ο 28χρονος αθλητής το παρελθόν του δεν δημιουργεί πίεση:

«Δεν θεωρώ πως υπάρχει περεταίρω πίεση. Με τον κόουτς έχω συνεργαστεί και παλιότερα πολύ και τον γνωρίζω σαν άνθρωπο. Αγαπάει πολύ το βόλεϊ, του αρέσει πολύ η προπονητική και εννοείται πως κάνει την δουλειά του μια χαρά.Οι σχέσεις είναι πάρα πολύ καλές με όλους.

Η ουσία είναι να μπορέσουμε εμείς σαν παίκτες να βγάλουμε αυτό που θέλει να περάσει στην ομάδα, για να μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι. Η δουλειά μου είναι να είμαι αθλητής και όχι να κρίνω. Με αφορά να γίνομαι καλύτερος στο γήπεδο, εννοείται με την βοήθεια του προπονητή.

Θεωρώ πως τα πράγματα είναι καλά και θα δείχνουμε όλο και καλύτερο πρόσωπο σαν ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...