Volleyleague Play-Off: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Την Τρίτη 30 Ιουνίου ορίστηκε η πρώτη αναμέτρηση της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος Volley League 2019-20.
Volleyleague Play-Off: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των τεσσάρων ΤΑΑ που θα αγωνιστούν στην ημιτελική και τελική φάση των πλέι οφ παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. Παντελή Ταρνατόρου και του νομικού συμβούλου της ΕΣΑΠ Χρήστου Ηλιάδη.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο Νίκος Μαντούβαλος, τον ΠΑΟΚ ο Κώστας Παϊσιάδης, τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος και τον Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ Σύρου ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Ρούσσος. Αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε η τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ να αρχίσουν 30 Ιουνίου 2020 με τον πρώτο αγώνα του ζευγαριού 1-4 (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου.

Την 1 Ιουλίου θα γίνει ο πρώτος αγώνας του ζευγαριού 2-3 (Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.).

Στις 2 Ιουλίου θα γίνει ο δεύτερος αγώνες του ζευγαριού 1-4 (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου).

Την 3 Ιουλίου θα γίνει ο δεύτερος αγώνας του ζευγαριού 2-3 (Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.).

Εφόσον χρειαστούν οι τρίτοι αγώνες θα γίνουν στις 4 Ιουλίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου) και 5 Ιουλίου (Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ολοι οι ημιτελικοί αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Ο.Α.Κ.Α. και η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις 2 νίκες.

Θα ακολουθήσουν οι τελικοί με πρώτο αγώνα στην έδρα της ομάδας που είχε καλύτερο πλασάρισμα την κανονική περίοδο (τέλος 16ης αγωνιστικής). Ο τίτλος θα κριθεί στις 2 νίκες.

Όλοι οι αγώνες θα προβληθούν από την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. με την οποία θα γίνει και ο προγραμματισμός των ωρών.

Η αποστολή κάθε ομάδας θα περιλαμβάνει 16 άτομα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ρυθμιστούν από το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τον ΕΟΔΥ και την Γ.Γ.Α.

Αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ προς την FIVB και τις οικείες ομοσπονδίες προέλευσης των αλλοδαπών αθλητών των ΤΑΑ για την επέκταση των ITC τους.

Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα όπως εσόδων, εξόδων, χορηγιών, βίντεο τσεκ και διαιτησίας των πλέι οφ.

Συζητήθηκαν σημαντικές παρατηρήσεις των ΤΑΑ επί τις ειδικής συμπληρωματικής προκήρυξης της τελικής φάσης καθώς και οικονομικά ζητήματα διεξαγωγής των αγώνων

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση των εκπροσώπων των τεσσάρων ΤΑΑ εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η ΕΣΑΠ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την ηγεσία του υπουργείου αθλητισμού και προσωπικά τόσο τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη όσο και τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά για την αμέριστη συμπαράσταση στο τεράστιο εγχείρημα της ΕΣΑΠ αλλά και για την κάλυψη μέρος των εξόδων της ημιτελικής και τελικής φάσης των πλέι οφ.

Πηγή: ΕΣΑΠ

Διαβάστε ακόμη...