H μεγάλη μαγκιά του ΠΑΟΚ!

Το... τέρας από την Βενεζουέλα (Ernando Andres Gomez) δεν ήταν ένας απλός παίκτης για το ελληνικό βόλεϊ συνολικά, αλλά κυρίως για τον «Δικέφαλο του Βορρά».
H μεγάλη μαγκιά του ΠΑΟΚ!

Ήταν αυτός που ουσιαστικά άλλαξε την ιστορία της ομάδας, την έκανε πρωταθλήτρια, της έδωσε το πρώτο και μοναδικό έως τώρα νταμπλ. Ήταν ο παίκτης που έδειξε στους συμπαίκτες του, αλλά και σε όλους στον σύλλογο, το πώς κατακτούνται τίτλοι, ενώ ως χαρακτήρας δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Ένα πραγματικό κόσμημα που και στον Ολυμπιακό αλλά και τον Παναθηναϊκό (όπου έπαιξε), μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.

Αυτός ο τεράστιος διαγώνιος αντιμετώπισε πέρσι έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο, το πιο δύσκολο σημείο για κάθε βολεϊμπολίστα και ουσιαστικά δεν βοήθησε καθόλου στο να κατακτηθεί το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ ωστόσο του έδωσαν πίστωση χρόνου και για φέτος. Τον έβλεπαν πως παλεύει με όλη του την ψυχή να ξεπεράσει το πρόβλημα και είπαν να περιμένουν.

Το έκαναν για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί αντικαταστάτη ενός υγιή Γκόμεζ δεν μπορείς να βρεις έτσι εύκολα και δεύτερον, γιατί με τον τρόπο αυτό ήταν σαν να έλεγαν ευχαριστώ στον παίκτη για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Όλο αυτό είχε κόστος το οποίο ενδεχομένως να είναι ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς σίγουρα μέσα στην Φινλανδία η νίκη θα είχε έρθει με κανονικό διαγώνιο.

Αλλά αυτή είναι η μαγκιά, να περιμένεις κάποιον ως την τελευταία στιγμή και ας σου στοιχίσει. Να περιμένεις, αλλά και να κοιτάζεις τον αντικαταστάτη του. Και αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο δυνατό.

Ο Νικολάι Ουσίκοφ είναι ο παίκτης που στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει την διαφορά. Γκόμεζ δεν μπορεί να είναι (για πολλους λογους), αλλά ενας Βούλγαρος παίκτης (διεθνης) ύψους 2.06 ο οποίος έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Βουλγαρίας, 1 Ιταλίας και 2 Αργεντινής, κάτι λέει.

ΚΑΙ ΤΟ ερώτημα που τίθεται είναι ... ΑΥΤΟ ΦΤΑΝΕΙ; (για το 4ο...)

Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως όχι, γι' αυτό κοιτάζουν την αγορά για την απόκτηση ξένου κεντρικού. Και όχι όποιου και όποιου αλλά του Λι (η ενός αντίστοιχου κεντρικού σαν αυτόν).

Εννοείται πως ο Αμερικανός είναι ο βασικος στόχος, αλλά στον «δικέφαλο» θέλουν έστω κάποιον σαν αυτόν. Με τον Λι ή έστω έναν κεντρικό σαν τον Αμερικάνο που θα έχει εμπειρία και θα μπορεί να μπει άμεσα στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό.

Και κυρίως γίνεται ακόμα πιο σημαντική η μεταγραφή του Ουσίκοφ, από την στιγμή που υπάρχει και ο Βάλκιερς. Ο Βέλγος που είναι εξαιρετικός πασαδόρος θα μπορεί να μοιράσει ακόμα καλύτερα το παιχνίδι και να ανέβει έτσι επίπεδο ο ΠΑΟΚ. Οπότε μένει να δούμε ποιος θα είναι ο κεντρικός, για να κρίνουμε καλύτερα.

Και εδώ εμφανιζεται ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ένας αθλητής στον οποίο ο Ρίτσι δείχνει να στηρίζει πολλά. Ο Έλληνας διεθνής θέλει να δώσει απαντήσεις και να δείξει πως από ένα ταλέντο, έχει εξελιχθεί σε παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά. Το ταλέντο το έχει, μένει να δούμε αν όντως είναι σε θέση να ανέβει επίπεδο και αν το κάνει θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΟΚ.

Το σίγουρο πάντως είναι πως και φέτος αναμένονται μεγάλες μάχες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό με τους Πειραιώτες αρχικά να έδειχναν πως είχαν το προβάδισμα για να επιστρέψουν στην κορυφή και τους Θεσσαλονικείς να κάνουν την μεταγραφική ρελάνς και να είναι έτοιμοι για το τέταρτο συνεχόμενο!!!

Διαβάστε ακόμη...