«Δεν ξέρει να χάνει ο Ολυμπιακός»!

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ,, μιλά στο SDNA για όσα συνέβησαν στο Ρέντη, τη λάθος εντύπωση που είχε δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό μετά τα ματς Λιγκ Καπ και Κυπέλλου, καθώς και τη διαιτησία του χθεσινού ημιτελικού...
«Δεν ξέρει να χάνει ο Ολυμπιακός»!

Μπαίνοντας στη σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος της Volleyleague με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το φαβορί. Έχοντας τερματίσει στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, παίζοντας δηλαδή με μειονέκτημα έδρας και με αρνητικό σερί τεσσάρων διαδοχικών ηττών μέσα στη σεζόν από τους «ερυθρολεύκους» (οι δύο μάλιστα στοίχισαν και τρόπαια με τον ΠΑΟΚ να πέφτει θύμα εκπληκτικών ανατροπών) τα πράγματα για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη φάνταζαν δύσκολα.

Ο «δικέφαλος», όμως, κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να γυρίσει... τούμπα την κατάσταση και να πάρει δύο διαδοχικές νίκες και, μάλιστα, μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη», κάτι που του δίνει την ευκαιρία να καθαρίσει τη σειρά στη Θεσσαλονίκη και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό.

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος, μιλώντας στο SDNA σημειώνει σχετικά: «Το πιστεύαμε. Είχαμε την αίσθηση ότι εμείς χάσαμε τους αγώνες και δεν τους κέρδισε ο Ολυμπιακός. Οι ήττες σαφώς μας επηρέασαν, δοκίμασαν τις σχέσεις, αλλά μείναμε ενωμένοι και πιστέψαμε στην ομάδα μας».

Μετά το τέλος και των δύο ημιτελικών που βρήκαν τον ΠΑΟΚ νικητή, ο Ολυμπιακός κατήγγειλε χειρονομίες και προκλητικές συμπεριφορές των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης: «Στον Ολυμπιακό είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το πρωτάθλημα είναι δικό τους. Όταν έχεις δύο ήττες στην έδρα σου δεν κοιτάς να ρίξεις την ευθύνη αλλού. Σε αντίθεση με το τι κάναμε εμείς που είπαμε ότι οι παίκτες οι οποίοι είχαν αποκτηθεί τον Ιανουάριο δεν είχαν προσαρμοστεί ακόμη και ήρθαν εκείνες οι ήττες».

Βέβαια, παράπονα για την φιλοξενία του Ολυμπιακού, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι, είχαν και οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ: «Στο πρώτο παιχνίδι τα πράγματα ήταν καλύτερα. Στο δεύτερο παιχνίδι και το 2-0 έγιναν πράγματα που δεν αρμόζουν στο βόλεϊ. Για να λέγεται κάποια μεγάλη ομάδα πρέπει να μάθει και να χάνει. Ο Ολυμπιακός δεν το έδειξε αυτό. Στο πρώτο παιχνίδι υπήρξαν αντεθνικά συνθήματα, αλλά στο δεύτερο είχαμε και ρίψεις αντικειμένων, ενώ δεν άφησαν τους παίκτες μας να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται και για τη διαιτησία του αγώνα, με πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του Χιμένεζ στο τάι μπρέικ: η μπάλα ήταν στη γραμμή, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ και έδωσε τον πόντο στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να γίνει το 10-8 αντί για το 9-9.

Ο Τσαλόπουλος σχολιάζει σχετικά: «Δεν είναι μόνο η φάση του Χιμένεζ. Στο πρώτο παιχνίδι στο Ρέντη η διαιτησία ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Στο δεύτερο παιχνίδι, όμως, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Περιμένω ενέργειες από τους αρμόδιους».

Πλέον η ημιτελική σειρά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, με το αφεντικό του ΠΑΟΚ να σημειώνει σχετικά με την κίνηση των εισιτηρίων, αλλά και την επιθυμία του να τελειώσει η σειρά στην έδρα του ΠΑΟΚ, χωρίς να χρειαστεί τέταρτο παιχνίδι «Έχει αρχίσει ήδη η προπώληση των εισιτήριων και κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Πιστεύω ότι θα πουλήσουμε 8.000 εισιτήρια, πιστεύω στο sold out. Θα έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Πρέπει να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα από τις δύο νίκες στο Ρέντη. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σειρά στο τρίτο παιχνίδι. Δεν ζητάμε τέταρτο παιχνίδι».

Κλείνοντας, ο Τσαλόπουλος δίνει το μήνυμά του στον κόσμο του ΠΑΟΚ που θα βρεθεί στο κλειστό της Πυλαίας: «Όπως έχω πει δεν θέλω να πέσει ούτε... καρφίτσα στο γήπεδο. Ο κόσμος πρέπει μόνο με φωνή και συνθήματα να στηρίξει την ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...