Τίμησαν την Αλέκα Σιούλη!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο των Αμπελοκήπων οι 1οι Αγώνες στη μνήμη της Αλέκας Σιούλη, από τον ΠΑΟΚ και με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.
Τίμησαν την Αλέκα Σιούλη!

Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας πήραν μέρος στο αγωνίσματα ταχυτήτων και τίμησαν με αυτό τον τρόπο τη σπουδαία αθλήτρια που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο, έχοντας γράψει τη δική της ιστορία στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό.

Παλιοί συναθλητές, αθλητές που η ίδια δημιούργησε ως προπονήτρια στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Πάτρα, καθώς και νεότεροι που δεν είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν έσμιξαν στο στάδιο και ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Οι Αγώνες εντάχθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, με την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έτσι έγινε η αρχή για μία διοργάνωση που θα γίνει θεσμός.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρέλαση των ακαδημιών του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ και συνεχίστηκε με τους αγώνες ταχυτήτων σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες (άνδρες, γυναίκες, έφηβοι, νεάνιδες, παίδες, κορασίδες, παμπαίδες, παγκορασίδες). Το αγωνιστικό πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα και για 5,5 ώρες οι θεατές παρακολούθησαν μία άρτια διοργάνωση.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του συζύγου της Αλέκας Σιούλη, Βασίλη Βενέρη, από τον έφορο του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ, Γιώργο Κεραμυδά.

Μάλιστα, ο κ. Κεραμυδάς παρέδωσε στον κ. Βενέρη και το ειδικό βραβείο που είχε δοθεί στο τμήμα στίβου στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής του ΠΑΟΚ για τον εορτασμό των 90 ετών, στο Μέγαρο Μουσικής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές φορούσαν t-shirts με τη φωτογραφία της Αλέκας Σιούλη, ενώ η ίδια φωτογραφία με την ίδια να τρέχει φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, κόσμησε και τα μετάλλια της διοργάνωσης.

Δείτε εικόνες ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...