Ανίκητη υπεροχή

Οι ειδικοί λένε ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο την κυριαρχία μέσα στο παιχνίδι και τις νίκες τις φέρνουν οι κεντρικοί χαφ...
Ανίκητη υπεροχή

Και ως παράδειγμα χρησιμοποιούν την Μπαρτσελόνα των Τσάβι-Ινιέστα-Μπούσκετς και –πλέον- τη Ρεάλ των Μόντριτς-Κρόος-Κασεμίρο. Εάν, λοιπόν, αυτή η εκτίμηση των ειδημόνων του «βασιλιά των σπορ» ισχύει, τότε η κυριαρχία της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα έχει δύο ονοματεπώνυμα: Ελένη Κακαμπούκη - Τατιάνα Γεωργίου.

Οι δύο διεθνείς αθλήτριες του Δικεφάλου μίλησαν στο acpaok.gr για το νταμπλ, ενώ μετά από σκέψη κατέληξαν στο συμπέρασμα με ποιους διάσημους μέσους μπορούν να παραλληλιστούν...

Κορίτσια συγχαρητήρια. Ένα ακόμη νταμπλ, απόλυτη κυριαρχία στην Ελλάδα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Μοιάζετε ανίκητες, το αισθάνεστε αυτό;
Ε.Κ.: «Ευχαριστούμε πολύ. Μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά και πώς να μη «μοιάζουμε» ανίκητες όταν έχουμε το απόλυτο των νικών! Αυτό που αισθάνομαι όταν μπαίνω στο γήπεδο είναι ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη».
Τ.Γ.: «Ευχαριστούμε πολύ. Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να πάρουμε το νταμπλ χωρίς βαθμολογική απώλεια. Δεν θα έλεγα ότι αισθανόμαστε ανίκητες, αλλά ότι δουλεύουμε κάθε χρόνο για να είμαστε ανίκητες και φέτος τα καταφέραμε!!!».

Τελικά, είναι εύκολο ή εσείς το κάνετε να δείχνει εύκολο;
Ε.Κ.: «Δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμείς το κάνουμε εύκολο, μέσα από σκληρή δουλειά, οργάνωση, πειθαρχία και σωστό προγραμματισμό».
Τ.Γ.: «Εύκολο δεν είναι καθόλου, καθώς είμαστε στα γήπεδα από τον περασμένο Ιούλιο. Πολλοί κάθε χρόνο θέλουνε να στραβοπατήσουμε, αλλά αυτό μας δίνει κίνητρο να είμαστε καλύτερες και πιο συγκεντρωμένες μέχρι το τέλος, ειδικά φέτος που το πρωτάθλημα κρινόταν μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αλλά με τη σωστή καθοδήγηση των προπονητών μας τα καταφέραμε».

Τι θα χρειαστεί η ομάδα στην επόμενη σεζόν για να κάνει το κάτι παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Ε.Κ.: «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση με τεράστιες διαφορές απ' το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι αρκετά αυτά που χρειάζονται, αλλά αρμόδιοι γι' αυτό είναι ο προπονητής και η διοίκηση».
Τ.Γ.: «Ασφαλώς λίγη τύχη για μία καλή κλήρωση, αλλά και περισσότερη προσπάθεια από εμάς, καθώς και πέρυσι παρ' ότι είχαμε πολλές απουσίες βασικών παικτριών, χάσαμε για πολύ λίγο την πρόκριση».

Είδαμε φέτος αρκετές νεαρές αθλήτριες από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ να συμμετέχουν στους επίσημους αγώνες. Τί φανερώνει αυτό και τί προοπτικές δημιουργεί για το μέλλον;
Ε.Κ.: «Η συμμετοχή αθλητριών από τις ακαδημίες φανερώνει τη σωστή δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Άποψή μου είναι ότι μια ομάδα παραμένει δυνατή όταν έχει καλές και σωστές υποδομές».
Τ.Γ.: «Αυτό φανερώνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές των ακαδημιών και τους ιθύνοντες που ασχολούνται με αυτές, και δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και πολύ ακόμα μέλλον».

Πού αφιερώνετε το φετινό νταμπλ;
Ε.Κ.: «Το φετινό νταμπλ το αφιερώνω στην οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει, σε όλους όσους απαρτίζουν την ομάδα μας και φυσικά στον κόσμο που μας στηρίζει».
Τ.Γ.: «Το αφιερώνουμε σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτήν την επιτυχία, στη διοίκηση, στους προπονητές, στις παίκτριες και σε όλους τους φίλους που είναι σταθερά δίπλα στην ομάδα».

Κρόος η Ελένη, Κασεμίρο η Τατιάνα;
Ε.Κ.: «Ναι, εγώ ο Κρόος και η Τατιάνα ο Κασεμίρο χωρίς να παίρνει κάρτες! (σ.σ. γέλια)».
Τ.Γ.: «(σ.σ. γέλια) .... Πάντως εγώ κόκκινη κάρτα δεν έχω φάει ακόμα σε σχέση με τον Κασεμίρο! Παικτικά πιο πολύ μ' αρέσει ο Μόντριτς. Η Ελένη είναι παικτάρα, οπότε η ακρίβεια που έχει στις πάσες του ο Κρόος της ταιριάζει απόλυτα».

Διαβάστε ακόμη...