Αναμνήσεις από το Ισραήλ…

Εφόσον ο ΠΑΟΚ βρεθεί την επόμενη εβδομάδα να συμμετέχει τελικά στα playoff του Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα είναι η τέταρτη φορά που θα αντιμετωπίσει ισραηλινή ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Αναμνήσεις από το Ισραήλ…

Και μπορεί η εμπειρία εναντίον της Μακάμπι να είναι κακή, λόγω του αποκλεισμού από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2004-05, όμως οι άλλες δυο, έφεραν προκρίσεις.

Η πρώτη ποδοσφαιρική γνωριμία του ΠΑΟΚ με το Ισραήλ ήταν τη σεζόν 2000-01, όταν η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρήκε στο δρόμο της την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Το 3-1 της Τούμπας ήταν ένα καλό σκορ πρόκρισης, όμως στο Ισραήλ χρειάστηκε άλλη μια δυνατή αναμέτρηση κι ένα τελικό 3-3 για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.

Το 2004 οι αναμετρήσεις με την Μακάμπι έφεραν άδοξο αποκλεισμό, με δυο ήττες στο γήπεδο (1-2 Τούμπα, 1-0 στο Τελ Αβίβ) και μια στα...χαρτιά (η οποία για την ΟΥΕΦΑ υπερισχύει, με 0-3 στο πρώτο ματς της Τούμπας) λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά.

Μόλις πέρυσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε άλλη μια πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα εναντίον της Μπνέι Γεχούντα. Το 0-2 του Τελ Αβίβ δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση στην υπεροχή του ΠΑΟΚ, που απλά την επισφράγησε με ένα 4-1 στην Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...