"Αγνοείται" η ... ισοπαλία

Υπάρχει ένα πραγματικά εντυπωσιακό στοιχείο στις αναμετρήσεις που δίνουν τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, με γηπεδούχο τον πρώτο...
"Αγνοείται" η ... ισοπαλία

Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη ισοπαλιών, αφού η τελευταία ανάμεσα στις δύο ομάδες για το πρωτάθλημα, σημειώθηκε πριν από 26 χρόνια, στις  1/3/1987 για την 20ή αγωνιστική εκείνου του πρωταθλήματος...

Πιο συγκεκριμένα στα 26 αυτά παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 21 φορές και ο ΠΑΟΚ 5. Εκτός των αγώνων του πρωταθλήματος η τελευταία ισοπαλία των δύο ομάδων ήρθε για το θεσμό του κυπέλλου στις 19/1/2011, όταν ο Δικέφαλος με γκολ του Βιεϊρίνια είχε ισοφαρίσει τους Πειραιώτες (1-1) και στη συνέχεια κερδίζοντας στη ρεβάνς της Τούμπας με 1-0 (Σαλπιγγίδης), πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Συνολικά δηλαδή στα τελευταία 35 επίσημα παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Αττική (Καραϊσκάκη, Ολυμπιακό Στάδιο, Ριζούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια), 25 για το πρωτάθλημα, 1 για τα play offs και  9 για το κύπελλο, υπάρχει όλο κι όλο μία ισοπαλία, όπως μάς πληροφόρησε μέσω παλιότερου σχολίου το μέλος της σελίδας με το nick name dimitrissss !

Στο video που ακολουθεί (περιγράφει ο Γ. Διακογιάννης) μπορείτε να θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις αλλά και τα γκολ από εκείνο το ματς της σεζόν 1986-87, όταν οι δύο αντίπαλοι είχαν έρθει ισόπαλοι. Ο ΠΑΟΚ  είχε προηγηθεί με τον Σκαρτάδο και ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη στο 84', ο Κωστίκος (παίκτης του γάβρου τότε). Ο ΠΑΟΚ είχε παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχοντας τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του και μπορούσε το διπλό.

Διαβάστε ακόμη...