"Σφαγή" στο Άμστερνταμ από τον Άγγλο Πόουσον (2019)

Σαν σήμερα στις 13/8/2019, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άγιαξ (AFC Ajax) στο Άμστερνταμ, στον επαναληπτικό αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, της περιόδου 2019-2020...
"Σφαγή" στο Άμστερνταμ από τον Άγγλο Πόουσον (2019)

Ο ΠΑΟΚ έχασε στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" από τον Άγιαξ με 3-2, έχοντας απέναντί του έναν απαράδεκτο και ανεκδιήγητο διαιτητή.

Ο Άγγλος ρέφερι "Κρεγκ Πόουσον", έβαλε πολλές τρικλοποδιές στην ομάδα μας προκειμένου να μην περάσουμε στην επόμενη φάση και το κατάφερε...

Ο ΠΑΟΚ δε φοβήθηκε τον Άγιαξ, έπαιξε έξυπνα και προηγήθηκε στο σκορ στο 23' όταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Ονάνα. Νωρίτερα ο Άκπομ στο 13' βρέθηκε προ του Ονάνα αλλά σούταρε άουτ, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πασχαλάκης σταμάτησε δυο φορές τον Φαν ντε Μπέεκ.

Στο 31', βλέποντας ο Άγγλος ρέφερι πως οι γηπεδούχοι δεν μπορούν, έδωσε πέναλτι για τον Άγιαξ, ένα πέναλτι αυστηρό το οποίο εκτέλεσε ο Τάντιτς και το απέκρουσε ο Πασχαλάκης!

Στο 42' έγινε το 1-1 από τον Τάντιτς με πέναλτι (χέρι του Μπίσεσβαρ), ενώ στην επανάληψη ο Άγιαξ πίεσε προσπαθώντας να φτάσει στο δεύτερο γκολ, με τον ΠΑΟΚ όμως να κρατάει παίζοντας με σφιχτή άμυνα.

Τελικά στο 79' έγινε το 2-1 από τον Ταλιαφίκο με κεφαλιά, στη φάση ζητήθηκε φάουλ στον Μάτος που δε δόθηκε! Στο 83' ο Άγγλος ρέφερι έδωσε νέο πέναλτι (ανύπαρκτο και αυτό) και ο μόνιμος εκτελεστής του Άγιαξ έκανε το 3-1.

Ο ΠΑΟΚ όμως είχε ψυχή και έβγαλε αντίδραση! Στο 92' ο Μπίσεσβαρ μείωσε σε 3-2 και στην τελευταία φάση του ματς ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει φάουλ σε πολύ καλή θέση, σε χέρι του Ντεστ, ίσως μάλιστα το χέρι ήταν μέσα στην περιοχή!

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε όχι από τον Άγιαξ, αλλά από τον ΥΠΟΠΤΟ διαιτητή που απέδειξε το πόσο πολύ ήθελε να σπρώξει τους γηπεδούχους στην πρόκριση!

Άσχημη εικόνα τα μακροβούτια των γηπεδούχων, που προφανώς δεν συνάδουν με το βάρος της φανέλας που φορούσαν! Ταλιαφίκο, Τάντις και Μαρτίνες ειδικά, άνετα θα έβρισκαν δουλειά σε κάποιο θέατρο!

{dailymotion}x7fy7ow{/dailymotion}

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ: Ονάνα, Φέλτμαν, Ταλιαφίκο, Μαζράουι, Μαρτίνες, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες (77' Χούντελαρ), Τάντιτς, Μπλιντ, Μάριν (46' Ντεστ), Ζίγιες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (83' Μίσιτς), Καντουρί, Ζαμπά (71' Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (63' Σφιντέρσκι), Ακπόμ.

...........................................

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το ματς απέναντι στον 'Αγιαξ και άφησε αιχμές για την τραγική διαιτησία του 'Αγγλου ρέφερι...

Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Θεωρώ πώς η αντίπαλη ομάδα δεν μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα. Την διαφορά την έκαναν τα τρία πέναλτι, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και τέσσερα... Θα πρέπει να κοιτάξουμε την φάση του τρίτου γκολ του Άγιαξ που γίνεται ξεκάθαρο τράβηγμα στον παίκτη μου. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι σήμερα αγωνίστηκαν δύο πολύ μεγάλες ομάδες».

Για τον αν βγήκε στο γήπεδο το πλάνο του ΠΑΟΚ: «Υπολογίζαμε μόνο στις δυσκολίες που θα μας έβαζε η ομάδα του Άγιαξ. Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα μετράει, κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε σήμερα. Απλώς το θέμα είναι ότι χάσαμε όλοι μαζί, θα πονέσουμε όλοι μαζί, αλλά θεωρώ ότι αυτή είναι η αρχή μια πολύ μεγάλης σεζόν που έχουμε».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ: «Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Αν είχαμε περισσότερα λεπτά θα μπορούσαμε και να ισοφαρίσουμε. Δυστυχώς υπήρχαν κάποιοι άλλοι παράγοντες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια ομάδα που είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Άγιαξ έχει ποιότητα από μόνος του να κερδίζει παιχνίδια, δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω».

Για τα τρία πέναλτι που κέρδισε ο Άγιαξ: «Δεν μπορώ να απαντήσω κάτι σε αυτό, γιατί δεν θέλω να χάσω χρόνο να ασχολούμαι με τον διαιτητή. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε στους αγώνες και τις προπονήσεις, αυτή είναι η μόνη μας υποχρέωση. Θα πρέπει να δίνει ο καθένας το 100% στις προπονήσεις και τα επίσημα παιχνίδια. Δεν θέλω να καταναλώνω χρόνο και ενέργεια για να ασχοληθώ με αυτά που δεν είναι στο χέρι μου.

Είμαι σίγουρος ότι και οι οπαδοί μας θα νιώθουν περηφάνια για την ομάδα τους και αυτοί που ήρθαν εδώ και αυτοί που είδαν την ομάδα. Θα υπάρχει ποιότητα σε ότι κάνει αυτή η ομάδα, σε όλους τους αγώνες που θα δώσει φέτος».

................................................

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, καθώς και για τις διαιτητικές αποφάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα...

Αναλυτικά τόνισε:

«Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, βάλαμε πίεση στον Άγιαξ που έδειξε να τα χάνει και δεν ήξερε πως να αντιδράσει. Ήρθε το πέναλτι που δεν ξέρω αν είναι, ήρθε μετά και το δεύτερο πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ εμφανίστηκε πιο επιθετικά, εμείς αμυνθήκαμε για να χτυπήσουμε στο σημείο που πρέπει και πιστεύω πως μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ.

Είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου, για την εμφάνιση που κάναμε. Ήμασταν λίγο άτυχοι, έπαιξε ρόλο και ο διαιτητής, αλλά αισθάνομαι περήφανος. Ωστόσο, δεν πετύχαμε το στόχο μας να προκριθούμε.

Ο Άγιαξ είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Βάλαμε όμορφα γκολ, παίξαμε στο κορυφαίο επίπεδο, όμως ο διαιτητής δεν ήταν στο κορυφαίο επίπεδο. Έκανε λάθη σε κρίσιμα σημεία, αν και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.

Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Τώρα δείξαμε την ποιότητα μας και το τι μπορούμε να κάνουμε και στην Ευρώπη. Πάντα κάτι συμβαίνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζω να σταματήσει αυτό. Πρέπει να περιμένουμε άλλη μία χρονιά για να πάρουμε την... εκδίκηση μας. Ο διαιτητής έδωσε εύκολα γκολ στους αντιπάλους. Εμείς δείξαμε ποιοι είμαστε και έπρεπε να περάσουμε».

.....................................................

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί στάθηκε στις δηλώσεις του στο ανεκδιήγητο Κρεγκ Πόουσον που με τις αποφάσεις του στέρηση την πρόκριση από τον Δικέφαλο...

Αναλυτικά ανέφερε:

«Ήταν δύσκολο αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε απέναντι σε καλή ομάδα. Είναι ντροπή αυτό που συνέβη, δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στην καριέρα μου, θα πρέπει να τα δει αυτά η UEFA. Νιώθω ότι παίζαμε 11 εναντίον 12.

Είμαστε όλοι απογοητευμένοι. Παίζαμε με μια ομάδα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Είμαι στεναχωρημένος και απογοητευμένος, αλλά είμαστε όλοι περήφανοι. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν τα καταφέραμε».

...................................................

Ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε πως ο ΠΑΟΚ άξιζε κάτι περισσότερο ...

Αναλυτικά ο αρxηγός του Δικεφάλου ανέφερε:

Για το ματς: «Ξέραμε ότι ήταν ένας κρίσιμος αγώνας, σε ένα εκπληκτικό γήπεδο όπου χαίρεσαι να παίξεις. Είπαμε ότι πρέπει να το διασκεδάσουμε, αλλά και να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δώσουμε το 100%. Δυστυχώς φεύγουμε με πικρία από το γήπεδο».

Για τα παράπονα των συμπαικτών του προς τον διαιτητή Πόουσον: «Δεν ήθελα να πάω εκεί, να πω κάτι εν... βρασμώ και μετά το μετανιώνω. Έπρεπε να αποχωρήσουμε αμέσως από το γήπεδο αλλά υπήρχε απογοήτευση. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, μπορούσαμε να περάσουμε. Είδαμε στην τελευταία φάση ότι μπορούσε να γίνει και το 3-3. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα του ΠΑΟΚ, μεγαλώνει μέρα με την μέρα και αυτό είναι σημαντικό».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...