Προδόθηκε από την άμυνα ...

Για την 10η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε σαν σήμερα στι 9/11/2014 στην Τούμπα από τον Παναθηναϊκό με 2-1, δεχόμενος δύο γκολ από αντεπιθέσεις...
Προδόθηκε από την άμυνα ...

Μπροστά σε 28.000 κόσμο ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σπυρόπουλο – Βίτορ – Κατσικά – Κίτσιου στην άμυνα, μπροστά τους τον Τζιόλη, Γκολάσα – Τσανδάρη – Κάτσε στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδη - Σαλπιγγίδη στην επίθεση, σε ένα 4-1-3-2.

Ο Δικέφαλος με την έναρξη του αγώνα πίεσε τον Παναθηναϊκό, όχι όμως στο βαθμό που είδαμε να το κάνει αυτό σε άλλα παιχνίδια εκείνης της σεζόν και προσπάθησε να τρυπήσει την σφιχτή αμυντική του γραμμή παίζοντας κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με την μπάλα να περνάει συχνά από τα πόδια του Κίτσιου, χωρίς όμως οι σέντρες του να βρίσκουν στόχο.

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή μας (7') παραλίγο να σκοράρει με τον Δώνη, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά. Ο Γλύκος και ο Κάτσε (στη γραμμή) ακούμπησαν την μπάλα όσο έπρεπε και την άλλαξαν πορεία μετά την κεφαλιά και ενώ αυτή είχε πορεία προς τα δίχτυα...

Μέχρι το 30ό λεπτό, έλειψαν οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με την απουσία των Μακ – Ρατς να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου πίεσε τον Παναθηναϊκό, τον έκλεισε στα καρέ του αλλά οι σέντρες που έγιναν απομακρύνθηκαν εύκολα από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Το σφύριγμα του Τριτσώνη έστειλε τις ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια...

Στο 51ο λεπτό η αθηναϊκή ομάδα σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις της άνοιξε το σκορ με τον Ατζαγκούν που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της αμυνάς μας. Η αντίδραση του Αναστασιάδη ήρθε στο 57' με διπλή αλλαγή καθώς στις θέσεις των Αθανασιάδη – Σαλπιγγίδη πέρασαν οι Παπαδόπουλος και Περέιρα. Ο πρώτος δεν τον δικαίωσε ο δεύτερος όμως βοήθησε πολύ.

Στο 63ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ιδανικά ο Φακούντο Περέιρα και ισοφάρισε αφήνοντας τον Στιλ, άγαλμα... Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος μπήκε στην περιοχή, δεν πάσαρε στον αμαρκάριστο Περέιρα στα δεξιά του και χάθηκε πολύ ευκαιρία για την ανατροπή, την ώρα που η Τούμπα είχε πάρει φωτιά!

Και ενώ το momentum του αγώνα έλεγε ΠΑΟΚ, ήρθε στο 78ο λεπτό ο Παναθηναϊκός και πάλι στην αντεπίθεση και πάλι κάνει το 1-2 με τον Καρέλη... Ο Δικέφαλος ουσιαστικά δεν αντέδρασε, ο Τριτσώνης στα τελευταία λεπτά τα έβλεπε όλα πράσινα και έτσι ήρθε η πρώτη ήττα εκείνη τη σεζόν και μάλιστα εντός έδρας...

{dailymotion}x29qdnt{/dailymotion}

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (84' Μάρτενς), Βίτορ, Κίτσιου, Τζανδάρης, Τζιόλης, Κάτσε, Γκολάσα, Αθανασιάδης (57' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (57' Περέιρα).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίντεφελντ (74' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Κλωναρίδης (60' Πέτριτς), Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν, Πράνιτς (68' Λαγός), Καρέλης.

...............................................................

Ο σκόρερ του τέρματος του ΠΑΟΚ, Φακούντο Περέιρα, μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό τονίζοντας ότι παρά την ανωτερότητα του Δικεφάλου, οι λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα:

"Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήμασταν ανώτεροι και οι άλλοι με δύο φάσεις έβαλαν δύο γκολ. Ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες. Πλέον βάζουμε το κεφάλι κάτω και κοιτάζουμε να βελτιωθούμε".

Για το αν υπάρχει πίεση μετά από αυτή την ήττα: "Είναι ακόμα νωρίς είτε συν 5, είτε συν 2, είτε μείον 2 εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε ματς και αυτό είναι η πίεση για εμάς. Έχουμε πολύ χρόνο να δουλέψουμε και στο τέλος μακάρι να είναι η διαφορά στο συν έστω και ελάχιστη. Το θέμα είναι να νικάμε. Όταν κάποιος δεν πάει καλά δεν πάει όλη η ομάδα καλά. Όταν νικάμε, νικάμε όλοι, όταν χάνουμε, χάνουμε όλοι".

Για τη σημασία του γκολ που πέτυχε δεδομένης της απουσίας του: "Ήταν σημαντικό γιατί επέστρεψα από τραυματισμό και μου δίνει αυτοπεποίθηση. Αλλά δεν το χάρηκα γιατί χάσαμε. Μακάρι να βάλω και άλλα στην συνέχεια".

.............................................................

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την αναμέτρηση, στάθηκε στα αδικαιολόγητα λάθη που κόστισαν και έφεραν την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

"Σήμερα είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα. Δεν το περίμενα. Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε πολύ ακριβά. Σήμερα δεν μας πήγε τίποτα. Ο Κλάους μου ζήτησε αλλαγή στο ημίχρονο, του είπα παίξε δέκα λεπτά, ο Σάλπι έχει προβλήματα, το ίδιο κι ο Παπαδόπουλος. Ήταν άδικο το αποτέλεσμα για μας".

Για τα λάθη στις φάσεις των τερμάτων του Παναθηναϊκού: "Δυο λάθη δικά μας καθαρά, έτσι ήρθαν τα γκολ. Άλλη φορά δεν τα πληρώνεις, άλλη φορά τα πληρώνεις. Το λάθος είναι της στιγμής, δεν είναι συνεχόμενο. Και ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη αλλά δεν τα εκμεταλλευτήκαμε. Η οριακή φάση είναι αυτή του Παπαδόπουλου που δε δίνει την πάσα στο 1-1. Δεν στέκομαι όμως σε αυτά.

Για το αν έπαιξε ρόλο και η κούραση: "Τι θα πει κούραση; Όλοι παίζουν. Είναι υποχρεωμένοι να παίζουν".

Για την αλλαγή του Σαλπιγγίδη: "Ο Σαλπιγγίδης παίζει σε μια θέση και κάνει μια δουλειά που κάνει πολλά για την ομάδα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει. Έχει ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί καιρό. Πονάει το πόδι του.

Για το ελλειπές ρόστερ και το αν μπορούν να βοηθήσουν οι Κουλούρης-Ποζατζίδης: "Δεν είναι έτοιμα αυτά τα παιδιά. Όταν κερδίζεις 3-0, 4-0, τότε ναι. Δεν μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ κάνει πρωταθλητισμό. Είδα το ματς της Κ20 με τον Παναθηναϊκό, ήταν κακοί,. Εγώ είμαι ο πρώτος που θέλει να τους βάλει, αλλά όταν είναι έτοιμοι".

Τέλος σχολίασε: "Τον είχαμε στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό, δεν είναι εύκολο αυτό. Η Παναγιά ήθελε να μας έχει και αυτό το 15νθήμερο στην...τσίτα. Σαν ομάδα, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με βάση το αποτέλεσμα. Τα στημένα είναι ένα μεγάλο κομμάτι ας πούμε. Χρειάζεται δουλειά για αυτό. Το φοβόμουν το ματς. Τους το έλεγα".

................................................................

O Μάαρτεν Μάρτενς σημείωσε πως η ομάδα δεν έπρεπε να χάσει τη συγκέντρωσή της μετά το 1-1 ενώ τόνισε πως θα πρέπει να μάθει από τα λάθη που έκανε σήμερα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάρτενς:

"To παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Eπρεπε τουλάχιστον να πάρουμε τον έναν βαθμό, δεν έπρεπε να χάσουμε την συγκέντρωση μας. Μας αφήνει μία μεγάλη απογoήτευση αυτό το αποτέλεσμα. Δεν αποτελεί δικαιολογία η κούραση. Και οι αντίπαλοι είχαν μεσοβδόμαδα αγώνα. Πρέπει να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας".

Για το τετ-α-τετ που είχε με τον Γιάννη Αναστασίου: "Tον γνωρίζω από την Ολλανδία και είχαμε κάποια πράγματα να πούμε".

...............................................................

Δείτε videos από την κερκίδα της Τούμπας, από εκείνο το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό...

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...