Έτσι πληρωνόταν το μακρινό 1974!

Ένα έγγραφο, πραγματικό ντοκουμέντο φέρνουν στο φως σήμερα οι "Ασπρόμαυρες Ιστορίες"...
Έτσι πληρωνόταν το μακρινό 1974!

Πρόκειται για Φύλλο Εκκαθαρίσεως Λογαριασμού κάποιου παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1973-1974 και πιο συγκεκριμένα του μηνός Απριλίου 1974!!! Η τότε διοίκηση του ΠΑΟΚ (όπως και η τωρινή βέβαια), ήταν κάτι από παραπάνω από ξεκάθαρη στις υποχρεώσεις της και άπαντες στην ομάδα γνώριζαν αυτό το ροζ αντίγραφο από το διπλότυπο πληρωμών τους!  

Έπεσε λοιπόν στα χέρια μας το συγκεκριμένο χαρτί και θεωρήσαμε σκόπιμο να το μοιραστούμε με τον κόσμο που του αρέσει να ενημερώνεται για την ιστορία του Συλλόγου μέσα από τη σελίδα μας. Ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στην ανάλυση κάποιων στοιχείων, προσέχουμε πως η νίκη επί του γάβρου 1-0 με γκολάρα του Σταύρου Σαράφη, απέφερε στους παίκτες 10.000, η ισοπαλία στην Τούμπα με τη Μίλαν (2-2) 15.000 δρχ, την ώρα που η νίκη επί του Αιγάλεω με 2-0 (προημιτελικός του Κυπέλλου) σήμαινε πριμ  25.000 δρχ!!! Επίσης η λευκή εκτός έδρας ισοπαλία με την αεκ, τους έκανε μόλις 7.000 δρχ ... πλουσιότερους και το 1-1 στη Νέα Σμύρνη πρόσθεσε άλλες 5.000 δρχ στον λογαριασμό τους! 

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Στα δεξιά της εικόνας, φαίνεται πως οι παίκτες πληρωνόταν και μέσω των εισιτηρίων, καθώς ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής πήρε ένα ποσό 6.6000 δρχ, από τα εισιτήρια που πούλησε για το ματς με τον γάβρο!

Εκείνη την εποχή στη διοίκηση του ΠΑΟΚ υπήρχαν μεγάλοι παράγοντες και η οικονομική τους διαχείριση ήταν πραγματικά παροιμιώδης! Είχαν τον τρόπο μέσα από τα πριμ και τους μισθούς να δίνουν έξτρα κίνητρο στους παίκτες, κάτι που φάνηκε από τα αποτελέσματα της ομάδας την περίοδο αυτή! Οι άνθρωποι αυτοί με λίγα χρήματα κρατούσαν τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράλληλα η ομάδα είχε χτίσει σπουδαίο ευρωπαϊκό όνομα!!!    

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...