Πήρε το "Χ" στην Καστοριά, με όπλο την άμυνα

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-1980 πλησίαζε στα μισά του, όταν ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα στις 9/1/1980, για την 10η (εξ αναβολής)αγωνιστική αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καστοριά...
Πήρε το "Χ" στην Καστοριά, με όπλο την άμυνα

Το ισόπαλο τελικό σκορ (0-0), στέρησε από τους παίκτες του Έγκον Πίχατσεκ την ευκαιρία να πιάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος τον γάβρο, που εκείνη τη μέρα έχασε στην Καβαλα με 1-0 (παρά την εννιάλεπτη καθυστέρηση!!!)...  

Το παιχνίδι κανονικά θα γινόταν στις 9/12/1979, όμως λόγω απεργίας των παικτών αναβλήθηκαν όλα τα ματς και έγιναν σαν σήμερα (9/1/1980), και έτσι συμπληρώθηκαν οι 15 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος!

Ο Δικέφαλος με τον τρόπο που παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως με τον τρόπο του παιχνιδιού του, φάνηε πως πήγε στην ακριτική πόλη με πρωταρχικό σκοπό να μη χάσει! Πήρε το "Χ", έχοντας όμως σε πολύ μέτρια μέρα τους μεσοεπιθετικούς του, ενώ αντίθετα ο Πέλλιος και ο Θόδωρος Αποστολίδης τα πήγαν εξαιρετικά απέναντι στους προσωπικούς τους αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι με τον Κάζιμιρ Γκόρσκι στον πάγκο τους, αναλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού σε σέντρες, που εύκολα απομάκρυναν οι υψηλόσωμοι αμυντικοί μας.

Ο Κούδας δεν μπόρεσε να φανεί στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Αναστασιάδης ήταν αυτός που πάλευε φιλότιμα στη μεσαία γραμμή, ενώ ο νεαρός Αλαβάντας είχε επιφορτιστεί με το μαρκάρισμα του Κόπανου και συχνά κάλυπτε στο δεξί άκρο της άμυνάς μας τα όποια κενά άφηνε ο Γούναρης. Με κομμένη τη μεσαία γραμμή οι Κερμανίδης - Βασιλάκος - Γκουερίνο, αναγκαζόταν να γυρίζουν πολύ πίσω για να πάρουν την μπάλα!

Η υπεροχή των γηπεδούχων δεν μεταφράστηκε σε ευκαιρίες, καθώς όλες οι προσπάθειες των "γουναράδων" σταματούσαν έξω από τη μεγάλη μας περιοχή, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Φίλης ήταν εκεί. Το τελικό σφύριγμα του ... Κουκουλάκη (πατήρ) βρήκε τις ομάδες ισόπαλες, με τον κόσμο πάντως που ακολούθησε τον ΠΑΟΚ στην Καστοριά να απορεί με την εικόνα ηττοπάθειας που έβγαλε εκείνη τη μέρα ο Δικέφαλος... Να σημειωθεί πάντως πως εκείνη τη χρονιά η Καστοριά έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας! 

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο 19χρονος (τότε) Νίκος Αλαβάντας, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης.

Οι συνθέσεις:

Καστοριά: Ερμείδης, Αλεξιάδης, Αγόρου (46' Σημαοφορίδης), Κόπανος, Σιαπανίδης, Παράσχος, Γιάχα (63' Δίντσικος), Παπαβασιλείου, Λιόλιςο, Σιάντσης, Μπάκης 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αλαβάντας, Κερμανίδης, Αναστασιάδης, Βασιλάκος, Κούδας, Γκουερίνο (53' Ορφανός)  

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...