Ήττα από τη Νίκη Βόλου στο ... Χαριλάου!

Προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1962-1963 και ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν γηπεδούχος στο Χαριλάου τη Νίκη Βόλου.
Ήττα από τη Νίκη Βόλου στο ... Χαριλάου!

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του  είχε μια αρκετά καλή χρονιά, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς (νίκη 3, ισοπαλία 2, ήττα 1), έχοντας 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 44-34. 

Ο αγώνας με τη Νίκη έγινε πρωί Κυριακής (στις 10:00!!!) και διαιτητής ήταν ο Περικλής Πούλιας, ένας ρέφερι που συνολικά σφύριξε στην καριέρα του τον ΠΑΟΚ, σε 10 ματς.  Οι φιλοξενούμενοι που βρισκόταν υπό την απειλή του υποβιβασμού (ο Δικέφαλος δεν είχε στόχο, παρά μόνο το γόητρο) πήραν το τρίποντο χάρη σε γκολ που σημείωσαν στην επανάληψη με τον Κασαπλέρη στο 51' (δυνατή κεφαλιά) και τον Καλλιοτζή στο 62'.

Από τον ΠΑΟΚ απουσίασαν οι Ραπτόπουλος - Χασιώτης και έχασε δίκαια αφού παρουσιάστηκε αγνώριστος! 

Εκείνη την ημέρα πριν το παιχνίδι Απόλλων Καλαμαριάς - Αιγάλεω (0-1), αγωνίστηκε η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ με αυτήν της Νίκης, με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 4-2 και να αναδεικνύεται και τυπικά πρωταθλητής, αν και ουσιαστικά αυτό είχε συμβεί εβδομάδες νωρίτερα!   

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

Η τελική βαθμολογία:

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...