Δε χάνει η Ουαλία, κόντρα στο Ισραήλ η Κύπρος

Με παιχνίδια των προκριματικών για το Euro 2016 συνεχίζεται και το Σάββατο η ποδοσφαιρική δράση. Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται, μεταξύ άλλων, στις «μικρές» κατηγορίες της Αγγλίας, ενώ από το «μενού» δε λείπει και το μπάσκετ. Πάμε να δούμε αμέσως τις σημερινές προτάσεις του Betarades.gr για το πάμε στοίχημα.
Δε χάνει η Ουαλία, κόντρα στο Ισραήλ η Κύπρος

Παίρνουν αποτέλεσμα οι Ουαλοί
Ξεκινάμε από την αναμέτρηση Βοσνία – Ουαλία, στην οποία θα πάμε με το «Χ2» σε απόδοση 2.00. Σπουδαίας σημασίας η σημερινή αναμέτρηση στη Ζίλινα ανάμεσα σε Βοσνία και Ουαλία. Αμφότερες οι ομάδες χρειάζονται τους πόντους για να εκπληρώσουν τις επιδιώξεις τους, σε σαφώς πιο δυσχερή θέση οι γηπεδούχοι. «Καίγεται» για τη νίκη η Βοσνία, που βρίσκεται στο -2 απ' το 3ο Ισραήλ και οφείλει να κερδίσει για να μη χάσει οριστικά τη 3η θέση, μιας και το Ισραήλ υποδέχεται την Κύπρο και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Έκανε κακή εμφάνιση εκτός έδρας κόντρα στο Βέλγιο τον Σεπτέμβριο (ήττα 3-1), ακολούθησε η εντός έδρας εύκολη νίκη με 3-0 επί της Ανδόρρας.

Μόλις έναν πόντο μακριά απ' το να γράψει ιστορία βρίσκεται η Ουαλία. Οι φιλοξενούμενοι παίζουν απόψε για δύο αποτελέσματα στη Βοσνία, καθώς σε περίπτωση που δε χάσουν, θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Euro της Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό θα είναι το πρώτο Euro της ιστορίας τους και η πρώτη συμμετοχή τους σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 1958! Μεγάλες στιγμές για μια «χρυσή» φουρνιά της Ουαλίας, η οποία δίκαια βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και δίκαια θα πανηγυρίσει –εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου- την απευθείας πρόκριση.

Προβάδισμα για Ισραήλ
Συνεχίζουμε με τον αγώνα Ισραήλ – Κύπρος, με την επιλογή μας να είναι το χάντικαπ -1 γκολ του Ισραήλ, σε απόδοση 1.95 (Ασιατικό χάντικαπ, το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης τoυ Ισραήλ με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν το Ισραήλ κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Σε ένα κατάμεστο στάδιο από 34.000 Ισραηλινούς θα επιχειρήσει η Κύπρος να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης. Ενδεχόμενη ήττα ή ισοπαλία θα βγάλει οριστικά από το «παιχνίδι» τους Κύπριους, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε σαφώς πλεονεκτικότερη θέση. Το Ισραήλ έχει μαζέψει 13 βαθμούς στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, όντας στο +2 από την 4η Βοσνία, που αποτελεί την κύρια απειλή στη μάχη εισόδου στα μπαράζ. Το Βέλγιο είναι 2ο με 17 βαθμούς, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι την τελευταία αγωνιστική (13/10) οι Ισραηλινοί φιλοξενούνται από τους Βέλγους, ενώ η Βοσνία φιλοξενείται από την Κύπρο. Στο 4-1-3 το συνολικό σερί, με τις 3/4 νίκες να έχουν επιτευχθεί στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Εντός έδρας το Ισραήλ μετρά δύο νίκες (3-0 επί Βοσνίας, 4-0 επί Ανδόρρας) και δύο ήττες (0-3 από Ουαλία, 0-1 από Βέλγιο).

Η Κύπρος, από την πλευρά της, «παίζει» με μειονέκτημα στη μάχη για τα μπαράζ, όμως παράλληλα θέλει να εξαντλήσει και την παραμικρή πιθανότητα που της αναλογεί. Τόσο το σημερινό παιχνίδι όσο και αυτό της Τρίτης (εντός έδρας) κόντρα στους Βόσνιους είναι πολύ δύσκολα, όμως παράλληλα δίνουν την ευκαιρία στην ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου να... πετύχει το θαύμα. Οι εννιά βαθμοί που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής προέρχονται από το μεγάλο διπλό της πρεμιέρας επί της Βοσνίας (1-2) και από τα δύο τρίποντα επί της Ανδόρρας (5-0 και 1-3 αντίστοιχα). Στο 2-0-2 το εκτός έδρας σερί στα προκριματικά, ενώ θυμίζουμε ότι επί κυπριακού εδάφους το Ισραήλ επικράτησε με 1-2 στις 10 Οκτωβρίου 2014. Δύσκολο έργο έχουν σήμερα οι Κύπριοι και θεωρούμε ότι το Ισραήλ, έχοντας και τη βοήθεια του κόσμου, θα φτάσει στη νίκη, καλύπτοντας και το χάντικαπ του ενός γκολ.

Με... φόρα η Μπέρτον
Περνάμε στην Αγγλία και το παιχνίδι της Α' κατηγορίας, Γουόλσολ – Μπέρτον, στο οποίο θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.40 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Αυτή την αγωνιστική μπορεί να κριθούν πολλά, μπορεί και τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει με την πρώτη θέση. Η Γουόσλολ πάει στο παιχνίδι με την πρωτοπόρο Μπέρτον Άλμπιον με τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος. Αν κερδίσει, ισοβαθμούν στην κορυφή και όλα αρχίζουν από την αρχή. Υποχρεώσεις για το Λιγκ Τρόφι μεσοβδόμαδα, δεν είχε, άρα πάει σε αυτό το ματς μετά το 0-0 με την Γουίγκαν εκτός έδρας. Είναι γενικότερα μια σφιχτή αμυντικά ομάδα, καθώς τα τελευταία έξι παιχνίδια της στο πρωτάθλημα έχουν έρθει Under 2,5.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται η Μπέρτον, από την πλευρά της, με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Κι αυτή ομάδα του Under 2,5, με τέσσερα στα πέντε τελευταία ματς της League One. Στο τελευταίο της ματς, νίκησε 1-0 τη Σάουθεντ και πάει με αέρα νικητή στο ντέρμπι, το οποίο αν κερδίσει πάει στο +6 και αποκτά σημαντικό προβάδισμα για την πρώτη θέση. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι η Μπέρτον θα καταφέρει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το σημερινό ντέρμπι κορυφής.

Δε χάνει η Μόρτον
Τέταρτη πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το «Χ2» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Κουίν οφ Σάουθ – Μόρτον, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο της Τσάμπιονσιπ Σκωτίας. Χωρίς νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές η Κουίν οφ Σάουθ, από τις οποίες οι τέσσερις είναι ήττες. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε εύκολα με 3-0 μπροστά στο κοινό της από την Χιμπέρνιαν. Από νωρίς κυνηγούσε το σκορ, αφού μόλις στο τρία δέχτηκε το 0-1, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και μοιραία δέχθηκε την βαριά ήττα.

Τέταρτη αγωνιστική χωρίς τρίποντο για την Μόρτον, που άφησε για τα καλά το εκπληκτικό ξεκίνημα που είχε πραγματοποιήσει. Πάλεψε στην δυνατή έδρα της Ρέιθ Ρόβερς, όμως λύγισε στο 94΄. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, αλλά το πάλεψε και δικαιώθηκε με τον Γουέιρ στο 82΄, κάτι που δεν κράτησε ως το τέλος, αφού στο τελευταίο λεπτό του αγώνα δέχθηκε το 2-1. Σήμερα, ωστόσο, απέναντι στην Κουίν οφ Σάουθ μπορεί να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα.

«Ανοιχτό» ματς στη Βαρκελώνη
Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και τον αγώνα Μπανταλόνα – Κανάριας, στον οποίο θα πάμε με το Over 158.5 πόντοι σε απόδοση 1.95. Μπανταλόνα και Κανάριας αναμετρώνται απόψε στην Βαρκελώνη για την πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 στην ισπανική λίγκα ACB. Οι δύο ομάδες ξεκινούν με παρόμοιους στόχους, δηλαδή να καταφέρουν να βρεθούν στην οκτάδα και να αγωνιστούν στα πλέι-οφ. Την προηγούμενη σεζόν το ζεύγος έδωσε δύο σπουδαίες παραστάσεις με την κάθε ομάδα να επικρατεί στην έδρα της, 89-83 στην Τενερίφη και 88-85 στην Βαρκελώνη. Στα φιλικά που έδωσε η Μπανταλόνα παρουσίασε μια ομάδα που αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και δεν αφοσιώνεται πολύ στην άμυνα. Έτσι, ηττήθηκε 75-85 από την Μπιλμπάο και νίκησε 106-98 τη Μούρθια. Πριν μια εβδομάδα η Κανάριας έδωσε ένα πολύ δυνατό φιλικό με την Βαλένθια όπου ηττήθηκε 100-77. Από τη μία έχουμε την Μπανταλόνα που της λείπουν οι ψηλοί και από την άλλη μια εξαιρετικά γρήγορη ομάδα που σουτάρει πολύ και θα σουτάρει ακόμα περισσότερο με τον Ντάβιν Γουάιτ στο παρκέ. Ζεύγος του Over οπότε θα επιλέξουμε το Over 158.5 αν και το ματς είναι στην πρεμιέρα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από το πρωί τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore.

Διαβάστε ακόμη...