Κρατάει η Ρουχ Χορζόφ, με κάλυψη η Γιαγκόντινα

Ημέρα Europa League η σημερινή με αρκετές αναμετρήσεις που κρατούν ζεστό το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού από τη μία άκρη της Ευρώπης ως την άλλη.
Κρατάει η Ρουχ Χορζόφ, με κάλυψη η Γιαγκόντινα

Ο Αστέρας Τρίπολης εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 2ο προκριματικό γύρο του θεσμού και στη ρεβάνς κόντρα στη Ροβανιέμι θέλει να πάρει την πρόκριση συνδυάζοντάς την με την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Οι Αρκάδες βρίσκονται χωρίς νίκη στη σύντομη ευρωπαϊκή προϊστορία τους. Σε εφτά αναμετρήσεις ηττήθηκαν μόλις μια φορά και πήραν έξι ισοπαλίες (0-6-1). Το 2012 ο Αστέρας προκρίθηκε στα πέναλτι εις βάρος της Ίντερ Μπακού (1-1 και τα δύο ματς), στη συνέχεια αποκλείστηκε απ' τη Μαρίτιμο (1-1 εντός, 0-0 εκτός), ενώ πέρυσι αποκλείστηκε απ' τη Ραπίντ Βιέννης (1-1 εντός, ήττα 3-1 εκτός). Από την Κύπρο η Ομόνοια απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Μπούντουσνοστ, φεύγοντας με το νικηφόρο 0-2 από το Μαυροβούνιο και σήμερα θα έχει εύκολο έργο μπροστά το κοινό της.

Συνολικά σήμερα το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει 39 αναμετρήσεις για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa League από τις οποίες προκύπτουν 6 στοιχηματικές επιλογές.

Δε χάνει η Ρουχ Χορζόφ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά Europa League με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Χ2 της Ρουχ Χορζόφ κόντρα στη Βαντούζ σε απόδοση 2.08. Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στις 17/07 η Ρουχ Χορζόφ επικράτησε με 3-2 της Βαντούζ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 16’ με τον Μάντβιλερ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν τρία λεπτά αργότερα με τον Ζίεντσουκ. Ο Σταβάρτσικ στο 21’ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ρουχ, με τον Σούρμα να κάνει με αυτογκόλ το 2-2. Ο Στάβαρτσικ στο 74’ λύτρωσε τους γηπεδούχους χαρίζοντας τους τη νίκη. Έστω και δύσκολα η Ρουχ Χορζόφ πήρε τη νίκη επί της Βαντούζ, η οποία ωστόσο δεν της εξασφαλίζει την πρόκριση. Θα πρέπει έτσι σήμερα να κάνει εκτός έδρας ότι δεν κατάφερε στο πρώτο παιχνίδι αν θέλει να «τσεκάρει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με ήττα, καθώς έχασε από τη Σλασκ Βρότσλαβ με 2-0, έχοντας φυσικά στο μυαλό της, την σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση. Την περσινή σεζόν κατέλαβε την Τρίτη θέση στην διαδικασία των πλέι οφ στο πρωτάθλημα, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας παράλληλα και ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στο πρωτάθλημα. Στο μεταγραφικό παζάρι, προχώρησε σε αρκετές κινήσεις, με την απόκτηση του δεύτερου τερματοφύλακα Σκάμπα από τη Λέγκια να είναι αυτή που ξεχωρίζει.

Over Κόπερ και Νέφτσι

Από τον αγώνα Κόπερ – Νέφτσι Μπακού επιλέγουμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.10. 4/4 νίκες στα φετινά επίσημα παιχνίδια της η Κόπερ, ενώ έχει σκοράρει από δύο γκολ και πάνω σε καθένα από τα 4 αυτά ματς. Από την άλλη πλευρά η Νέφτσι Μπακού μετρά 3/3 ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της (τα δύο φιλικά), ενώ στο Over 2,5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της (4 φιλικά και ένα επίσημο). Στο πρώτο παιχνίδι η Κόπερ κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Μπακού, με το τελικό 1-2 να τη μετατρέπει σε φαβορί για την πρόκριση. Προηγήθηκε στο 24’ με τον Γκάλεσιτς, ενώ ο Πάλτσιτς έκανε το 0-2 στο 41’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 45’ με τον Αμπντουλάγεφ.

Άσσος με DNB η Γιαγκόντινα

Από τη Σερβία θα στηρίξουμε τη γηπεδούχο Γιαγκόντινα κόντρα στους ανέτοιμους Ρουμάνους της Κλουζ επιλέγοντας τον «Άσσο» DNB σε απόδοση 2.25. Έκανε τη μίνι έκπληξη στο πρώτο ματς η Γιαγκόντινα (0-0) και πήρε την ισοπαλία απ' την Κλουζ, που στα "χαρτιά" ήταν και είναι το πολύ μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Εξαιρετική εμφάνιση απ' τους Σέρβους, έκλεισαν καλά τους χώρους και δεν επέτρεψαν στους Ρουμάνους να βρουν ρυθμό και να απειλήσουν ουσιαστικά, πέρα από κάποιες στημένες φάσεις. Πολύ επικίνδυνη στην αντεπίθεση η Γιαγκόντινα, έκανε 1-2 καλές στο πρώτο μέρος, αλλά η κορυφαία στιγμή ήρθε στο 56', όταν το σουτ του Γιακιμόφσκι αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή απ' την άμυνα της Κλουζ.

Δε θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος ο κόουτς των Σέρβων, Μλάντεν Ντόντιτς, που επεσήμανε ενόψει της σημερινής αναμέτρησης: «Η πρόκριση είναι 50-50. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε πολύ ενθουσιασμό να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Αυτή η ομάδα αξίζει να πάρει το χειροκρότημα. Έχουμε σεβασμό για την Κλουζ». Απ' τις σχετικά «φρέσκες» ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ η Γιαγκόντινα, μετράει την τρίτη σερί παρουσία της στο θεσμό. Δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη, αλλά ούτε και πρόκριση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ απ' τη Σερβία, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 25χρονου Αμερικανού γυρολόγου, Φρέντι Αντού, ο οποίος έχει περάσει και απ' τον Άρη (2010).

Από την άλλη πλευρά ανέτοιμη και δυσλειτουργική στον επιθετικό τομέα φάνηκε η ομάδα του Βασίλε Μιριούτα στο πρώτο ματς με τη Γιαγκόντινα, η οποία προέβαλε ισχυρότερη αντίσταση απ' ότι αναμενόταν. Δε χάνει την αισιοδοξία του ο έμπειρος κόουτς, που επεσήμανε ότι η ομάδα του είναι καλύτερη όταν παίζει μακριά απ' την έδρα της. «Είμαστε ομάδα εκτός έδρας. Το θετικό είναι ότι δε δεχθήκαμε γκολ στο γήπεδο μας και στην Ευρώπη το εκτός έδρας γκολ έχει πολύ μεγάλη σημασία. Νομίζω ότι η πρόκριση είναι μοιρασμένη, αλλά ίσως να έχουμε εμείς λίγο περισσότερες πιθανότητες γιατί είμαστε πιο έμπειρη ομάδα. Ξέρουμε όμως ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι», επεσήμανε ο Μιριούτα. Επιστρέφει ο Καμόρα (αμυντικός), θα παίξει βασικός.

Απ' το «παράθυρο» βρέθηκε στην Ευρώπη φέτος η Κλουζ, που στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από μερικούς μήνες στη Ρουμανία τερμάτισε στην 6η θέση. Δέχτηκε με ικανοποίηση το "δώρο" απ' την ΟΥΕΦΑ, που δεν αδειοδότησε τις Διναμό Βουκουρεστίου και Βασλούι, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να είναι οι πρώτοι επιλαχόντες για να συμπληρώσουν τη θέση. Έτσι, απ' το πουθενά η Κλουζ επιστρέφει στην Ευρώπη έπειτα από απουσία ενός έτους.

Νίκη για την Ίντερ Μπακού στο 2.42

Μεταφερόμαστε στο Αζερμπαϊτζάν και τον αγώνα της Ίντερ Μπακού με αντίπαλο την Έλφσμποργκ, όπου κρατάμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.42. Βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση έκανε η Ίντερ Μπακού η οποία κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την έδρα της Έλφσμποργκ, της οποίας και επικράτησε με 0-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα. Κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της κόντρα σε μια Έλφσμποργκ η οποία δείχνει να μην βρίσκεται και στην καλύτερη της αγωνιστική κατάσταση.

Από την άλλη η Ίντερ Μπακού μετράει πέντε νίκες στα τελευταία της πέντε παιχνίδια και μετά τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα δείχνει αποφασισμένη για την πρόκριση.

Τερμάτισε στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν στην δεύτερη θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Καραμπαγκ, ενώ στον πρώτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε την Τιρασπόλ με δυο νίκες. Έχει συνεχείς παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο στο πρωτάθλημα της χώρας της η Ίντερ Μπακού παραμένει χωρίς τίτλο από το 2010.

Βγάζουν Over Χαποέλ Τελ Αβίβ και Αστάνα

Στη Λάρνακα θα διεξαχθεί η αναμέτρηση των Ισραηλινών της Χαποέλ Τελ Αβίβ με αντίπαλο την Αστάνα από το Καζακστάν, λόγω της εξαιρετικά τεταμένης κατάστασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Εμείς θα πάμε με το Over 2.5 σε αυτό το ματς που πληρώνεται σε απόδοση 2.10. Με το ένα... πόδι στον 3ο γύρο βρίσκεται η Αστάνα από την περασμένη Πέμπτη, μετά το εντός έδρας 3-0 επί της Χάποελ, στο πρώτο ματς. Στο 15’ ο Ντγκάνι της Χαποέλ υπέπεσε σε πέναλτι (αποβολή), το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κάνιας για το 1-0. Ο Νουσερμπάγεφ έκανε το 2-0 στο 58’, ενώ ο Μπεϊσεμπέκοφ στο 69’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Αστάνα. Στο Over 2,5 τα 4 τελευταία επίσημα παιχνίδια της Χαποέλ. Αναμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες καθώς από τη μία οι τυπικά γηπεδούχοι είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν ένα μεγάλο σκορ, ενώ από την άλλη οι παίκτες της Αστάνα θα ψάξουν ένα γκολ για να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση.

Με κάλυψη για την έκπληξη η Λίνφιλντ

Κλείνουμε με ένα fun bet που είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Λίνφιλντ κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης σε απόδοση 8.00. Η πρωτοβουλία των κινήσεων στον πρώτο αγώνα ανήκε στην ΑΙΚ, που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι και ν’ απειλήσει με την αντίπαλό της να περίμενει. Για μια ακόμα φορά οι Σουηδοί πλήρωσαν την κακή αμυντική τους λειτουργία και μ’ ένα γκολ του Γουότεργουορθ στο 87΄ δυσκόλεψαν τη ζωή τους ενόψει του επαναληπτικού. Παρά το γεγονός ότι τα δείγματα γραφής που έδειξε στους διπλούς αγώνες του προηγούμενου γύρου με την Τόρσαβν Β36, αλλά και την έλλειψη επίσημων παιχνιδιών, η Λίνφιλντ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΑΙΚ παίζοντας υπομονετικά στην άμυνα και χτυπώντας στην αντεπίθεση. Οι Βορειοϊρλανδοί είναι σαφώς πιο χαμηλής δυναμικότητας απ’ την αντίπαλό τους και το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο στη Στοκχόλμη όπου το γήπεδο θα… κατηφορίζει. «Τα αγόρια είναι σε μεγάλα κέφια και είναι υπέροχο γι’ αυτούς που θα παίξουν σ’ ένα μεγάλο εθνικό στάδιο», δήλωσε ο τεχνικός, Γουόρεν Φίνεϊ. Στην Ευρωπαϊκή της ιστορία ξεχωρίζει η πορεία της στο πρωταθλητριών Ευρώπης τη σεζόν 1966-67 όταν και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά γνωρίζοντας τον αποκλεισμό απ’ τη βουλγαρική ΤΣΣΚΑ Ρεντ Φλαγκ, αλλά και αυτή του 1984-85 όταν αποκλείστηκε απ’ τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη φάση της ίδιας διοργάνωσης, με τους «πράσινους» τότε να φτάνουν ως τα ημιτελικά όπου και αποκλείστηκαν απ’ τη Λίβερπουλ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ και της Τσέλσι στις κατηγορίες Λίβερπουλ Μεταγραφές και Τσέλσι Μεταγραφές.

Διαβάστε ακόμη...