Όρθια η Σαχτάρ στην Πόλη, δύσκολη έξοδος για ΑΠΟΕΛ

Η έναρξη του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ μας δίνει σήμερα την ευκαιρία για ενδαφέρουσες επιλογές. Θα ασχοληθούμε με τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και του ΑΠΟΕΛ, αλλά και με την κόντρα της Φενερμπαχτσέ με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ
Όρθια η Σαχτάρ στην Πόλη, δύσκολη έξοδος για ΑΠΟΕΛ

Μιλάει... η Λεωφόρος

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από... τη Λεωφόρο, όπου επιλέγουμε τον "Άσσο" του "τριφυλλιού" επί της Κλαμπ Μπριζ σε απόδοση 2.48. Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Παναθηναϊκό που καλείται να δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά και ένα απ' τα πιο σημαντικά που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό ταξίδι του για τη φετινή σεζόν είτε αυτό είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Τα πράγματα, η ετοιμότητα αλλά και η διάταξή τους δεν έχουν καμία σχέση με το φιλικό των δύο ομάδων επί ολλανδικού εδάφους στις αρχές Ιουλίου, με την Κλαμπ Μπριζ να νικάει 2-1, σ' ένα φιλικό όπου ήταν μόλις το δεύτερο για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ο οποίος δεν είχε χρησιμοποιήσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ενώ είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ενδεκάδα στη διάρκεια του αγώνα. Τα καλά μαντάτα έχουν να κάνουν με τον Λουκ Στιλ ο οποίος προπονήθηκε και πάλι κανονικά έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση και έτσι έθεσε αυτόν στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου. Ο Άγγλος τερματοφύλακας θα πάρει τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια, με τον Βέμερ δεξί μπακ, τον Πράνιτς αριστερό και τους Σάντσεθ και Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουτρουμπής όπως όλα δείχνουν θα πάρει θέση ως αμυντικό χαφ έχοντας δίπλα τον Ζέκα και έναν εκ' των Ατζαγκούν και Λαγό, με τον Νιγηριανό να έχει προβάδισμα. Την ενδεκάδα συμπληρώσουν οι Νίνης, Καρέλης και Μπεργκ οι οποίοι αν επιλεχθεί το 4-3-2-1 οι δύο πρώτοι θα κινούνται πίσω απ' τον Μπεργκ, ενώ στην περίπτωση του 4-4-2, ο Σουηδός επιθετικός θα έχει παρτενέρ στην επίθεση τον Καρέλη.

Με πολλά σχόλια αλλά και προβληματισμό για την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην Αθήνα έφτασε η αποστολή της Κλαμπ Μπριζ. Οι Βέλγοι βρίσκονται σε μεγαλύτερο στάδιο ετοιμότητας μιας και είχαν ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία τους, ενώ έχουν δώσει ήδη δύο επίσημους αγώνες, στους οποίους όμως έφεραν αρνητικά αποτελέσματα χάνοντας με 1-0 απ' τη Γάνδη για το βελγικό Σούπερ Καπ, αλλά και με 2-1 απ' Σιντ Τρούιντεντ εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχοντας σημαντικά προβλήματα στην οπισθοφυλακή. Οι δεδομένες απουσίες των Μπολάτ, Ρεφαέλοφ, Γκεντόζ και Μουνιέ και η αμφίβολη κατάταση του Ισκιέρδο αποδυναμώνουν σε μεγάλο βαθμό τους Βέλγους.

Ήττα στη Δανία

Συνεχίζουμε με τον "Άσσο" της Μίντιλαντ επί του ΑΠΟΕΛ σε απόδοση 2.10. Οι Δανοί έκαναν την έκπληξη στην περσινή σεζόν και ανέβηκαν στο θρόνο του πρωταθλητή, αφήνοντας πίσω τους τις "παραδοσιακές δυνάμεις" Κοπεγχάγη και Μπρόντμπι. Ξεκίνησαν το παρθενικό ταξίδι τους στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2ο γύρο, όπου δε συνάντησαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ και πήρε την πρόκριση με δύο νίκες (1-0 και 0-2). Το εξτρά θετικό στοιχείο είναι ότι βρίσκονται σε συνθήκες πλήρους αγωνιστικής δράσης, καθώς ήδη έχουν διεξαχθεί και οι δύο πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος (νίκες επί των Βίμποργκ και Σοντερίσκε, με σκορ 2-0 και 1-2 αντίστοιχα). Την ευρωπαϊκή εμπειρία που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ εκμεταλλεύθηκε ο ΑΠΟΕΛ στη ρεβάνς της περασμένης εβδομάδας στα Σκόπια, με το ισόπαλο 1-1 να κλειδώνει την πρόκριση επί της Βαρντάρ και να αποτελεί και μία... διπλωματική νίκη κόντρα στις προκλήσεις των γειτόνων. Όσον αφορά το σημερινό ματς, ο "πονοκέφαλος" για τον Πασιένσια αφορά στον αντικαταστάτη του Αντωνιάδη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πιθανότερος για να καλύψει το κενό είναι ο (εξτρέμ) Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Οι υπόλοιπες θέσεις δε θα περιλαμβάνουν εκπλήξεις, ενώ στην κορυφή της επίθεσης μάλλον ο Σωτηρίου έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Πιατκόφσκι.

Όρθια η Σαχτάρ στην Πόλη

Τέλος, επιλέγουμε το "2 DNB" της Σαχτάρ Ντόνετσκ επί της Φενερμπαχτσέ σε απόδοση 2.20 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Δευτεραθλήτρια Τουρκίας ήταν την περασμένη σεζόν η Φενέρμπαχτσέ τερματίζοντας με τρεις βαθμούς λιγότερους απ' το Γαλατάσαραϊ και έτσι θα ξεκινήσει τη φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια απ' τον τρίτο προκριματικό γύρο κόντρα στη Σαχτάρ στο πιο δυνατό «ζευγάρι» αυτή της φάσης. Οι Τούρκοι έχουν νέο προπονητή τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα, ενώ στην προσπάθειά τους να ανέβουν και πάλι στην κορυφή της Τουρκίας, αλλά και να μπουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενισχύθηκαν σημαντικές κάνοντας εξαιρετικές μεταγραφές, με προεξάρχουσα αυτή του Φαν Πέρσι. Ύστερα από πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα Ουκρανίας, η Σαχτάρ Ντόνετσκ παρέδωσε τα «σκήπτρα» στην Ντιναμό Κιέβου την περασμένη χρονιά ολοκληρώνοντας στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς λιγότερους, ενώ τερμάτισε μόλις στο +2 απ' την Ντνιεπρ που την πίεσε για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου παραμένει στον πάγκο της απ' το 2004 και στόχος του δεν είναι άλλος απ' το να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους της διοργάνωσης, αλλά και να επιστρέψει στην κορυφή της Ουκρανίας. Θεωρούμε ότι η Σαχτάρ έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο αποψινό ματς.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Διαβάστε ακόμη...