Μία ήσυχη σεζόν

Aπό paokfc.gr: Προερχόμενος από μια μαύρη περίοδο της ιστορίας του, ο Ηρακλής βρίσκεται στη διαδικασία αναδόμησης της ομάδας και σταθεροποίησης στην Super League.
Πηγή: paokfc.gr
Μία ήσυχη σεζόν

Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ του Γηραιού, τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της ομάδας, δηλώσεις και την αποστολή για το παιχνίδι της Τούμπας.

Τα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής απασχολούσε τη δημοσιότητα για λάθος λόγους. Πλαστή φορολογική ενημερότητα, δυσφήμιση του αθλήματος, μη δήλωση συμμετοχής σε επαγγελματική κατηγορία, είναι ορισμένα από τα γεγονότα που ο Ηρακλής θέλει να διαγράψει από τη συνείδηση των φιλάθλων του. Έπειτα από μία δύσκολη πενταετία, ο Γηραιός επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Super League. Με τα 2/3 της σεζόν να έχουν ολοκληρωθεί, η πορεία των Κυανολεύκων μοιάζει επιτυχημένη, καθώς δεν έχουν μπει εμπλακεί στα σενάρια παραμονής ευρισκόμενοι στην ασφάλεια της μέσης του βαθμολογικού πίνακα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία αυτή παίζει ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου. Ο κορμός που έφερε τον προβιβασμό διατηρήθηκε και με τις απαραίτητες προσθήκες, ο Έλληνας τεχνικός έχει φτιάξει ένα σύνολο με πολλούς νεαρούς, αλλά και έμπειρους παίκτες που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής. Ο Παπαδόπουλος παρατάσσει την ομάδα συνήθως με 4-2-3-1, το οποίο ανάλογα με τον αντίπαλο μετατρέπεται και σε 4-3-3. Κορυφαίος σε απόδοση μέχρι τώρα ο Απόστολος Βέλλιος.

Ο νεαρός φορ επαναπατρίστηκε το καλοκαίρι για χάρη του Γηραιού και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας σημειώσει ήδη δέκα τέρματα. Από κοντά και ο νεαρός Τσιλιανίδης, που παίζει στα άκρα, ο Κυριακίδης στο κέντρο και ο μπαρουτοκαπνισμένος Μπαρτολίνι στα μετόπισθεν. Τον Γενάρη ο Ηρακλής πραγματοποίησε τρεις εξαιρετικές μεταγραφικές κινήσεις. Ο Λεοζίνιο επέστρεψε στην χώρα, μετά από την εξαιρετική περσινή σεζόν με την Καλλονή, ο Μοντέιρο ήρθε από την Κύπρο να προσδώσει σταθερότητα στην άμυνα και τέλος στην χώρα μας επέστρεψε και ο Βασίλης Καραγκούνης, μετά από την περιπέτειά του σε Ρετζίνα και ΑΕΛ Λεμεσού.

Ο βοηθός του Παπαδόπουλου, Νίκος Καραμπετάκης, σε δηλώσεις του πριν την αναμέτρηση της Τούμπας στάθηκε στις ιδιαιτερότητες που κρύβουν τα τοπικά ντέρμπι δηλώνοντας αναλυτικά τα εξής: «Είναι ένα παιχνίδι με μεγάλες ιδιαιτερότητες. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και έχει μεγάλη σημασία για όλους μας. Εμείς προετοιμαζόμαστε όπως όλα τα παιχνίδια και δουλεύουμε πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου μας για να είμαστε έτοιμοι. Σημαντικό ρόλο παίζει η τακτική όμως σε τέτοια παιχνίδια υπάρχουν και οι ιδιαιτερότητες, όπως το πάθος, η δύναμη και το ποιος το θέλει περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα παρουσιαστούμε. Ο καλύτερος στη δύναμη και τις μονομαχίες αυτός θα είναι και ο νικητής. Μας προβληματίζουν οι απουσίες όμως τις έχουμε συνηθίσουμε, αφού πάντα έχουμε απουσίες. Δουλεύουμε με αυτούς που έχουμε και πιστεύω ότι θα είμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι» .

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, αναφέρθηκε στην ανάγκη άψογης ομαδικής προσπάθειας για κάτι θετικό στην Τούμπα: «Προφανώς ξέρουμε τη σημαντικότητα του παιχνιδιού. Ξέρουμε τι σημαίνει το ματς αυτό για τον κόσμο μας, θέλουμε να τους δώσουμε χαρά. Θα πάμε στην έδρα του ΠΑΟΚ για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ένα ντέρμπι. Πρέπει να είμαστε καλά σε φυσική, τεχνική και τακτική καλή κατάσταση. Αυτό που λέμε ως ομάδα και ως οικογένεια είναι να κοιτάξουμε να είμαστε όσο περισσότερο ανταγωνιστικοί γίνεται. Θέλουμε να έχουμε πάθος, να τα δώσουμε όλα και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο. Η ομάδα είναι αυτή που προσπαθεί πάντα και βοηθάει τον κάθε παίκτη της» .

Ο τεχνικός του Ηρακλή δεν θα έχει στην διάθεση του τον βασικό του τερματοφύλακα Χουάντερσον, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Μοντέιρο, ο οποίος κουβαλάει τιμωρία από την πρώην ομάδα του, τους μακροχρόνια τραυματίες, Στάμου, Κάσσο, Λαζάρ, αλλά διαθέσιμοι θα είναι κανονικά οι Ρομάνο και Περόνε, με την αποστολή να απαρτίζεται αναλυτικά από τους εξής: Περνίς, Γιαννίκογλου, Καρασαλίδη, Ζιαμπάρη, Μπαρτολίνι, Μπουκουβάλα, Σαραμαντά, Καραγκούνη, Πουρτουλίδη, Ιντζόγλου, Κυριακίδη, Ζαμπάζη, Ρομάνο, Λεοζίνιο, Περόνε, Λουκίνα, Τσιλιανίδη, Μπουλούτ, Βέλλιο

Διαβάστε ακόμη...