Στους "4" ο Φάρος!

Αυτός ο Φάρος είναι... εκτυφλωτικός! Από την Β' Εθνική την περσινή σεζόν στους «4» του φετινού Κυπέλλου. Επειτα από ένα σπουδαίο ματς που κρίθηκε στην παράταση άφησε εκτός συνέχειας την Κηφισιά επικρατώντας με σκορ 61-59.
Πηγή: sdna.gr
Στους "4" ο Φάρος!

Τα ... όργια του Μαυροειδή (23 π., 13 π.) δεν έπιασαν τόπο απέναντι στην ομάδα του Ανδρέα Πολέμη που μετά τον Κολοσσό, το Λαύριο και τον Αρκαδικό άφησε τέταρτη ομάδα της Α1' εκτός Κυπέλλου, δίνοντας συνέχεια στο... παραμύθι της.

Η ομάδα του Κερατσινίου ξεκίνησε με... κεκτημένη ταχύτητα και με δύο τρίποντα των Καράμπουλα και Μπατή προηγήθηκε με 12-6 στο 5'. Ωστόσο, η Κηφισιά πέρασε την μπάλα στη ρακέτα και τον Δημήτρη Μαυροειδή και πέρασε μπροστά (14-17), ενώ δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 16-17.

Η Κηφισιά αντιμετώπισε επιθετικά προβλήματα στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (24-20 στο 16') και, παρά το γεγονός πως ισοφάρισε σε 27-27 με λέι απ του Στίγκερς, ο Φάρος... έχτισε ξανά μία μικρή διαφορά. Συγκεκριμένα, με τρίποντο του Παπαμακάριου διαμορφώθηκε το 33-27 με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (36-27), ενώ ο Αγγελόπουλος ανέβασε τη διαφορά στους 10 (38-28) για πρώτη φορά. Ο Μαυροειδής έμοιαζε μόνος, αλλά το μεγάλο προβάδισμα του Φάρου (44-32, στο 26') άρχισε να μειώνεται. Ο Λεωνίδας Κασελάκης διαμόρφωσε το 47-41, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Το τρίποντο του Μπατή ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 10 (52-42), αλλά η Κηφισιά ανέκαμψε και μείωσε σε 52-46 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Μάλιστα, ο Νίκος Γκίκας ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο της ομάδας του και ο Κασελάκης έγραψε το 54-51. Ο εξαιρετικό Γκικας ισοφάρισε με νέο τρίποντο 1:30 πριν από το τέλος. Ο Στίγκερς έδωσε προβάδισμα, αλλά ο Λιακόπουλος ισοφάρισε σε 56-56. Με 23" να απομένουν, ο Μαυροειδής πήγε στις βολές και αστόχησε και στις δύο. Ομως ο Ελληνας σέντερ έκοψε τον Λιακόπουλο στην επόμενη άμυνα και έδωσε στην ομάδα του το δικαίωμα να έχει την τελευταία επίθεση. Ο Κασελάκης αστόχησε σε τρίποντο και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Με βολή του Μαυροειδή, η Κηφισιά πέρασε μπροστά, ενώ στην επόμενη φάση ο Γκίκας αστόχησε σε λέι απ. Ο Στίγκερς έκοψε τον Πετροδημόπουλο τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά λίγο αργότερα ο Αγγελόπουλος ισοφάρισε σε 57-57 με μία βολή. Ο Νίκος Λιακόπουλος ευστόχησε σε καθοριστικό τρίποντο για το 60-57, ενώ είχε προηγηθεί άστοχη, διπλή προσπάθεια από τους Στίγκερς και Μαυροειδή. Ο Ελληνας σέντερ μείωσε με δύο βολές σε 60-59, ενώ ακολούθησαν δύο κακές επιθέσεις για τις ομάδες. 12" πριν τη λήξη, ο Καράμπουλας είχε 1/2 βολές για το 61-59. Ο Στίγκερς εκτέλεσε άστοχα την τελευταία επίθεση, ενώ και το φόλοου του Μαυροειδή δεν κατέληξε στο καλάθι. Το τελικό 61-59 έδωσε την πρόκριση στους Κερατσινιώτες.

Διαβάστε ακόμη...