Χαμός με Λίλα στα Γιάννινα!

Ο πανηγυρισμός του Άντι Λίλα μετά το γκολ που πέτυχε στο Καραϊσκάκη, ακόμη συζητείται. Ο Αλβανός μέσος σχημάτισε με τα χέρια του τον αετό, που ουσιαστικά συμβολίζει την μεγάλη Αλβανία.
Πηγή: thessports.gr
Χαμός με Λίλα στα Γιάννινα!

Στον ΠΑΣ Γιάννινα τον κάλεσαν σε απολογία, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και να τον... τελειώσουν, διότι ο πανηγυρισμός του θεωρήθηκε προκλητικός και ανθελληνικός.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην πατρίδα του διέψευσε ότι σκοπός του ήταν να συμβολίσει την μεγάλη Αλβανία κι ότι απλά σχημάτισε τον αετό που έχει η σημαία της χώρας του. Μάλιστα τόνισε πως όποτε σκοράρει θα πανηγυρίζει με τον ίδιο τρόπο.

Ανακοίνωση κατά του Λίλα εξέδωσε o Εθνικός σύλλογος «Βόρειος Ήπειρος 1914», στην οποία μάλιστα γίνεται αναφορά και στη φωτογραφία του Κάτσε με την μπλούζα του UCK.

Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Όσο για εμάς, η κίνηση αυτή μας προσβάλλει ως Έλληνες, μας προσβάλλει δύο φορές ως Ηπειρώτες και πολύ περισσότερο ως Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, που βλέπουμε καθημερινά στις περιοχές μας να υφαρπάζουν τη γη μας, να μας περιορίζουν τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, να ξυλοκοπούν τους ηλικιωμένους μας (ακόμα και ιερείς) και να γκρεμίζουν τις εκκλησίες μας.

Όταν τέτοιες λοιπόν ενέργειες από Αλβανούς και μάλιστα δημόσια πρόσωπα (μην ξεχνάμε και την περίπτωση του παίκτη του ΠΑΟΚ Έργκις Κάτσε με την μπλούζα του UCK), παραμένουν ατιμώρητες η προκλητικότητα τους θα γιγαντώνεται μέχρι να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Γι' αυτό λοιπόν επειδή «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και επειδή ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα που αντιπροσωπεύει στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι ολόκληρη την Ήπειρο, σας καλούμε να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα, δηλαδή να διώξετε το συντομότερο δυνατό τον Άντι Λίλα από την ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...