Αποφάσισαν 17+1, δικαίωμα προσφυγής ο Άρης

Ο Άρης, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δευτεραθλητές της περσινής τρίτης κατηγορίας, είναι γνωστό ότι θα ανέβουν στη Β' Εθνική μέσω προσφυγής τους στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις, αφού η προκήρυξη αναφέρει για τη σεζόν 2015-16 αναφέρει τη συμμετοχή 20 ομάδων...
Πηγή: a-sports.gr
Αποφάσισαν 17+1, δικαίωμα προσφυγής ο Άρης

Για να κινηθεί η όλη διαδικασία, ωστόσο, έπρεπε να οριστικοποιηθεί πόσες ομάδες αρχικά δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Και αυτό «σφραγίστηκε» το μεσημέρι της Δευτέρας (17/8) όταν στο Δ.Σ. της Ένωσης Β' Εθνικής έγινε γνωστό ότι «σίγουρες» αυτή τη στιγμή είναι 17 και υπάρχει ερωτηματικό για μία ακόμα, είτε την Κέρκυρα είτε τον Λεβαδειακό.

Αυτό το 17+1 αποφάσισαν στο συμβούλιο και έτσι αυτομάτως ο Άρης απέκτησε το έννομο συμφέρον για να πάει στην ΕΠΟ. Κάτι που είναι θετική εξέλιξη για τους Θεσσαλονικείς, αφού πλέον μετρούν αντίστροφα για την άνοδο τους. Το ίδιο φυσικά μπορούν να πετύχουν και όσοι από τους υπόλοιπους δευτεραθλητές (Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Παναργειακός) προσφύγουν στην Ομοσπονδία για τον ίδιο λόγο.

Όσο για το αν θα γίνουν μπαράζ ή όχι θα εξαρτηθεί από το για τις δύο ή τρεις κενές της Β' Εθνικής θα υπάρξουν ισάριθμες ή περισσότερες προσφυγές αναπλήρωσης. Αν δηλαδή τα κενά είναι τρία και οι ομάδες που θα πάνε στην ΕΠΟ τρεις τότε θα υπάρξει απευθείας άνοδος των περσινών δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής χωρίς να χρειαστούν μπαράζ.

Από εκεί και πέρα, βέβαια κάθε ομάδα έλεγε «τα δικά της» για το αν θα πρέπει να συμπληρωθεί ή όχι το κενό μέχρι τις 20 ομάδες της προκήρυξης, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει... Είναι σαφές ότι στη Β' Εθνική οι παλιές ομάδες δεν επιθυμούν τον ανταγωνιστικό και διεκδικητή ανόδου Άρη, αλλά αυτό στην πραγματικότητα ουδεμία ουσιαστική επίπτωση έχει, αφού για τη συμπλήρωση των κενών θα αποφασίσουν οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ. Και εκεί τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Η προσφυγή θα γίνει 100% δεκτή!

Σε ότι αφορά την έναρξη του νέου πρωταθλήματος μετά από δύο ψηφοφορίες εντός του Δ.Σ. αποφασίσθηκε να γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά με τη σημείωση ότι αν υπάρξουν εθνικές εκλογές η σέντρα θα γίνει στις 27/9. Η δε κλήρωση αποφασίσθηκε να διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...