Έτσι «συστήθηκε» στον Ολυμπιακό ο Μπέρτος (vid, aud)

Από sdna.gr: Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Μανόλης Μπέρτος, ένας ποδοσφαιριστής που προ μηνών πρώτα είχε «καρφώσει» τη νέα του ομάδα με μια πρωτοφανή δήλωση και μια μέρα μετά της είχε επί της ουσίας χαρίσει ένα τρόπαιο. Όλα αυτά, ενώ οι φήμες τον ήθελαν στον Παναθηναϊκό...
Πηγή: sdna.gr
Έτσι «συστήθηκε» στον Ολυμπιακό ο Μπέρτος (vid, aud)

Πως τα φέρνει η ζωή ώρες ώρες... Ο Μανόλης Μπέρτος προβάρει τα «ερυθρόλευκα», έχοντας επί της ουσίας «κλείσει» στον Ολυμπιακό και πλέον απομένουν μονάχα τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Μια μεταγραφή που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νταμπλούχων Ελλάδας σε μια θέση (σ.σ. δεξί μπακ) που δεν αποκλείεται σύντομα να δημιουργηθεί κενό, με την πώληση του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Παράλληλα, ο Μπέρτος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και σαν στόπερ, κάτι που προσδίδει περισσότερους... πόντους στην κίνηση αυτή, αφού ο Μάρκο Σίλβα έχει διακρίνει ότι το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση από έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό και όχι μόνο με τον ξένο «ηγέτη» που θα αποκτηθεί. Δεν αποκλείεται λοιπόν με τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Μπέρτου ο Ολυμπιακός να πετυχαίνει με ένα σμπάρο δυο τριγώνια. Ή μάλλον... τρία, αφού ο Μπέρτος θα τονώσει παράλληλα και το... ξεχασμένο ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ της ομάδας, όντας μάλιστα σε καλή ηλικία, στα 26 του.

Αυτά όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της μεταγραφής. Γιατί εν προκειμένω, στα λεγόμενα «εξωαγωνιστικά» είναι που βρίσκεται το «ζουμί». Συγκεκριμένα, στον «τρόπο» που... συστήθηκε ο Μανόλης Μπέρτος στην «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα και την -όπως φαίνεται- νέα του ομάδα!

«Φρουτ και φρουτ...»

Μια μέρα πριν τον περσινό τελικό Κυπέλλου κατά τον οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετώπιζε την ομάδα του, τη Skoda Ξάνθη, ο 26χρονος αμυντικός είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις αλλά και έντονο εκνευρισμό στους «ερυθρόλευκους» για μια πρωτοφανή δήλωσή του. Ο Έλληνας στόπερ είχε μιλήσει ξεκάθαρα για εύνοια των «ερυθρόλευκων» από τη διαιτησία, με τρόπο μάλιστα καθόλου κομψό...

«Δεν έχουμε άγχος. Είναι μία διοργάνωση που δεν την έχουμε περάσει πάλι. Για εμάς θα είναι μία γιορτή και θα το διασκεδάσουμε. Αλλά αν από το πρώτο λεπτό είναι φρουτ και φρουτ, όπως μας έκαναν στο πρωτάθλημα, τότε γ@μ$σ€ μας. Αν είναι καλοί ας μας βάλουν πέντε γκολ να τελειώνουμε».

Βεβαίως, αυτή η συγκεκριμένη δήλωση είχε συνδεθεί από πολλούς με το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του. Ένα ενδιαφέρον που είχε μεν διαψευσθεί αργότερα από τους «πράσινους», ωστόσο ήταν αρκετό για να οργιάσουν οι φήμες μετά την εν λόγω συνέντευξή του.

Μπέρτος, Χάρα και γκολ

Βεβαίως, δυστυχώς για τον ίδιο τον Μπέρτο και την ομάδα του, ο τελικός δεν κρίθηκε από σφυρίγματα του διαιτητή, αλλά επί της ουσίας χάρη στη δική του... ασίστ. Ήταν το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο ΟΑΚΑ, όταν μετά από μια σέντρα ο Μπέρτος προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακά του με το στήθος από αρκετά μεγάλη απόσταση, όμως αυτό που κατάφερε ήταν να τη στρώσει στον Χάρα για το 1-0.

Κάπως έτσι, μετά από μια δήλωση-σοκ και ένα τραγικό λάθος «πάρε-βάλε», ο Μανόλης Μπέρτος μπήκε για τα καλά στο... ραντάρ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» συνυπολόγισαν προφανώς τα συν και τα πλην της περίπτωσής του και εκτίμησαν ότι ο 26χρονος θα είναι μια καλή προσθήκη στο ρόστερ ενόψει της νέας περιόδου. Αν φυσικά μείνει σε αυτό, στο ενδεχόμενο που ο Ομάρ παραχωρηθεί. Όσον αφορά στο βιογραφικό του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, δεν είναι πλούσιο αφού έχει αγωνιστεί σε άλλη ομάδα πλην της Ξάνθης, ωστόσο έχει αρκετή εμπειρία από τα γήπεδα της Super League, κάνοντας «γεμάτες» σεζόν (άνω των 20 συμμετοχών) από το 2010 και έπειτα.

ΣεζόνΟμάδαΣυμμ.Γκολ/Ασίστ2007-08Skoda Ξάνθη20 / 02008-09Skoda Ξάνθη20 / 02009-10Skoda Ξάνθη71 / 02010-11Skoda Ξάνθη210 / 12011-12Skoda Ξάνθη280 / 12012-13Skoda Ξάνθη200 / 02013-14Skoda Ξάνθη240 / 12014-15Skoda Ξάνθη270 / 3

 

Διαβάστε ακόμη...