Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Πριν από ένα χρόνο παρά μία μέρα, στις 3 Αυγούστου του 2014, ημέρα Κυριακή πάλι όπως και σήμερα, οι αθλητικές εφημερίδες κόκκινων και όχι μόνο αποχρώσεων αποθέωναν τον Δημήτρη Διαμαντάκο για την μαγική εμφάνιση του στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι.
Πηγή: idreamteam.gr
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

«Πολυβόλο», «Διαμάντι», «Δυναμίτης» μέχρι και «Διαμαντίνιο» βάφτισαν τον Πειραιώτη επιθετικό οι εφημερίδες στον αγώνα τους να βρουν αγοραστικό κοινό που θα πληρώσει το 1,30€. Σήμερα ο Δημήτρης Διαμαντάκος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα και από μέρα σε μέρα θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό είτε ως δανεικός είτε με ελεύθερη μεταγραφή. Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει καθόλου τις εφημερίδες, που 364 μέρες μετά μπαίνουν πάλι στο ίδιο τριπάκι, με διαφορετικό πρωταγωνιστή: τον Κώστα Φορτούνη.

Η ιστορία είναι ακριβώς ίδια. Σε ένα φιλικό προετοιμασίας ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, η οποία φυσικά δεν έχει κανένα αντίκρισμα μιας και μιλάμε για φιλικό, με πρωταγωνιστή τον νεαρό (για τα ελληνικά δεδομένα) Κώστα Φορτούνη ο οποίος πέτυχε ένα γκολ "που θα ζήλευαν ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο" όπως γράφτηκε χθες κατά κόρον. Τα πρωτοσέλιδα είναι παρόμοια, σε μερικές περιπτώσεις ίδια, όπως και ο ντόρος που γίνεται από χθες το βράδυ γύρω από το όνομα του «νέου μελλοντικού ηγέτη του Ολυμπιακού».

Δεν υποστηρίζω ότι ο Τρικαλινός χαφ θα έχει την ίδια κατάληξη με τον Διαμαντάκο και δεν είναι αυτό το θέμα του κειμένου. Ο Φορτούνης εξάλλου έχει αποδείξει ότι είναι ταλαντούχος και στο παρελθόν. Αυτό που του λείπει είναι η σταθερότητα.

Δεν είναι όμως λάθος να γεμίζουν τα ΜΜΕ τους εκάστοτε «Διαμαντακοφορτούνηδες» με ευθύνες που ούτε ζήτησαν, ούτε είναι έτοιμοι να τις επωμιστούν, στο βωμό του κλικ ή του 1,30€; Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο πείθονται από μία εμφάνιση σε ένα ημίχρονο ενός φιλικού αγώνα προετοιμασίας ότι ο Φορτούνης είναι έτοιμος να πάρει μια ομάδα με ασφυκτική πίεση και τεράστιους στόχους από το χεράκι.

Αλλά γιατί γκρινιάζω; Ίσως αυτή η ιστορία να είναι το μοναδικό πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι των φιλικών προετοιμασίας. Να περιμένουμε ποιος θα γίνεται ο ήρωας της προετοιμασίας! Πέρυσι φωνάζαμε τον Ρομπίνιο να δει τον Διαμαντάκο, φέτος τον Μέσι να δει τον Φορτούνη, να δούμε ποιον θα θαυμάζει του χρόνου ο Κριστιάνο Ρονάλντο...

Διαβάστε ακόμη...