Γενέθλια Μαρινάκη: 10 λόγοι για να γιορτάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλείνει τα 48 σήμερα και ο Γιάννης Αυλακιώτης σβήνει τα κεράκια στην τούρτα των επιτυχιών του, αναλύοντας τους 10 λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος θα μείνει στην ιστορία!Μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το έθνος, φίλοι μου.
Πηγή: sdna.gr
Γενέθλια Μαρινάκη: 10 λόγοι για να γιορτάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες (ο τρίτος μετά τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Κολοκοτρώνη), ο Ευάγγελος Μαρινάκης έχει σήμερα τα γενέθλιά του (έχουν φωταγωγηθεί Πειραιάς, Κέρκυρα, Λιβαδειά, Κρήτη και Βέροια).

Δεν σταματάει να μετράει επιτυχίες ο πρόεδρος, τώρα που πήρε φόρα. Έκλεισε τον Ρομπίνιο, έκλεισε τον Ροναλντίνιο, έκλεισε τον Καρίγιο, έκλεισε και τα 48 και συνεχίζει. Ζωή να 'χει ο Ευάγγελος, παράπονο δεν έχουμε κανένα. Μας έχει χαρίσει αμέτρητες υπέροχες στιγμές στα χρόνια της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο.

Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι βέβαιο ότι θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του προέδρου-επενδυτή στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας για τους παρακάτω λόγους:

1. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, κατάφερε να απορροφήσει τον ΦΠΑ και να κρατήσει σταθερές τις τιμές του. Έτσι, ενώ σε όλα τα φροντιστήρια ο ΦΠΑ εκτινάχθηκε στο 23%, στα Φροντιστήρια ήθους του προέδρου παρέμεινε στο 0%.

2. Ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Πριν 8 μήνες είχε υποσχεθεί μια συνέντευξη Τύπου στην οποία θα έκανε μεγάλες αποκαλύψεις για την εις βάρος του σκευωρία από τους συνωμότες της δραχμής. Από τότε, έχει αποκτήσει τέταρτο παιδί η Μενεγάκη, ανακαλύφθηκε νέος πλανήτης, ο Σπαλιάρας κοντεύει να φτάσει τις 150.000 γκόμενες και η συνέντευξη ακόμα να γίνει. Είναι επειδή το καλό πράγμα, πάντα αργεί να γίνει.

3. Όποιον παίκτη θέλει, τον αποκτάει. Τα παραδείγματα άπειρα. Δεν γεννήθηκε ακόμα ποδοσφαιριστής που θα αρνηθεί να έρθει ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Αν δεν υπήρχε και αυτός ο βάναυσος όρος να πρέπει να πληρωθεί και η ομάδα του στο τέλος του δανεισμού, θα είχε αποκτήσει τη μικτή κόσμου ο Ολυμπιακός.

4. Διεθνοποίησε το πρόβλημα διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Βαρουφάκης διεθνοποίησε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ο Μαρινάκης το αθλητικό. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης γνωρίζουν πλέον, τον Κοκαλιάρη, τον Περίεργο, το Φαταούλ και τα άλλα παιδιά από το Πακιστάν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες. Από τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι την Ιντερπόλ, όλοι θέλουν να φωτογραφηθούν με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να πάρουν ένα αυτόγραφο για τα εγγόνια τους.

5. Έβαλε το ρομαντισμό στο σκληρό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ρήση του: «Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Αν δεν επιστρέψει, θα τον έχω πουλήσει στη Ρόμα ή την Μπενφίκα», φιγουράρει στις πρώτες σελίδες των λευκωμάτων των κοριτσιών.

6. Έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό. Και αν δεν ήταν τα capital controls, στο τέλος της εφετινής μεταγραφικής περιόδου θα είχε φτάσει τα 300. Τι να κάνει όμως τώρα, έτσι όπως τα κατάφερε ο Τσίπρας; Για να πληρώσει το συμβόλαιο του Ροναλντίνιο με το 60άρι που βγάζουν τα ATM, πρέπει να στηθεί 50.000 μέρες στην ουρά της τράπεζας. Αναγκαστικά θα βολευτεί με τον Γκαζαριάν.

7. Είναι καλός χριστιανός. Ο πρόεδρος, πιστός στο χριστιανικό δόγμα «ο έχων δυο παλτά να δίνει το ένα», έχει μοιράσει πανωφόρια στη μισή Superleague. Για τη φιλανθρωπική του δράση να μοιράζει δανεικούς σε άπορες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, έχει πολλάκις βραβευθεί, από τον Άγιο Πειραιώς.

8. Είναι επιστήμονας. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα ακριβές γενετικό αντίγραφο του εαυτού του. Μετά την κλωνοποίηση της Dolly είχαμε την πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπου. Ο πρόεδρος δοκίμασε να αντιγράψει τον εαυτό του. Μια ματιά στον Κώστα-Τσέλσι αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι το πείραμα πέτυχε απόλυτα.

9. Στήριξε τους ανθρώπους του πνεύματος. Έδωσε ξανά βήμα και λόγο στον Σάββα κάνοντας άνοιγμα στους τηλεθεατές της σειράς «Το καφέ της Χαράς», που είχαν πάθει σύνδρομο στέρησης. Έβλεπαν τον Σάββα να βγάζει το καθιερωμένο κυριακάτικο διάγγελμά του στη Nova και ένιωθαν ότι ξαναβλέπουν σκηνή με τον Τρελαντώνη στο αγαπημένο τους Κολοκοτρωνίτσι.

10. Είναι ανοιχτός στην κριτική. Σέβεται το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου να εκφράζει τη γνώμη του, ακόμα και αν αυτή είναι αντίθετη από τη δική του. Όλοι μπορούν να του κάνουν ελεύθερα κριτική αρκεί να έχουν στην άκρη 500.000 ευρώ για να πληρώσουν την αγωγή, που θα τους στείλει. Και αυτό είναι δείγμα της μεγαλοψυχίας του. Λόγω κρίσης, πιο πολλά από μισό μύριο δεν ζήτησε ποτέ.

Διαβάστε ακόμη...