«Δεν μπορούν να γίνουν μπαράζ»

Κάθε πιθανότητα διεξαγωγής μπαράζ μεταξύ των δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής για την κάλυψη των κενών θέσεων στην Football League της νέας περιόδου απέκλεισε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Metropolis 95.5.
Πηγή: metrosport.gr
«Δεν μπορούν να γίνουν μπαράζ»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Άρης την έχει χάσει την άνοδο. Δεν μπορούν να γίνουν μπαράζ. Απαγορεύονται από τους κανονισμούς. Το επιχείρημα του Άρη είναι πως πρέπει να γίνει το πρωτάθλημα με 20 ομάδες γιατί το αναφέρει η προκήρυξη, αλλά η πρόβλεψη είναι να γίνει με 20 ομάδες εφόσον οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι 20. Ούτε να συμπληρωθούν από την κατώτερη κατηγορία γίνεται, ούτε να υποβιβαστούν λιγότερες από την Football League γίνεται. Μπορεί να μείνουμε και με 15 ομάδες. Είναι αποφάσεις της ΕΠΟ αυτές που λένε ότι εφόσον υπάρχουν 20 ομάδες που έχουν το νόμιμο δικαίωμα συμμετοχής τότε το πρωτάθλημα θα γίνει με 20 ομάδες. Αν προκύψουν κενά κανείς δεν θα θελήσει 20 ομάδες. Ούτε μία ψήφος δεν θα βρεθεί στο δ.σ. της Παρασκευής. Ξεκινήσαμε παλιότερα με 16 ομάδες, ακολούθως έγιναν 18, μας τις έκανε ο Ιωαννίδης 23 και τώρα κάνουμε με 28 ομάδες σε δύο ομίλους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να κάνουμε ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα. Ο Άρης θέλει να εκμεταλλευτεί μια γραμματική διατύπωση που δεν έχει καμία σχέση με τους κανονισμούς».

Για την θέση που θα κρατήσει στο δ.σ.: «Η θέση μου είναι να τηρηθούν οι κανονισμοί. Όσοι μείνουμε. Αν είμαστε 17, με 17. Αν γίνει κι άλλη αποχώρηση, 16. Αν γίνει κι άλλη, με 15. Ό,τι λέει ο νόμος. Θα είναι και καλύτερα για εμάς να μοιραστούμε περισσότερα χρήματα. Δεν είναι να δυνατόν να χρηματοδοτούμε αυτούς που κάνουν το κόλπο να υποβιβάζουν ομάδες με χρέη, αλλάζουν ΑΦΜ και ανεβαίνουν μετά. Αλλά πρωτίστως γιατί το προβλέπουν οι κανονισμοί. Θα είναι λιγότερες ομάδες και θα είναι πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Με όσους έχω μιλήσει το ίδιο λένε και θεωρώ ότι είναι νομικά και η πιο σωστή άποψη».

Για Νίκη Βόλου, ΟΦΗ, Εργοτέλη: «Αυτοί θα αποφασίσουν. Έχουν δικαίωμα να παίξουν στη Β' Εθνική. Αν αυτοί παραμείνουν στην Β' Εθνική, το πρωτάθλημα θα γίνει με 20 ομάδες. Όμως, πουθενά δεν προβλέπεται να γίνουν μπαράζ. Τι είδους μπαράζ να γίνουν; Με τις ομάδες που κάνουν διακοπές; Υπάρχει η πρόβλεψη για να πει μια ομάδα εγώ κρατάω τους παίκτες μου για προπονήσεις επειδή προβλέπονται μπαράζ; Μόνο στον Άρη το κάνουν για να ξεγελούν τον κόσμο».

Για το σημερινό ματς του Ηρακλή με την Παναχαϊκή: «Ελπίζω πως... δεν θα πάρει τον βαθμό. Ο Ηρακλής θα παίξει απέναντι στη νεότερη ομάδα που έχει εμφανιστεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μακάρι να είναι ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου και δεν με νοιάζει ακόμη κι αν κερδίσει ο Ηρακλής. Είμαι ευτυχής και για τον Ηρακλή και την ΑΕΚ. Βοήθησα για χρόνια και τις δύο ιστορικές ομάδες, οι οποίες δεν μπορούν να λείπουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...