«Εγώ έχω τη Βέροια, καταστροφή το στοίχημα»

Καμία σχέση δεν έχει ο Γιώργος Αρβανιτίδης με τη Βέροια πλέον, όπως τόνισε ο Θόδωρος Καρυπίδης.
Πηγή: onsports.gr
«Εγώ έχω τη Βέροια, καταστροφή το στοίχημα»

Ο μεγαλομέτοχος της «Βασίλισσας του Βορρά» μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις δικαστικές περιπέτειες της ομάδας του από το 2013, το γεγονός ότι το στοίχημα ευθύνεται για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, καθώς και τις σχέσεις της Βέροιας με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρυπίδη:

Για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια: «Έχω εκφράσει την άποψή μου με παρέμβαση που έκανα στη "Δίκη". Το 2013 δεν είχα καμία σχέση με την ομάδα και δεν θα μπορούσα να γνωρίζω πώς λειτουργούσε ο προκάτοχος μου, ο κύριος Αρβανιτίδης. Ούτε μπορώ να ξέρω τι συμφωνίες έκανε με τον κύριο Μαρινάκη. Αυτά θα τα βρει η Δικαιοσύνη που την εμπιστεύομαι απόλυτα. Όμως το αθλητικό δικαστήριο πρωτόδικα δικαίωσε τη Βέροια. Ακόμη κι αν ασκήσει έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μου θα απαλλαγεί και στο αθλητικό εφετείο. Την ευθύνη των φυσικών προσώπων ας την αναζητήσει ο κύριος ανακριτής που κάνει έρευνα σε βάθος και κάνει πολύ καλά τη δουλειά του».

Για τους λόγους ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο: «Μα εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί. Παίζω μπάλα και τώρα, στα 35 μου, στην ομάδα του χωριού μου. Έτσι ξεφεύγω από τις επιχειρηματικές σκοτούρες. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αγαπώ και ποτέ δεν θα μπορούσα να το βλάψω. Το λέω αυτό γιατί ακούγονται διάφορα για στοιχήματα. Αν θέλετε τη γνώμη μου, το στοίχημα έχει φέρει τη διαφθορά παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο».

Για τα έξι εκατομμύρια που παίχτηκαν στο φετινό Ολυμπιακός- Βέροια: «Το διάβασα και εγώ. Ας βρουν αυτούς που τα έπαιξαν και ας τους βάλουν φυλακή. Εγώ ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο σε βάρος της ομάδας μου. Αν κάποιοι άλλοι πρόεδροι ή μεγαλομέτοχοι το κάνουν, τότε πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από τον χώρο».

Για το αν είναι αχυράνθρωπος του Αρβανιτίδη: «Το έχω ακούσει κι αυτό. Υπάρχει μια καχυποψία της ελληνικής κοινωνίας στους νέους ανθρώπους. Είμαι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και έκανα μια συνολική συμφωνία αγοράς των επιχειρήσεων του κυρίου Αρβανιτίδη. Παράλληλα αγόρασα και τις μετοχές της Βέροιας. Σας θυμίζω ότι η πράξη αυτή εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Ο κύριος Αρβανιτίδης έχει αποχωρήσει από την ομάδα από το καλοκαίρι του 2014».

Για το αν είναι οπαδός του Ολυμπιακού και αν η Βέροια είναι πλέον στο άρμα του ΠΑΟΚ: «Όλοι από πιτσιρικάδες υποστηρίζουμε μια ομάδα. Πράγματι ήμουν Ολυμπιακός. Αν με ρωτάτε τώρα, είμαι Βέροια. Η Βέροια είναι ανεξάρτητη και δεν είναι προσδεδεμένη στο άρμα κανενός. Θέλουμε να έχουμε καλές και ισότιμες σχέσεις με όλες τις ομάδες. Έτσι και με τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...